warcolpawel Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Napisano 3 Wrzesień 2006 poproszę o jakąś informację na temat tego guziczka, czy to jest grenadierski, z jakiego okresu, może ktoś go wycenidzięki
waz4 Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 guzik napoleonski pewnie troszke wart.Mam taki tylko z 14 pozlacany:)Pozdrawiam.
warcolpawel Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Napisano 3 Wrzesień 2006 dzieki. ale czy to jest napoleon? napoleon miał uszko z czterema dziurkami, czy były jakieś inne odmiany? z tego co wiem to jeszcze mozna stwierdzić, czy guzik jest za Napoleona I , czy tez innego.
waz4 Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 Kojarzysz taka wies Golymin??Walczyl tam napoleonski pulk.Mieszkam niedaleko i wyciagnalem tam sporo takich guzikow.sa i na 4 mocowane.Nie sie dze w guzikach ale ostatnio wylaza mi jak nie wiem>pozdrawiam.
pomsee Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 Guzik grenadierski okres napoleoński. Co ciekawe jest on sygnowany i ma tylko pojedyńcze uszko więc może to być Księstwo Warszawskie lub Królestwo Polskie. Postaraj się odczytać sygnaturę to będzie można powiedzieć coś więcej.
pomsee Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 W sprawie wyceny obserwuj tą aukcję:http://www.allegro.pl/item125544014__ksiestwo_warszawskie_grenadierow_maly_.htmlI będziesz miał odpowiedź.pozdr
Pytanie
warcolpawel
poproszę o jakąś informację na temat tego guziczka, czy to jest grenadierski, z jakiego okresu, może ktoś go wyceni
dzięki
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.