warcolpawel Posted September 3, 2006 Author Share Posted September 3, 2006 poproszę o jakąś informację na temat tego guziczka, czy to jest grenadierski, z jakiego okresu, może ktoś go wycenidzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
warcolpawel Posted September 3, 2006 Author Share Posted September 3, 2006 druga strona, ale nie czyszczona Link to comment Share on other sites More sharing options...
waz4 Posted September 3, 2006 Share Posted September 3, 2006 guzik napoleonski pewnie troszke wart.Mam taki tylko z 14 pozlacany:)Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warcolpawel Posted September 3, 2006 Author Share Posted September 3, 2006 dzieki. ale czy to jest napoleon? napoleon miał uszko z czterema dziurkami, czy były jakieś inne odmiany? z tego co wiem to jeszcze mozna stwierdzić, czy guzik jest za Napoleona I , czy tez innego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
waz4 Posted September 3, 2006 Share Posted September 3, 2006 Kojarzysz taka wies Golymin??Walczyl tam napoleonski pulk.Mieszkam niedaleko i wyciagnalem tam sporo takich guzikow.sa i na 4 mocowane.Nie sie dze w guzikach ale ostatnio wylaza mi jak nie wiem>pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pomsee Posted September 3, 2006 Share Posted September 3, 2006 Guzik grenadierski okres napoleoński. Co ciekawe jest on sygnowany i ma tylko pojedyńcze uszko więc może to być Księstwo Warszawskie lub Królestwo Polskie. Postaraj się odczytać sygnaturę to będzie można powiedzieć coś więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pomsee Posted September 6, 2006 Share Posted September 6, 2006 W sprawie wyceny obserwuj tą aukcję:http://www.allegro.pl/item125544014__ksiestwo_warszawskie_grenadierow_maly_.htmlI będziesz miał odpowiedź.pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
warcolpawel
poproszę o jakąś informację na temat tego guziczka, czy to jest grenadierski, z jakiego okresu, może ktoś go wyceni
dzięki
6 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.