Witam Wykopałem bagnet do KB Mauser. Mam wrażenie, że jest to jakiś Niemiec, ale pewności nie mam. Jego wymiary to około: Głowica: 130mm Długość ostrza: 305mm Szerokość ostrza: 25mm Pochewka: 330mm Całość: 440mm
Bagnet posiadał okładki drewniane (już nie istnieją, ale gdy go wykopałem były). Pochewka posiada „Pierścień haka” z metalu kolorowego i śrubkę , lecz nie posiada „gałki pochwy” i nic nie wskazuje, aby kiedy kolwiek była. Można włożyć bagnet do pochewki lewo prawo (jak się chce). Bagnet nie posiada żadnych sygnatur!! Być może wina jest że bagnet jest zardzewiały w miejscach istotnych bić.
Lepsze zdjęcie tego bagnetu mogę wysłać na meila!.
Pytanie
dunaj65
Witam
Wykopałem bagnet do KB Mauser. Mam wrażenie, że jest to jakiś Niemiec, ale pewności nie mam. Jego wymiary to około:
Głowica: 130mm
Długość ostrza: 305mm
Szerokość ostrza: 25mm
Pochewka: 330mm
Całość: 440mm
Bagnet posiadał okładki drewniane (już nie istnieją, ale gdy go wykopałem były). Pochewka posiada „Pierścień haka” z metalu kolorowego i śrubkę , lecz nie posiada „gałki pochwy” i nic nie wskazuje, aby kiedy kolwiek była. Można włożyć bagnet do pochewki lewo prawo (jak się chce). Bagnet nie posiada żadnych sygnatur!! Być może wina jest że bagnet jest zardzewiały w miejscach istotnych bić.
Lepsze zdjęcie tego bagnetu mogę wysłać na meila!.
Z góry dziękuję za pomoc!!!
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.