Skocz do zawartości

Wasze kochane pasożyty i darmozjady" :)

Martin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a tak zakwitla moja mucholowka- teoretyczne tylko w czerwcu kwitnie ale ostatnio ja napaslem przed zima jak byly muszki :)
Ma se dobrze... W tle moja reka- ale jest w calosci- potwor mi jej nie zezarl

• 1 month later...
  • Odpowiedzi 196
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

W sierpniu gąsienica zamieniła się w poczwarkę. Wisiała na gałązce do dzisiaj. Już myślałem że nic z niej nie będzie, aż tu nagle poczuł wiosnę...

Napisano

...i wyszedł. Teraz mam problem - czym się taki odżywia, pożyje zapewne kilka tygodni, no i jak tu ochronić go przed kotem!?? A jak przed dziećmi!??
Jak rok temu byłem zaskoczony szybkością procesu przepoczwarzenia - zmiana gąsienicy w poczwarkę trwała trzy godziny, po dziesięciu dniach był już dorosły motyl, tak teraz trwało to prawie pół roku.
Pozdrawiam - Szarubek

• 1 month later...
  • 1 month later...
Napisano

Ja kopie ona poluje - nierozłączna z nas para. Ma półtora roku i jest ułożona lepiej niż niejeden pies. Bardziej gadatliwa niż moja żona. A ludzie mówią że koty są głupie i wredne. To nie prawda, trzeba poprostu umieć się z nimi dogadać. Trafiła do mnie bo jakieś bydlaki wyrzuciły ją w zimę w środku lasu na 15 stopniowym mrozie. Miała wtedy kilka miesięcy i pewnie by nie przeżyła. Uwielbia jazdę samochodem.

• 2 weeks later...
Napisano

To jest BONI. Niestety jest mało groźna. Lubi aportować zębach starą piłkę do koszykówki i kije. Oprócz tego dość wysoko skacze.

• 2 weeks later...
Napisano

A oto mój Franek - maskotka całego mojego osiedla. Miniatura świni peruwiańskiej.

Głupie toto, naiwne i żarłoczne... ale za to sprawia tyle radochy.

Ma też swoje sukcesy jako odkrywca" - znalazł 20 zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie