Romo Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Napisano 24 Sierpień 2006 Proszę o podpowiedź, sprzęt będzie używany zarówno do monet jak i większych rzeczy.
Romo Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Napisano 24 Sierpień 2006 oczywiście nie pytam się co każdy z nich potrafi, ale tak jak byście mieli wybierać pod względem jakościowym i użytecznym to co polecacie ?
Kiler Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 Stanowczo ACE 250, BH Lone Star to zabawka na plaze i dla dzieci. Zasieg max 15 cm na monete, tandetne wykonanie (cewka poklejona klejem z pecherzami powietrza, kiepski montarz kabla w sonde). Szybko zzera baterie. Jesli cos Ci to powie, w USA BH kupisz nawet w niektorych supermarketach. To chyba o czyms swiadczy. Zastanow sie dobrze, poszukaj na forum, poczekaj na inne odpowiedzi.
Romo Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Napisano 25 Sierpień 2006 Dzięki bardzo za fachową odpowiedź o to mi chodziło.pozdrawiam
suchy ss Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Kiler jak to zabawka" to czemu jest drozsza od Ace?(pytam z czystej ciekawosci)pzdr.Dawid
Kiler Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 suchy ss jesli wg Ciebie cena za Bounty Hunter Lone Star=799 zl jest wyzsza od ceny za Garrett Ace 250=869 zl, to smiale tezy glosisz. Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 19:43 28-08-2006
suchy ss Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 http://www.allegro.pl/item121933979_wykrywacz_metalu_bounty_hunter_lone_star_gw_fv_.htmlhttp://www.allegro.pl/item123179694_wykrywacz_metali_bounty_hunter_lone_star_gw_fv.htmlDawidPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 19:44 28-08-2006
Kiler Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 suchy ss, wybacz, ale jaki jest sens kupowac ten wykrywacz na allegro, skoro u dystrybutora w Polsce mozna go kupic nawet o 300 zl taniej. Nowy z gwarancja. Chyba, ze Twoje hobby to przeplacanie w tak oczywistych sytuacjach. Nie zyjemy juz w PRLu gdzie za uzywanego malucha na gieldzie zadano wiecej niz za nowego fabrycznie i ludzie brali.Pozdro dla suchego ss wyzucajacego kase w bloto.
suchy ss Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 to udowodnij mi ze tyle kosztuje BH LS u dystrybutora, to wtedy przyznam Ci racje:) nigdy nie widzailem BH LS nowego tanszego od ACE 250 nowego. I od razu sie tak nie pien, sa ziulka w aptece:)pzdr.Dawid
JanekSiD Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Witam,Chciałem przestrzec przed aukcjami podlinkowanymi w tym temacie. Po pierwsze, wykrywacze proponowane są po bardzo wysokiej cenie. Duże wyższej niż u oficjalnego polskiego dystrybutora (którego reprezentuje). Po drugie oferowany sprzęt jest sprzedawany z mniejszą 8” cewką, a nie 10” jak to ma miejsce w wykrywaczach dostarczanych do polski bezpośrednio od producenta. Po trzecie, chyba tylko jeden z producentów deklaruje w ogóle jakakolwiek gwarancje na 12 miesięcy, podczas gdy wykrywacze sprzedawane w Polsce mają gwarancję 24 miesięczną. Po czwarte, sprzedający nie ma możliwości serwisowania wykrywaczy w Polsce, więc zarówno czas napraw jest bardzo długi jak i koszt wysyłki za granicę w obie strony bardzo wysoki (czas naprawy prawdopodobnie trwa od 2 do 3 miesięcy, podczas gdy sprzęt na gwarancji realizowanej w Polsce naprawiany jest w czasie 2 tygodni, a nieraz nawet krótszym). Ktoś przywiózł sobie do Polski zagraniczny wykrywacz, i nie dość, że sprzedaje go drożej to na znacznie gorszych, rzekłbym nie do przyjęcia, warunkach.Moja informacja ma za zadanie spełniać funkcję przestrogi. Zanim uciekniemy się do kupowania niesprawdzonego, sprowadzanego sprzętu z gwarancją w zasadzie tylko na papierze warto zrobić rozeznanie, czy w Polsce nie można kupić tego samego znacznie taniej i na lepszych warunkach!PozdrawiamSiD
JanekSiD Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Witam,Jako osoba upoważniona do reprezentowania oficjalnego polskiego przedstawiciela firmy Bounty Hunter oraz Garrett potwierdzam ceny.Bounty Hunter Lone Star 799złGarrett ACE 250 899złWykrywacze objęte są dwuletnią gwarancją realizowaną w Polsce w ciągu dwóch tygodni.Wykrywacze posiadają oryginalne angielskie, oraz polskie instrukcjePS. Proszę tego nie traktować jako reklamę, odpowiedź na wyraźną prośbę użytkownika. Świadomie nie podaje linków do naszej strony internetowej.Suchy ss – jeśli chcesz więcej informacji napisz na mojego maila, klikając na mojego nika. Reklama dystrybutorów jest zabroniona na forum.
suchy ss Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Kiler przyznaje Ci racje i przepraszam:)nie wiedzialem o tym wszystkim ale JanekSiD mi wszystko wytlumaczyl za co mu dziekuje:)JanekSiD mnie nie interesuje kupno zadnego z tych wykrywaczy poniewaz mam HS-3 bo szukam militarki a nie kolorkow:)pzdr.Dawid
JanekSiD Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Rozumiem, tym niemniej wiele innych osób czytających ten temat na forum mogło wpaść jak śliwka w kompot kupując drożej sprzęt bez faktycznej gwarancji.Przestrzegam przed takimi aukcjami, ponieważ, żaden sprzęt sprowadzany na własną rękę przez jakiegoś człowieka nie będzie miał gwarancji w Polsce. Gwarancje w Polsce realizują tylko oficjalni dystrybutorzy danych marek wykrywaczy, którzy mają umowę o sprzedaż i serwis. Wszystkie wykrywacze sprowadzone indywidualnie, czy przywiezione z zza granicy mają gwarancję tylko w kraju, w którym zostały zakupione, co jest bardzo trudne, a czasem niemożliwe do wyegzekwowania. Proszę więc nie dać złapać się na jakieś rzekome międzynarodowe gwarancje czy inne przekręty osób chcących sobie na allegro dorobić.
suchy ss Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 JanekSid ja nawet nie czytalem calego opisu tych BH, byly tylko 2 na allegro wiec wkleilem linki, Twoje ostrzezenie pewnie sie przyda nie jednemu:)pzdr.Dawid
Dziki Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 W tej cenie mozesz sie rozejrzec za polskimi wykrywaczami - za podobna cene, mozesz dostac sprzet o lepszych osiagach niz w/w.
Zwierzu Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 Ostatnio 8 szturmów piechoty na 35 cm. wykrywką BH.I zasieg Bh np.Qick Draw sporo wiekszy od ACE.Naprawde.
Zwierzu Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 I co to za głupie 15 cm?Pamiętasz bjar jak wyciągałem monetki po Minelabie?
yossarian Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 Pytanie do Zwierza i Dzikiego , Co byście zaproponowali? Coś uniwersalnego.
Zwierzu Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 Coś uniwersalnego?Moim zdaniem tylko Whites.
Zwierzu Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 PanowieKlamra WH namierzona na ok.40cm...Lone Starem
Romo Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Napisano 28 Sierpień 2006 No to mi chłopaki namieszaliście w głowie chcę coś fajnego bo to będzie mój drugi sprzęt po naszym rodzimym Cyklopie, kurde nie zbieram tak do końca militarki, od dodania tego postu trochę sobie poczytałem na temat sprzętu i bardziej podoba mi się ACE.Dysponuję tylko tysiakiem a nic używanego nie chcę.
Kiler Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 Zwierzu szukalem Lonem na rżysku, wzbudzal sie tak ze ledwie sie szukac dalo. Nie powiem, wyjalem kilka fantow: wpinke, 5 monet i 7 guzikow. Ale na tym samym polu Prizmem III efekty byly znacznie lepsze. Wiem, ze to ciut inny segment wykrywaczy, ale niepokoilo mnie strasznie wlasnie to wzbudzanie no i zasieg max na 15 cm (monety, guziki). Uzyles slowa amierzac", a ja wole poprostu machac wykrywaczem i jak jest sygnal to go stanowczo i precyzyjenie kopac a nie amierzac". A tez mialem problemy z namierzeniem celu, choc to jest zapewne sprawa wyczucia sprzetu. No a twoje trafienia sa ladniutkie.
mac3 Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Mam land stara i namierzał dużo głębiej niż ACE. Chociaż jest to wyższy model niż te, które opisujecie. Sprawdzaliśmy kilka głębszych sygnałów, których ACE nie łapał. To prawda, że BH się wzbudzają ale po odpowiednim ustawieniu czułości/dyskryminacji można to wyeliminować. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.