wollff1 Napisano 16 Wrzesień 2009 Napisano 16 Wrzesień 2009 Panie Marjuszu czy pan może z okolic Tomaszowa
kadet666 Napisano 22 Grudzień 2009 Napisano 22 Grudzień 2009 Zaczynam obserwować wątek dopiero teraz.Jako, że mieszkam w TL od urodzenia pamiętam takie coś. W roku 1974 lub 75 siedząc w szkole nr2 przy oknie po ulicy Kościuszki ( a była ona jeszcze na pewnym odcinku ceglana)pojechało dział samobieżne chyba ZSRR na bazę Rejonu Dróg. Chodziliśmy je oglądać jak przerabiają go na spychacz. Różnie się mówiło, a to że to z pod Dąbrowy, że z innego bagna wyjęte. Historia stara i niesprawdzona (skąd ono pochodziło), gdybym tego nie widział, też bym nie uwierzył. Ono jechało, a nie było ciągnięte. Może ktoś ma znajomego, który w tedy tam pracował i pamięta, może się podzieli informacjami.
egon10 Napisano 22 Grudzień 2009 Napisano 22 Grudzień 2009 Historia odnosnie dziala czy tez czolgu jest jak najbardziej prawdziwa.Nie bylo to jednak pojazd z Dabrowy.Z tego co mi wiadomo przerobiono to na spychacz czy tez plug sniezny,zrezygnowwano jednak z tego bardzo szybko z powodu paliwozernosci w/w pojazdu.
edelmano Napisano 25 Grudzień 2009 Napisano 25 Grudzień 2009 hej z tego co wiem to ten watek był przenesiony i zamkniety na część 3 teraz trzeba włazici pisac pozdraiwam
screensaver Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 @Egon10 Te srebrne grosze to przepiękne trafienie, powiedz to w okolicy Tomaszowa trafiłeś takie cuda? Dopiero zaczynam przygodę i ciekawi mnie czy to nasza powiatowa ziemia kryje takie cuda :)Pozdrawiam
screensaver Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 @Egon10Witam, Powiedz te srebrne grosze to wyszły w okolicy? Przepiękne trafienie, ja dopiero zaczynam przygodę i ciekawi mnie czy to nasza powiatowa ziemia kryje takie skarby :)Pozdrawiam
screensaver Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 To od razu poprawiło mi humor. Gratuluję trafienia i... po cichu liczę, że jeszcze jakaś siedzi w ziemi i kiedyś uda mi się ją wyciągnąćPozdrawiam
janushew Napisano 18 Luty 2010 Napisano 18 Luty 2010 Dziś ...odszedł do wiecznej krainy poszukiwań mój przewodnik po Roztoczu...
ramzess Napisano 19 Luty 2011 Napisano 19 Luty 2011 witam to mój pierwszy post, mam pytanie odnośnie okolic majdanu górnego ,czy wiecie coś o toczonych tu walkach w kampani wrześniowej 1939 roku?kupiłem w tych okolicach działkę i przez przypadek odkryłem ciekawe znalezisko.
arrarita Napisano 15 Lipiec 2015 Napisano 15 Lipiec 2015 Witam Jestem z Krakowa ale czesto przyjezdzam z zona do Tomaszowa Lubelskiego I chetnie bym sie zkims wybral na wykopki. Slabo znam teren bylem w Suscu, Krasnobrodzie ale nie wiem gdzie chodzic. Jak by ktos mial czas I checi na wykopki to prosze o sygnal 504834156 pozdro Marek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.