Skocz do zawartości

Co można zrekonstruować na bazie Żuka?

bestler

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Słyszałem że Otrębusy mają sdkfzt, którego zrekonstruowano na ramie Żuka...Co mozna jescze zrekonstruować na Żuku Tarpanie, Wartburgu i Syrenie? Wszystkie te wózki mają ramy więc mogż się do czegoś nadawać? Wiem że najlepiej na ramie Żuka zrekonstruuje sie samego Żuka bo rdza w nich aż chrupie ale nie o to chodzi...
Napisano
Witam
Jak masz dostateczne fundusze, zapał i wyobraźnie to możesz zrobic wszystko. Z ramy Syreny możesz zrobic coś typu kubelwagena.
Pozdro
Napisano
Jak masz dostateczne fundusze, zapał i wyobraźnie to możesz zrobic wszystko. Z ramy Syreny możesz zrobic coś typu kubelwagena."
A z ramy jelcza Tygrysa :), Kubel nie miał ramy.
Napisano
Tak jak Cronos napisał , rusz chłopie swoją wyobraźnię . Kup blachy , kontowników i uspawaj swój własny pojazd bojowy . Kształtem niech nawiązuje do tych już stworzonych . Weź sobie np fotki KUBUSIA i uspawaj bestię.

Jak ja miał bym to robić to bardziej bym wybrał ramę i napędy od uaza lub gaza . Napewno był by mocniejszy , 4x4 , no i w teren dało radę by wiechać
Napisano
Błożesztymój BAthin rozumiem że wykazałes sie wiedzą ale nie łap tak za słówka. Jak widzisz podałem słowo ypu" a poza tym co w tym że ktos zrobi kubelwagena na bazie syrenki?? Ktoś sie bedzie patrzył od dołu i sie burzył że jest rama? no nie sadzę. A łatwiej chyba jest zrobić na gotowej ramie niż spawać jakieś dziwne dziwadło.
Pozdro
Napisano
Ja bym proponował zrobienie czegoś na kształt SAMOLOTU , np. MIG 15. Jak sama nazwa wskazuje ŻUK to stwór latający więc myślę ,że znakomicie by się nadawał !!!
A poz tym to mniej więcej ta sama epoka rozwoju nowoczesnej techniki !!!
Napisano
A jakby ktoś chciał wykorzystać mój pomysł, to oddaję go BEZPŁATNIE !!!
Ale po dwóch latach użytkowania nakazuję oddanie go do SŁYNNEGO ZBIORU SZAJSU WSZELAKIEGO" w Otrębusach.
Pzdr.
Napisano
Poczciwego żuka można przerobić na VW caravelle T4. Zadanie dosyc proste-tak zrobiłem,zajeło mi to rok.Napisz do koncernu volkswagena,podeslij foty twojej maszyny i poproś o komputerową modernizację-zrobią to gratis (poproś o numer do gł.konstruktora, Pana Wernera) .Minusem operacji są dosyć spore koszta ale jaki efekt końcowy! rzeba mieć fantazję...i pieniądze!" Pozdrawiam.
Napisano
Żuk sam w sobie jest na swój sposób piękny, prostota formy, no i czujesz że jedziesz, a nie to co te współczesne bryki, nawet silnika nie słychać :/
A do rekonstrukcji kubelwagena najbardziej nadaje sie garbiel, czasami można takiego jeszcze znaleźć na szrocie
Ale wracając do głównego wątku to z żuka możesz zrobić :
- nyskę
- tarpana
a silnik nada się nawet do warszawy 223, od biedy 203, pobiedy i coś się tam jeszcze pewnie znajdzie, gdyz krajowy przemysł zawsze opera się wyłącznie na rozwiązaniach sprawdzonych, bez względu na wiek konstrukcji :D
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie