Skocz do zawartości

raport z plazy

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem tak kicha...
Zlazilem ilestam godzin w kilkunastu miejscach- dobrych miejscach i wstyd sie przyznac ile znalazlem... Prawie nic... :)
Jak ktos mi powie ze wyciaga 200 plnow/dobe z plazy przy pomocy wykrywacza to mu odpowiem ze chyba rozboj na plazowiczach robi z uzyciem niebezpiecznego narzedzia (tzn wykrywacza :P )
Czekam na wyrazy pocieszenia...

taa 200 zł to chyba jak portfel znajdzie. Sam kiedyś na koloni w Pogorzelicy w drugi dzień pobytu zgubiłem portfel z całą kasa na dwa tygodnie, to było straszne:D Więc tylko szukać. I nie smuć się, przejdz sie do lasu i jakiegos szturma wykop na pocieszenie.

Mialy byc wtrazy pocieszeia a nie dolowania :P
W zeszlym roku bylo znacznie lepiej-ale trzeba przyznac,ze pogoda byla paskudna i ludzisk bylo bardzo malo- ale taki portfel znalezc mniam mniam...
Ja w tym roku nie nazbieralem nawet na akumulatorki do wykrywki :> Dobrze ze przynajmniej na zaladowanie :P

Najwięcej zebrałem jak wszedłem na plażę po imprezie Allegro Windsurfing Cup - w miejscu gdzie panienki uczyły się tańczyc salsę wyszło kilka 5-io złotówek :-) Oczywiście monety rozdałem potem ubogim sprzedawcom piwka i smażonej ryby :-)

Ja dostalem zlecenie na odnalezienie magicznego pierscienia- magia jego polega na tym, ze jest srebrny i ma oczko zrobione z kawalka meteorytu i nosic go moze jedynie osoba ktora wydaje jakies pozytywne wibracje przy wahadelku radiestety- ma jej przynosic szczescie- niewlasciwej osobie pecha... Sam niewiem jak moglem w to uwierzyc ale tak podobno jest :P
Przeszukalem ogrod, kawalek plazy i nic :(
A pierscionek kosztowal kuuupe kasy podobno.

Hej,to nie kwestia sprzętu,ja na starym vikingu w łebie miałem na pierwszym wypadzie w tym roku sporego goldika i bilonu około 120 zyla,zawsze jezdzimy z Kubą na wieczór śpimy w wozie 2,3 godzinki i rano poprawka do 10 tej nas niema na plaży...to też kwestia wprawy bo łapki bolą jak cholera po kilkudniowym maratonie. Pozdro...

witam
Nie wiem czy duzo czy malo, ale w dlugi, sierpniowy weekend lazilem po plazy w Ustce (zachodniej, podobno mniej uczeszczanej) dwie noce po pare godzin i wyszlo ponad 35 zeta w bilonie, jak dla mnie bardzo fajnie, nie liczac dziesiatkow kluczykow od puszek po piwie i kilkunastu puszkach zakopanych na wielkich glebokosciach...Ogolne wrazenia barzo przyjemne i pozytywne.
pozdrawiam

Witam
W tym roku byłem pierwszy raz nad morzem z wykrywaczem w Dębkach.Każdy spacerek ok.półtorej,dwie godziny przynosił średnio 7-15 złotych.Ogólne wrażenia raczej słabe,wyciąganie jedno,dwu złotówek wsród setek pulltabów i innych śmieci mnie osobiście nie podchodzi.Już wolę zwykłe pfenigi z moich ugorów i pól.To ma przynajmniej swój klimat.
Na zdjęciu państwo którzy się pytali,czy tym urządzeniem odkurzam plażę?
Pozdrawiam

Wykrywacza nie posiadam ale po urlopie spędzonym na Mierzeji Wiślanej rozumiem podejście leśników do ludzi z wykrywaczami. Większą dewastacje od wykrywaczy to tam jedynie czynią bursztyniarze. Za cichym przyzwoleniem leśników poruszałem się po lesie motocyklem oglądając okopy i inne rowy/stanowiska pancerne. Cały teren tak zryty że rozpacz ogarnia. Bursztyny jest naj łatwiej zbierać w miejscach po byrsztyniarzach zaraz po deszczu.
Wojtek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie