lain Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2006 cześć.kupiłem dzisiaj na złomowcu perkuna z pochwą całego pomalowanego czarną farbą olejną,łącznie z drewnianymi okładkami.Próbowałem przed chwilą rozpuszczalnikiem - żadnych efektów.próbowałem zmywaczem do paznokci mojej dziewczyny i leciutko farba zeszła z pochwy(a zuzylem caly zmywacz).co mam zrobić z okładkami i jak pozbyć się tej cholernej farby.myślałem nad opaleniem ale boje się efektów że coś uszkodzę itp.aparatu nie mam teraz pod ręką ale jak fotki będą potrzebne to sie postaram jutro zrobić.Napiszcie co polecacie zrobić z tym fantem.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 Jesteś pewien, że farba nie jest oryginalna?POdobno w czasie mobilizacji mazano bagnety na czarno... razem z rękojeściami a nawet żabkami. Na elementy metalowe polecam roztwór kreta. Robisz taki dość solidny i zanurzasz na jakąś godzinę.Gorzej z okładkami...Zamast zmywacza, spróbuj też czystego acetonu. Do kupienia w sklepach z farbami.PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2006 Wydaje mi sie ze farba nie jest orginalna dlatego ze trzyma sie bardzo dobrze.drewno na jednej z okładek jest niekompletne a na pochwie są delikatne wrzery - wszystko to pokryte farbą.pozatym farba nie jest matowa...acetonem mam jak rozumiem scierać farbę czy moczyć w nim bagnet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2006 no i jeszcze na ostrzu są różne plamki troche ciemnych troche rdzawych.jak się ich pozbyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QB@ Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 aceton na szmatke bądź wacik i pocierać tak jak to robiłeś zmywaczem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 wszelkie sugestie mile widziane.dzisiaj rusze do chemicznego na zakupy.pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Ładny, ile dałeś?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 lain i Ty chcesz porównac to z moim perkunem? hehe zart nie jest zły. ja bym tą farbe elektrolizą wyeliminował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 Dałem 50 złotych.Krzycho mówiłem że nie pamiętam twojego perkuna.ale poczekaj aż zrobię renowację.wtedy porównamy:)PATRIOTYZM!!!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.