to17071990 Napisano 23 Marzec 2008 Share Napisano 23 Marzec 2008 Nie zgodzisz się ze mną ,że było sporo odcieni tego koloru ? Powiedziałem w przenośni , waśćiwie nie znam określenia koloru farby do okuć , ale w tą stronę blaugrau Luftwaffe ma najbliżej , chyba ,że się mylę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 23 Marzec 2008 Share Napisano 23 Marzec 2008 Hmm, tu widać kolorek, z którym spotykam się najczęściej w szelkach parcianych:http://www.germanmilitaria.com/Heer/photos/H040657.htmlhttp://www.germanmilitaria.com/Heer/photos/H019358.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bergfuhrer Napisano 23 Marzec 2008 Share Napisano 23 Marzec 2008 przykład poprawnie wykonanych szelek parcianych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bergfuhrer Napisano 23 Marzec 2008 Share Napisano 23 Marzec 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 23 Marzec 2008 Share Napisano 23 Marzec 2008 O, teraz szelki.....nie mam już wątpliwości.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johann Napisano 23 Marzec 2008 Share Napisano 23 Marzec 2008 hehe, nasz stary weteran znów na forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desertstone Napisano 23 Marzec 2008 Share Napisano 23 Marzec 2008 Bergfuhrer czy te szelki sa z angielskiej party?i jakiej farby użyłeś do pomalowania okuć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bergfuhrer Napisano 23 Marzec 2008 Share Napisano 23 Marzec 2008 Częściowo z angielskiej, w sumie pół na pół ; )farbe mieszałem sam i malowałem natryskowo.acer - kogo masz na mysli? ; o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desertstone Napisano 23 Marzec 2008 Share Napisano 23 Marzec 2008 OK jeszcze jedno podejscie ,pokazujecie swoje szelki ok,ale powiedzcie w końcu jaką farbą najlepiej jest pomalowac okucia.Ciagle jakieś wywody o blaugrau , niewatpliwie jest to ciekawe ale jeżeli ktoś malował okucia to wie jakiej farby uzywał.Panowie prosze o konkrety.Będę wdzięczny -pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bergfuhrer Napisano 23 Marzec 2008 Share Napisano 23 Marzec 2008 no ja regularnie maluje okucia farbą własnej receptury, wymieszałem z modelarskich, zaniosłem do mieszalnika, namieszali mi i teraz maluje pistoletem jak chce i kiedy chce, juz pisalem powyzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 23 Marzec 2008 Share Napisano 23 Marzec 2008 Pójdź se do mieszalni, weź wzornik kolorów i wybierz coś zbliżonego- powinno być większych kłopotów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johann Napisano 11 Wrzesień 2008 Share Napisano 11 Wrzesień 2008 Witam!Chciałbym odświeżyć temat szelek parcianych. Obecnie próbuję wykonać kopię takowych i bardzo liczę na Waszą pomoc - jaka jest długość najszerszych taśm, tych leżących na ramionach (zaznaczone na zdjęciu kolorem czerwonym). Oczywiście chodzi mi o długość oryginalnych egzemplarzy. Niestety nie mam dostępu do oryginalnych szelek, a chciałbym aby moja kopia była bardzo dokładna.Pozdrawiam i niecierpliwie czekam na odpowiedź, Johann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.