Skocz do zawartości

Wasze kochane pasożyty i darmozjady" :)

Martin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 196
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Australia i gady - fuj, tam faktycznie niesamowicie jadowite draństwa. Mamba - o ile nie mylę się - najszybszy w czasie ataku wąż - ułamki sekund, ofiara nawet może nie zrozumieć co się stało....jad śmiercionośny.
Albo takie cholerstwo jak Tajpan - podobno jeden z najjadowitszych - pomoc z zastrzykami konieczna w ciągu minut, a jak nie to potem 100% trup.

A propo widział ktoś Zaskrońca polującego w wodzie ?
Napisano
Ptasznik - te włoski na odnóżach są jego groźną bronią.

Pociera nóżkami, włoski dostają się w powietrze, wdech ich przez człowieka też jak pamiętam równa się prawie śmierci.
Fuj. Rozumiem pająki, ale nie w tych rozmiarach.
Napisano
Nie, to zdjęcie zrobione na podwórku pewnego kolegi leśniczego. Dzik przyniesiony z lasu /porzucony przez lochę/ i odchowany. Niestety sapsł się z czasem do 170 kg i ciężko było mu samemu już wegetować z powodu tuszy, kojca, podwórka. Trzymał się kolegi jak pies.
Niestety nie można było patrzeć na powolne męczenie i dostał kulkę.

Miałem po nim pamiątkę, pół kilo kiełbasy.

:( Ale fajny był.
Napisano
Jak wierny pies - noga w nogę :)

Z tym że jak mój kolega a własciciel dzika przeszedł się przez wieś z rzeczonym pupilem - wszystkie psy trzymały się z daleka. :D

Ale już go nie ma. To są moje pamiątkowe foty.

Twoja Iguana wsuwała muchy ?
Napisano
acer z tymi ptasznikami nie jest aż tak źle jak napisałeś:)
włoski na odnóżach nie są bronia pająka lecz jakby to ująć pełnią raczej funkcję zmysłu dotyku i pozwalają np wyczuć drgania pajęczyny lub powietrza. Funkcję obronna pełnią natomiast włoski parzące znajdujące sie na odwłoku. Pająk w sytuacji zagrożenia pociera energicznie swoje dupsko" tylnymi kończynami uwalniając w ten sposób posiadające kształt haczyków włoski i kieruje je w stronę napastnika. Dla człowieka nie są aż tak groźne ale alergicy mogą mieć po ich spotkaniu nieprzyjemne doznania. Co do urody i rozmiarów to oczywiście każdy może mieć inne upodobania - mnie osobiscie takie duże włochacze odpowiadają:)
Napisano
Skoro kolega lubi to proszę bardzo, kwestia gustu rzecz jasna.

Nie znam się na ptasznikach, raz na Discovery tak postraszyli ptasznikiem. Jest taka scena w jednym z Bondów", że nasz hero musiał aż kilka razy butem prać zbliżającego się mordercę" z odnóżami :)

Pozdrawiam, ale ptasznika wolę ogladać na zdjęciach.
Napisano
Siemka
Acer no to fajny musial byc tet pupil:) podobnie jak Ty ptaszniki itp wole ogladac na zdjeciach...
A co do Iguany to ona jest roslino-owoco rzerna:) od czasu do czasu dostawala surowe mieso:) much nie jadla, za to jak wpuscilem obok niej zwinke to jej sie nie spodobala i chciala ja chyba zalatwic" do czego oczywiscie nie dopuscilem, hehe chyba sie jej nie spodobala bo mieszkala razem z szyszkowcem(tez jaszczurka) ktory byl wielkosci zwinki i nic mu nie robila, nawet sie znim wygrzewala tj ona lezala a szyszkowiec na niej:D dziwne...
a co masz problem z muchami?:D jak tak to proponuje Ci kupic gekona Toke:P ale uwazaj na palce:D
pzdr.
Dawid
Napisano
Psisko że hej.

Jak miałby człowiek trochę więcej miejsca to i by pomyślał o jakimś ciekawym zwierzątku. :)

Pozdrawiam :)
Napisano
hmmm
bez reklamy :P
Market chyba 16 zlotych ale szlo wybrac z kilkunastu-
Tylko moze teraz zaczekaj do wiosny bo ciezko sie to zimuje a na wiosne kupisz mloda. Za jakis miesiac trzeba bedzie hibernowac kwiatek.
Ale jak zaczolem karmic to rosnie jak glupia :)
Wczoraj 2 muchy dostala...
Napisano
e oryginala rosiczke to bym sobie tez kupil :)
Albo od Ciebie z lasu zalatwil :)
A tak mam amerykanskie badziewie :P
Moja siostra kupila miesiac przedemna to sie rozrosla jak paproc :) tylko wszystkie muchy w okolicy wytepila- siostra a nie roslinka :)
Napisano
hehe nie tylko najtansze ale w sumie najleprze, bo zwabiaja owady wygladem, zapachem:) kolega ma owadozerna roslinke co ma takie dzbanki w ktore wpada owad:D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie