Saper.17 Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2006 Witam Wczoraj na forum do identyfikacji dalem dziwny kamien ktory znalazlem na miedzy i dzisiaj poszedłem po niego, mysle sobie co bede szedl na darmo i wzielem mojego C-Scope'a i trafielm takie cudo. Jestem bardzo zadowolony bo to wytłoczka a takiej nie mialem :DPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper.17 Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2006 I jeszcze polombe znalazlem ale slaby stan moja pierwsza" w naszych terenach zadko sie trafiaja.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 7 Wrzesień 2006 Share Napisano 7 Wrzesień 2006 Piękna klamerka, gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igomas Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 Ale pieeeekna klamerka, zazdroszcze... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper.17 Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2006 WitamMi tez sie ta klamerka podoba :D. Dzisiaj natomiast trafilem takie sreberko:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper.17 Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2006 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper.17 Napisano 17 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2006 WitamTaka oto dzisiaj mi drobnicna wyszla:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper.17 Napisano 17 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2006 fajna plomba z orzelkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper.17 Napisano 17 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2006 taka literka E" moze ze znaczka OPEL ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper.17 Napisano 17 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2006 taki guziczek moze ktos bedzie wiedzial co to za guzik? Wyglada na bardzo stary! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper.17 Napisano 17 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2006 kawalek klamerki z dziwnego metalu, chybatez troszke stara jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper.17 Napisano 17 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2006 i taki znaczek moze wie ktos co to moze byc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 WitamNa drugiej (licząc od pierwszego zdjęcia które dziś wrzuciłeś) to wygląda to na pieczęć pocztową - a raczej na jej częsć, albo plomba. Na trzeciej widze komunistyczne 10 gr:P i guzik?. Daj lepsze zdjęcie tej miedzianej monetki co jej kawałek widać. Na czwartej rzeczywiscie klamerke. Na tym zbiorczym, to w górnym lewym rogu o coś" od mankietów. W środku to najprawdopodobniej otwieracz do butelek a z boku to łuska od Kbksa.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper.17 Napisano 17 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2006 To w srodku to chyba nie otwieracz do butylek tylko zaczep do klamry niemieckiej, bynajmiej mi sie tak wydaje:) ta miedziana monetka to 2 pfenning pruskie, moze wie ktos co to za plakietka W17" wymiary to 18x18mm. Ten guzik mnie interesuje na czeskiej stronie www.detektorweb.cz nieraz widzie jak czesio takie kopia na polach ale niewiem jakie to guziki, ja juz dwa takie trafilem.Popzdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Tak, zaczep od klamry.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.