Skocz do zawartości

Super trafienie na polach :D

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Wczoraj na forum do identyfikacji dalem dziwny kamien ktory znalazlem na miedzy i dzisiaj poszedłem po niego, mysle sobie co bede szedl na darmo i wzielem mojego C-Scope'a i trafielm takie cudo. Jestem bardzo zadowolony bo to wytłoczka a takiej nie mialem :D
Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Witam
Na drugiej (licząc od pierwszego zdjęcia które dziś wrzuciłeś) to wygląda to na pieczęć pocztową - a raczej na jej częsć, albo plomba. Na trzeciej widze komunistyczne 10 gr:P i guzik?. Daj lepsze zdjęcie tej miedzianej monetki co jej kawałek widać. Na czwartej rzeczywiscie klamerke. Na tym zbiorczym, to w górnym lewym rogu o coś" od mankietów. W środku to najprawdopodobniej otwieracz do butelek a z boku to łuska od Kbksa.
Pozdrawiam

To w srodku to chyba nie otwieracz do butylek tylko zaczep do klamry niemieckiej, bynajmiej mi sie tak wydaje:) ta miedziana monetka to 2 pfenning pruskie, moze wie ktos co to za plakietka W17" wymiary to 18x18mm. Ten guzik mnie interesuje na czeskiej stronie www.detektorweb.cz nieraz widzie jak czesio takie kopia na polach ale niewiem jakie to guziki, ja juz dwa takie trafilem.
Popzdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie