Hindus Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2007 Cóż zapewne nic szczególnie oryginalnego - już od dłuższego czasu (wątek ten w końcu założyłem prawie rok temu ;) mam konwertowane czechosłowackie szelki z oryginalnymi klamrohakami, dorabianymi D-ringami i wykonaną od podstaw tylną szelką - najtańsze, ale akceptowalne moim zdaniem rozwiązanie.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 witam:)A co Panowie powiecie na temat tych szelek?http://www.allegro.pl/item221632012_szelki_oporzadzenia.htmlPozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 witam:)A co Panowie powiecie na temat tych szelek?http://www.allegro.pl/item221632012_szelki_oporzadzenia.htmlPozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2007 Nie podobają mi się wszycia D-ringów i tylna szelka, a przede wszystkim cena – bo on chce za nie więcej niż 100 PLN jak widać… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 A to jak sie nie myle są przerobione czeskie szelki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 Nie mylisz się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alexxg Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 Cena deliktanie pisząc wyśrubowana, jak za bardzo prostą do wykonania samodzielnie przeróbkę: szelki czeskie, dratwa, gruba igła i nieco enoskóru" + mile widziane haki - wykopki. Myślę, że bardzo zawyżając koszta, taki sam efekt masz za 50 PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 Haki tanie nie są ale i tak cena bedzie wyśrubowana, gdyby 100 było kup teraz, to by się opłacało (wumieniony tylny pasek i org łamane haki) ale tak - średnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alexxg Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 Czyli uważasz, że przy rynkowych cenach szelek czeskich, bardziej opłaca się inwestycja w jakieś repliki.com i podobne? btw. nie wiem jak teraz to tam stoi, ale rok temu dałem w Pradze 18 PLN za czeskie szelki do przeróbki. Także jak będziecie w okolicy granicy czeskiej, to zajrzyjcie sobie do Army Shopów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 Rynkowo chodza po 30-40 zł, a haków lamanych za 10 nie kupisz nawet zjedzonych do połowy, do tego wymiana paska tylnego itp :] Ja osobiscie za jakis czas bede sie nastawiał na idealna robiona od podstaw replike szelek w wersji z paskami pomocniczymi spinanymi knopikiem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 Oberbędziesz robił sam czy masz jakieś namiary na kogoś kto to by mógł zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 To się jeszcze okaże, ale szyc raczej nie bede, za cienki jestem na to w uszach, sam to co najwyzej kawaleryjskie moge uszyc a i tego nie jestem do konca pewny :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 to jak byś miał jakiś namiar na kogoś kto robi lub ma na sprzedaż takie idealne repliki to bym Cię bardzo prosił:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 Ja własnie robię szelki od podstaw. Jak skończę to nie omieszkam się pochwalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Kolego Alexxg: mam pytanko- za 2 tygodnie wybieram sie do Pragi. Mialbys jakis namiar na sklepy, stragany, targi z takimi rzeczami? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alexxg Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Mam nadzieję, że to nie podpadnie pod reklamę :( Szelki kupowałem w Army Shopie na placu targowym Holesovicka Trznice, Hala 17. Mieli też starszy model manierki, ale niestety ten sznurowany (czyli jak chcesz pić z manierki i masz jak dorobić pokrowiec, to OK). Jest też Army Shop przy Anglicka 3 (to jest jakieś 200-500 m od Galerii na końcu Placu Wacława). W samym centrum jest też sklep z autentykami, ale tu ceny są wyższe niż w Polsce na giełdach czy alledrogo. Ogólnie rok temu była taka prawidłowość, że repliki mundurów Sturma w CR są droższe niż w Polsce. Aha i jeszcze jedno: to są sklepy prowadzone przez hobbystów, więc spokojnie podadzą Ci adresy innych takich przybytków". Co do wyposażenia CSLA, to trafiłem też do sklepu z ichnim demobilem (odpowiednik AMW), ale niestety nie pamiętam, gdzie on jest :( Nie mieli tam akurat nic przydatnego do rekonstrukcji niemieckiej. Kupiłem tam do kolekcji brigadyrkę (czapkę z daszkiem). Mieli też strasznie tanie hełmy vz.53 (dużo taniej niż wz.50 w AMW), ale już nie miałem się z tym jak zabrać, bo pojechałem do Pragi pociągiem ;) Do Administracji: nie jestem obywatelem czeskim, nie mam rodziny w Pradze, nie prowadzę interesów z Czechami, nie jest to reklama, a raczej skrócona relacja z wizyty w Pradze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Alexxg: Dziekuje bardzo!!!Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alexxg Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Aha i jeszcze przygotuj sie na szok: te cudowne okazy broni palnej, te hukowce i te zadekowane Mausery... Wszystko za ludzkie ceny, tylko nie do przywiezienia do Polski :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 a co powiecie na temat szelek z hero?Ile kosztują i czy się opłacają?pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 Hero ma zdaje sie przerabiane czechy...i to przerabiane ot tak typowo bez wymiany paska, bez org hakow itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schutze W. Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 do tego jeszcze Hero nie wymienia, a nawet nie przeszywa szlufek do montażu A-ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 Szelki Hero to badyiew - są to szelki BGS uzupełnione austriackimi tasmami bocznymi (z niepoprawnym zapięciem) i au. tylnym paskiem. O ile przerobione czechy sa dobre - to szelki hero nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 no to znowu pudło:)chyba musze poczekać na koniec sezonu to sie może handel bujnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 Witam Panów:)http://www.allegro.pl/show_item.php?item=231275545&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.Co to za jakiś dziwny składak?Haki oba inne, jedna szelka pomocnicza na knopiku druga nie:)Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 Składak, tylnia taśma też nie jest org. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.