TomHagen1 Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Napisano 3 Wrzesień 2006 To jest już skandal, dlaczego dzieciaki nie mogą obejrzeć tego filmu po południu, w zeszłym tygodniu po południu mógł być Orzeł a Lotną Wajdy dają po północy. Dlaczego nie zrobią we wrześniu przynajmniej jakiegoś cyklu o polskim wrześniu w normalnych godzinach a dają hałę z jueseja rodem.
losiu2 Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 wogóle tego nie powinni pokazywać... dobrze że po 23 :-))
mauser29 Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 dobrze że w ogóle to puszczą, zobaczymy co po następnych wyborach uznają za filmy przekłamujące historię....
acer Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 O to chodzi....Zaraz odbezpieczam mojego Browninga :)
acer Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 A ja tego nie obejrzę bo bym zwariował, albo telewizor za okno wyprawił.Mój dziadek - weteran jak to oglądał w kinie bliski był obłędu i wściekłości, z powodu bredni i zakłamania.Nigdy więcej nie chciał ogladać filmów o wrześniu.Podejrzewam że jakby spotkał Wajdę to by osobiście dał mu po buźce.
Kobieras39 Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 fakt faktem film wybitnie malo realistyczny ale niektore sceny mile dla oka min przejazdy kawaleri poprostu dosc wdzieczne sadze ze warto zobaczyc z bardzo duzym przymruzeniem oka;-] troche jak propagandowy film niemiecki;pa polecam film o wrzesniu bardzo autentyczny-kawalerowie virtuti" poprostu bomba i klasa nr 1!!!oparty na faktach spod mokrej-trzeba to zobaczyc musze pokombinowac moze zachece jakims mailem kinopolska zeby go puscili'-]jak cos licze na wasze poparcie ja go widzialem ale chce raz jeszcze;-]
yorik Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 A ja sikam po nogach! Uwielbiam ten filmik wielkiego reżysera. Muszę podpatrzeć jak tą szablą ciął po lufie.I pomysleć, że telewizja publiczna w trosce o młodzież wycofała pancerniaków i Klossa.
kiler p Napisano 14 Wrzesień 2006 Napisano 14 Wrzesień 2006 10.09 puścili jeszcze jeden film w serii Fajne filmy po północy" :/ a mianowicie Virtuti". Film nakręcono w 1989 roku, więc jest parę odcisków starego systemu (dyskusje o sojuszu z Czechosłowacją (zapewne u boku ZSRS), 1 na 10 żołnierzy umie czytać, zdawkowe potraktowanie 17 września), ale gdyby nie powstał w 1989 to w latach 90 już by go nie nakręcili, bo na coś takiego nie byłoby miejsca u boku Psów" itp.. Sporo tam też błędów kostiumologicznych (m.in kilka 5 guzikowych kurtek ala wz.36, jednak widać, że to wynikało raczej z braku odpowiedniej ilości, gdyz obok tych 5-guzikówek występuja śliczne 7 guzikowe kurtki sukienne i drelichy, poza tym rkm ZB 26 w rękach polskich zołnierzy, ale przecież nawet teraz na nadmiar Bronków nie narzekamy ;) ), jednak w żaden sposób nie może to przekreślić wspaniałego klimatu tego filmu - nazwałbym to Wrześniem w pigułce". Jest niechęć zawodowych do rezerwistów, braki materiałowe, ciągłe odwroty, chaos, friendly fire". Bardzo lubię ten film przede wszystkim za ten klimat. Niestety nie znalazł on miejsca w normalnogodzinnej ramówce :(.
Boruta Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 A ja bym chętnie obejrzał, ale akurat wrześniowe weekendy tłuczę się z niemcami. Mogli by dać w którąś z najbliższych sobót.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.