mikipad Napisano 30 Sierpień 2006 Autor Napisano 30 Sierpień 2006 Witam, proszę o informację, czy położona w centralnej części miny akrętka" to element zapalnika, czy też zaślepka chroniąca miejsce jego zabudowania.Pozdrawiam Mikipad
mikipad Napisano 30 Sierpień 2006 Autor Napisano 30 Sierpień 2006 Dziękuję za informacje. Przeczucie jednak mówiło mi aby nie majstrować. Trzeba go słuchać i trzeba też pytać jak się nie wie. Moja babcia często powtarzała : ucz się na cudzych błędach i korzystaj z cudzych doświadczeń".Pozdrawiam Mikipad
liha Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Fakt , zgłoś to lepiej . Tak a propos dziwnych miejsc , znalazłem kiedyś jajo na dnie fosy starego kasztelu , całe tylko z przegnitym detonatorem.Ciekawe kto tę minę zostawił.To sie zdziwi leśniczy w 22 wieku jak mu traktor w....bie do nieba, ale na poważnie , dziadostwo jest uzbrojone , lepiej naprawde zgłosić anonimowo.pozdrawiam.liha
Boruta Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 Uzbrojona mina ppanc. No i co, zostawicie to tak na polu?Pozdrawiam
amsel44 Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Eeeee panowie komplikujecie prosta sprawe , soltys najblizszej wsi ! zadne wielkie tlumaczenia pokazac ... koniec i kropken" .gosc(soltys) zapewne to zalatwi" bo (dzieci) ma np. darmowy telefon heheh !( standardowy tekst o przyjezdnych co zglosili). pozdro.amsel44ps. robilem tak wielokrotnie.
mikipad Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Napisano 31 Sierpień 2006 Zostawiłem, nie na polu a w środku dużego lasu (dziwne miejsce jak na przedmiot o tym charakterze). Zasypałem rodzimym gruntem, nakryłem ściółką a na wierzch duza sterta gałęzi. W anonimowym telefonie nie określę miejsca (nie posiadam odbiornika GPS) a na formalne załatwienie sprawy nie mam pomysłu. Mimo wszystko obawiam się oficialnego zgłoszenia, nie wyobrażam sobie określenia okoliczności natrafienia na przedmiot. Nikt nie uwierzy, że podczas zbierania grzybów odsłoniłem obcasem a w tym lesie nie rosną trufle. Jeśli macie sprawdzone pomysły, chętnie w przyszłości w podobnych okolicznościach skorzystam.Pozdrawiam Mikipad
Solek Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Poprostu dzwonisz (najpierw zaopatrz się w grzyby) i mówisz że podczas zbierania znalazłes takie coś-ktoś to zostawił i nie zakopał-ty tylko zbierając odnalazłeś i nic nie kopałeś a że wygląda jak mina to zadzwoniłeś na policję się upewnić.A jeszcze możesz miejsce zaznaczys jakąś torebką foliową i okręśliś mniejwięcej gdzie mają szukać-anonimowy telfon wykonujemy z budki telefonicznej.
mikipad Napisano 30 Sierpień 2006 Autor Napisano 30 Sierpień 2006 Witam, proszę o informację, czy położona w centralnej części miny akrętka" to element zapalnika, czy też zaślepka chroniąca miejsce jego zabudowania.Pozdrawiam Mikipad
sexo Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 troche przymale jak na mechanizm od TMi.apropo min, raczej uwazac, moga miec 1-2 dodatkowe zapalniki, boczne i denne.kol. loslau pewnie cus dorzucipozdro
Akubadzia Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 Jak widać, tylko odsłonięta, nie obkopywana a tym bardziej nie wydobywana w całości z ziemi. Odsłaniam tylko tyle, aby sprawdzić co dało sygnał. Mimo wszystko dziękuję za przypomnienie o ostrożności.Pozdrawiam Akubadzia
Akubadzia Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 Zapomniałem dodać mam nadzieję że nie wydobywana w całości" - dotyczy Mikipada
Jadzia Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 Witam, ten kapsel" to element naciskowy, zapalnik znajduje się pod nim.pozdrawiamJadzia
Pytanie
mikipad
Witam, proszę o informację, czy położona w centralnej części miny akrętka" to element zapalnika, czy też zaślepka chroniąca miejsce jego zabudowania.
Pozdrawiam Mikipad
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.