Skocz do zawartości
  • 0

nóż szturmowy ??

roizab

Pytanie

Napisano
Witam
Ostatnio trafiłem coś takiego, czy jest to nóż szturmowy wz 55, bo tak go kojarzę, poza tym czy nie za dużo za niego zapłaciłem 70 zł, nie mogę znaleźć takiego na Allegro więc proszę o odpowiedź. Oczywiście fant nie do sprzedania.
Poza widocznymi biciami jest jeszcze słabo widoczna literka C lub G w rąbie wybita na głowni oraz drewnianej rękojeści.
Pozdrawiam Roizab

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jelec w tych nożach jest najsłabszym elementem. Często się wykrzywia, szczególnie podczas rzucania. Fajny fant. Nadaje się bardziej do kolekcji niż do noszenia na wykopki. Na Allegro ludziska sprzedają je po cenie powyżej 100zł.
Napisano
Witam.

Mam rownież taki noż - wykopek, nr zgodne. Jaka jest roznica między tymi nożami z obu fotek? na pierwszej jelec jest w kształcie litery S, a na drugim w kształcie W - spłaszczonego? Mój jest z 57r i własnie w kształcie S (jelec).
Napisano
Dzięki za identyfikacje
A jak myślicie przepłaciłem czy można to jakoś przeboleć, i tak go już nie zwrócę ale dobrze by było wiedzieć na przyszłość
Napisano
Nooo czyli jest czałkiem sympatycznie
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i dzięki za szybką oraz konkretną odpowiedź

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie