Skocz do zawartości

Strońsko-Beleń 2006 - zapraszamy !

bolas

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluje pieknej rekonstrukcja chlopaki ! Mam nadzieje, ze za rok bedzie jeszcze lepsza ;) Troche mi brakowalo strzalow z plot'a i ciezkich pojazdow, ale nie ma co marudzic - bylo naprawde ladnie !
pozdrawiam

prawdopodobnie nasza rekonstrukcja była pierwszą na której piechota polska komunikowała się z polskim samolotem za pomocą płacht sygnalizacyjnych rozkładanych przez żołnierzy na ziemi ... tak jak przed wojną ... ;)

Witam.

Te chłopaki z Tomaszowa Maz." to oczywiście GRH Pilica. Dzięki za świetną zabawę, na przyszłość prosimy o bardziej rozbudowany scenariusz dla strony niemieckiej, bo teren jest naprawdę fajny i jest dużo możliwości :)

Pozdrawiam!

kloki
GRH Pilica

Było super, super się nad Wami lata a i piwo przy wieczornym ognisku jakoś tak inaczej smakuje po bitwie" no nie?
Dzieki za bardzo miłą atmosferę, fajna z Was ekipa i chętnie dla Was polatam w przyszłości... Bedzie czas, zrobi sie jakiś sprytny scenariusz, ja może wykombinuje jakiś imitator strzałów (bo przycisk spustowy na drążku już mam :-)

Kurdę, przepraszam Niemców których polożyłem na ziemi ;-), ale nie mogłem opanowac tej strasznej pokusy... Ale przy drugim nalocie już bardzo sprawnie rozsypaliście pluton do obrony opl i musze powiedzieć - że przy kilku wycelowanych w mnie lufach juz nie czułem się takim paniskiem w przestworzach.

pozdrawiam wszystkich serdecznie

Kuba

Pięknie! I pogoda dopisała :) A czy była jakaś pirotechnika? Filmówka?
Ech, gdybyśmy nie robili końca wojny, to przybyło by do Was paru Niemiaszków więcej, a tak... ;( Tym bardziej szkoda, bo z Wrocka to przecież rzut hełmem :) Może za rok się uda wpaść (oczywiście w roli widzów). Aha - Okaul - odwalasz kawał dobrej roboty! Jako rekonstruktor naprawdę się cieszę, że jesteś i że robisz to co robisz :)

Witam.

Okaul - Niemcy byli pod wrażeniem! Szkoda, że nie miałem aparatu w chlebaku. Jak pikowales tuz nad naszymi glowami, to chlopakom sie az cieplo robilo.. i ta adrenalina. Cos pieknego! Dzieki Ci bardzo za te chwile!

mr2z - pirotechniki nie bylo. Byla za to bron z lodzkiej filmowki i masa amunicji, ktora wystrzelalismy. Dodatkowo Niemcow wspierali wojaki z Ak47, zamaskowani w krzakach. Strzelanina byla przednia :)

Pozdrawiam!

kloki
GRH Pilica

Samolot był najlepszy (gwóźdź programu), po za tym współpraca z nim odbywała się wg przedwojennych regulaminów przy rozpoznaniu i zrzucie meldunku. Było też po raz pierwszy rozwinięcie łączności polowej za pomocą rozciągniętych linii telefonicznych, działko plot jako element obrony czynnej, 2 strzelające km-y - jeden w bunkrze, drugi jako RKM (też w drugim bunkrze). No, może widownia oczekiwała jakiegoś starcia wręcz z Niemcami (były takie głosy wśród publiczności), jednak plan tego nie przewidywał. By6ła też ciekawa wystawa pamiątek po WP II RP. W porównaniu z ubiegłoroczną rekonstrukcją, było dużo nowości, m. in. pojawienie się grup rekonstruujących Wehrmacht. W niedzielę członkowie grupy 28 psk dodatkowo brali udział w oficjalnych uroczystościach.
Pozdrawiam

Kilku obrońców ...
jeżeli ktoś chce rzucić okiem na więcej, zapraszam na http://www.28pp.fora.pl/viewtopic.php?t=552&start=15

- tam są nowe zdjęcia i są dodawane regularnie jak coś nowego spływa.

Niechcąc obciążać zbytnio serwerów Odkrywcy nie wrzucam tu wszystkich.

pozdrawiam

Bolas
Stowarzyszenie Strzelcy Kaniowscy", Łódź
www.strzelcykaniowscy.pl

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie