bestler Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2006 Słyszałem że Otrębusy mają sdkfzt, którego zrekonstruowano na ramie Żuka...Co mozna jescze zrekonstruować na Żuku Tarpanie, Wartburgu i Syrenie? Wszystkie te wózki mają ramy więc mogż się do czegoś nadawać? Wiem że najlepiej na ramie Żuka zrekonstruuje sie samego Żuka bo rdza w nich aż chrupie ale nie o to chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 WitamJak masz dostateczne fundusze, zapał i wyobraźnie to możesz zrobic wszystko. Z ramy Syreny możesz zrobic coś typu kubelwagena.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bathin Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 Jak masz dostateczne fundusze, zapał i wyobraźnie to możesz zrobic wszystko. Z ramy Syreny możesz zrobic coś typu kubelwagena."A z ramy jelcza Tygrysa :), Kubel nie miał ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podziemny_Kosmos Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 Przy odrobinie wyobrażni to z Żuka zrobisz Mausa a z kajaka Bismarcka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
admin Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 Panowie, jak macie zamiar się nabijać to zapraszam na inne forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktosiek Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 Sdkfz 222 z Otrębus jest na bazie Żuka (chyba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulaa Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 Tak jak Cronos napisał , rusz chłopie swoją wyobraźnię . Kup blachy , kontowników i uspawaj swój własny pojazd bojowy . Kształtem niech nawiązuje do tych już stworzonych . Weź sobie np fotki KUBUSIA i uspawaj bestię.Jak ja miał bym to robić to bardziej bym wybrał ramę i napędy od uaza lub gaza . Napewno był by mocniejszy , 4x4 , no i w teren dało radę by wiechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 Błożesztymój BAthin rozumiem że wykazałes sie wiedzą ale nie łap tak za słówka. Jak widzisz podałem słowo ypu" a poza tym co w tym że ktos zrobi kubelwagena na bazie syrenki?? Ktoś sie bedzie patrzył od dołu i sie burzył że jest rama? no nie sadzę. A łatwiej chyba jest zrobić na gotowej ramie niż spawać jakieś dziwne dziwadło.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Słabosilny Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 Ja bym proponował zrobienie czegoś na kształt SAMOLOTU , np. MIG 15. Jak sama nazwa wskazuje ŻUK to stwór latający więc myślę ,że znakomicie by się nadawał !!!A poz tym to mniej więcej ta sama epoka rozwoju nowoczesnej techniki !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Słabosilny Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 A jakby ktoś chciał wykorzystać mój pomysł, to oddaję go BEZPŁATNIE !!! Ale po dwóch latach użytkowania nakazuję oddanie go do SŁYNNEGO ZBIORU SZAJSU WSZELAKIEGO" w Otrębusach.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryszard Ochucki Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 Poczciwego żuka można przerobić na VW caravelle T4. Zadanie dosyc proste-tak zrobiłem,zajeło mi to rok.Napisz do koncernu volkswagena,podeslij foty twojej maszyny i poproś o komputerową modernizację-zrobią to gratis (poproś o numer do gł.konstruktora, Pana Wernera) .Minusem operacji są dosyć spore koszta ale jaki efekt końcowy! rzeba mieć fantazję...i pieniądze!" Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryszard Ochucki Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 A oto opisywana maszyna którą zbudowałem własnie na bazie poczciwego żuka.Trezba tylko wpakować lepsze tarcze hamulcowe bo krajowe pękają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 Troszke nieprawdopodobne ale gratuluje fantazji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryszard Ochucki Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 -Pamiętaj że to nie jest łatwe zadanie...Zawsze możesz zrobić sobie z Żuka przycisk do papieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Najprościej zgłosić swojego Żuka do programu Pimp My Ride - chłopaki z West Coast na pewno przerobią go na Hummera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iglanadon Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Żuk sam w sobie jest na swój sposób piękny, prostota formy, no i czujesz że jedziesz, a nie to co te współczesne bryki, nawet silnika nie słychać :/A do rekonstrukcji kubelwagena najbardziej nadaje sie garbiel, czasami można takiego jeszcze znaleźć na szrocieAle wracając do głównego wątku to z żuka możesz zrobić : - nyskę - tarpanaa silnik nada się nawet do warszawy 223, od biedy 203, pobiedy i coś się tam jeszcze pewnie znajdzie, gdyz krajowy przemysł zawsze opera się wyłącznie na rozwiązaniach sprawdzonych, bez względu na wiek konstrukcji :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 z malych to sprawdz wymiary:http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=224677#224706 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.