Skocz do zawartości

C.SCOPE

ARKADIO.IE

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam, po raz pierwszy pojawiam się na forum; chodziłem ze starym cs990, a teraz z nowym 990, jest duża różnica w wysokości dźwięku; do nowego trzeba się przyzwyczaić bo różnica dżwięku między metalami kolorowymi jest mniejsza niż w starym 990, ale jest to sprzęt godny polecenia, szukamy spokojnie, nie spiesząc się i oczywiście ze słuchawkami a trafimy nawet ogniwo od łańcuszka; jeżeli miałbym go zmienić to na statyka 1220
  • Odpowiedzi 307
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam giesor1 ,990xd to fajny sprzęcik,+ słuchawki daje fajne efekty,jest dokładny :). Troszkę szkoda ,że nie ma cewki 26 cm,bo został by u mnie na dość długie lata.

ps.Jeśli kusi Cię zmiana na 1220xdp,to idziesz w dobrą strone :) A warto.

Pozdrawiam
Napisano
dzięki ARKADIO.IE za dobre słowo, życzę dobrych trafień(mam nadzieję że sezon, który dopiero się skończył zacznie się niedługo) POZDARWIAM G.
Napisano
Witam użytkowników c.scope
ja natomiast posiadam starego zasłużonego na emeryture C.Scope 4ZX. A mam go od nowego
Napisano
witaj arkadio.ie
sprzęt jak sprzęt jak na tamte czasy kidy go kupowałem był strasznie drogi, a upłyneło sporo latek bedzie z ponad 10 to był moj pierwszy wykrywacz i jak narazie jest do tej pory a w tym czasie technika poszła ostro do przodu.
a spisywał sie przez te latka spoko chodź nie jest wolny od wad (od początku brak rozróźniania tonowego - jak to pisało w instrukcji)
poczatkowo był na militaria poźniej przeszedłem na monetki i uwazam ze jest dobry w obu przypadkach (kwestia wprawy)
Co do napraw to był niedawno w serwisie kiedy to na wyjeździe odmowił mi posłuszeństwa i przestał działać. Co sie okazało później pękła ścieżka" Przy okazji coś tam jeszcze wymienili i przestroili ŻE DOTEJ PORY NIE MOGE SIE PRZYSTOSOWAC :(
No ale jak na tyle lat eksploatacji to można wybaczyć (tylko moim zdaniem serwis w w-wie troche naciaga) miało być po stroieniu lepiej a wyszło gożej
Ostatnim czasy myśle o przejściu na jakiś inny model tylko ze sie zbytnio nie orjentuje w nowych wykrywkach
Napisano
Witam metalt:) wklejam coś takiego, może po tym cos się rozjaśni,ale jeśli będą jakieś pytania to pisz śmiało
http://www.joanallen.co.uk/a_c_scope_metal_detector_suppliers_uk.html

pozdrawiam
Napisano
witaj arkadio.ie
Jak widze to testowałeś sporo wykrywek A czy z tym moim C.Scope 4ZX też miałeś przyjemność chodzić i go testować??
Napisano
Witam niestety nie :)Chodziłem troszkę ?
Odnośnie testowania :) to nigdy tego tak nie nazywam,bo nie mam na to tyle czasu ile być powinno:)
Z każdym sprzętem powinno się chodzić dodąd dokąd się go nie pozna w 80% ,a to zajmuje troszkę czasu ? Więc sam rozumiesz,to było lekkie poznanie?
pozdrawiam
Napisano
ja ze swoim przełaziłem szmat czasu i nie żałuje że kiedyś wydałem na niego sporo kasy.Spisywał się nieźle.
dobry na monetki i na militarke ( chodź na tą militarke to chodziłem z prawie taką samą nastawą jak i na monetki) a używałem do tego funkcji ruch--bardziej charakterystyczny sygnał na metal szlachetny no i mozna szybciej machac cewką a zawsze wyłapie Bardzo zadko chodziłem na funkcji bezruch chyba ze trzeba było dokładnie zlokalizować przedmiot.
Powiedz arkadio.ie jak sie spisuje R1 na monetki i czy jest dobry na militarke bo tak mysle że tylko ten z C.Scope byłby lepszy od 4ZX
Napisano
Witam ,odnośnie R-1 to mam na stanie w/w sprzęt .Jest na kolor b.dobry,natomiast co do militarki to nie praktykuje,chyba że kolorowa.Jest to nowy sprzęt z górnej półki wiec ?Raz przez pomyłkę /przekłamanie które jest normalne przy takich fantach, R-1 wskazał bardzo ładny kolor,więc kopałem dośc głęboko ,powiedzmy ,że jak dla mnie b.głęboko jakieś 120cm i dokopałem się do częsci do jakiejś maszyny(36roku) o gabarytach 35/45cm które miało w górnej częsci zamocowane koło o średnicy 30cm więc sam musisz stwierdzić?:)
Ale proponuje się zastanowić cena jest zaj..........ta,wiec raczej zakupy za wielką wodą:))
pozdrawiam
Napisano
Witam ponownie.
Arkadio.ie możesz podać podstawowe praktyczne różnice pomiędzy starym 1220 XD a nowym 990 XD. Z fabrycznego opisu wynika, że powinny być podobne.
Dodatkowo mam pytanie, czy nie orientujesz się, czy można jeszcze gdzieś w sklepach w GB kupić cewkę do 1220 XD? Na firmowej stronie CS oferują tylko do 1220R.
Pozdrawiam. Andy.
Napisano
Witam ,Sory ale nie miałem czasu?1220xdi 990xd,są to dośc podobne sprzęty do siebie statyki(pewnie wiesz ),choć 990xd będzie miał troszkę dużo mniejsze problemy w ciężkim terenie typu plaża(tryb plaża)czgo nie posiada 1220xd
odnośnie zasięgu to pewnie 1220xd będzie lepiej wyglądał/dyskryminacja prawie identyczna jak 990xd praca na 17kHz ,cewka w 990xd 20cm pełna .Ale musze Ci powiedzieć,że nie chodziłem na nowej /chodziłem z 1220xd obok kolegi który taką ma, i muszę powiedzieć, że mnie lekko zaskoczyła.
Natomiast co do cewki to nie mam pojęcia ,nie widziałem nigdzie:( Zastanawiam się tylko czy czasem nie pasuje od 1220xd?
pozdrawiam
ps .wiele się nie dowiedziałeś sorka:)
Napisano
Witam i dzięki. To zawsze coś, zwłaszcza, że chodzsz z tym sprzętem. Gdybyś miał info nt. cewki to daj znać. Chodzi mi o cewkę do starego 1220 XD, czy jest jeszcze gdzieś dostępna. W Warszawie wołają ok. 1000 zł, a za te pieniądze to mogę kupić właśnie nowe 990.
Pozdrawiam. Andy.
Napisano
Witam cooooooooooo ,ile??oni chyba nie lubią sprzedawać sprzętu?Ale za to chcą wiele zarobić.Odnośnie cewki to jest dośc cieńko,ja osobiście wiem o jednym sprzęcie który sie lekko uszkodził.Po powrocie z naprawy(W-WY) jest jeszcze gorzej niż przed?
Jeśli będę miał możliwość to dam Ci znać:)
pozdrawiam
Napisano
Witam.
W ogóle to nie miałem zamiaru wymieniać całej cewki. Wykonałem należny przegląd sprzętu, tym bardziej, że w okolicy było dużo śniegu. Okazało się, że mam drobny, nie rzutujący na szcęście na pracę detektora problem z przewodem.Po prostu jego osłona pękła w takim miejscu, że nie bardzo wiadomo było jak to naprawić. Jego mocowanie w cewce nasuneło mi myśl, że chyba można go wykręcić. Sam nie próbowałem i zwróciłem się do serwisu. W serwisie okazało się, że samego przewodu nie można wymienić, bo jest on wtopiony w cewkę.Koszt jak podałem wcześniej (totalna paranoja).Jutro ruszam w teren i mam nadzieję, że wszystko będzie OK.
Pozdrawiam, Andy.
Napisano
Witam na 100% nie moge odpowiedzieć ,bo nie chodziłem na nim :( A to tylko z racij, że mam 1220xd,nie jestem pewien, ale dośc sporej różnicy między nimi nie będzie. Jestem raczej za tym ,że są bardzo podobne .Ale sory pytanie dość sensowne:) tylko szkoda ,że odpowiedz nie jest taka jaką byś chciał? Ale jest pewne, Nie kupię go za taką kasę jaka jest w Polsce! Jeśli nawet jest lepszy od XD?
pozdrawiam
Napisano
myślę sobie że raczej chodzi o pieniążki.... ten co ma więcej literek ma zapewne lakier metalic, gałki z wyższej półki itp itd....
Napisano
Witam ,czy to jest tak ważne? Kasa jest kasa,są miejsca gdzie można kupić sprzęt sporo taniej?
ale w Polsce jest to
http://www.zloteruno.pl/

albo to http://www.joanallen.co.uk/ tu nie ma 1220xdp

http://search.ebay.pl/c-scope_W0QQbsZWyszukajQQcatrefZC6QQfposZKodQ20pocztowyQQfromZR10QQfsooZ1QQfsopZ1QQftrtZ1QQftrvZ1QQsacatZQ2d1QQsadisZ200QQsargnZQ2d1QQsaslcZ2QQsatitleZcQ2escopeQQsbrftogZ1QQsofocusZbs

pozdrawiam
Napisano
też fakt..... w gruncie rzeczy mozna chodzić z macką saperską, jeśli się wie gdzie...
a tak poważnie mam prośbę...
chodzi o krótką charakterystykę oraz +/- rodziny C.SCOPE: 660,990 oraz 1220..... bo widziałem gdzie jako secend hand dwie pierwsze....warto się skusić?
Napisano
Witam odnośnie C.s 660 tak jak na załączonym zdjęciu
Statyk ,cewka 20 cm ,włącznik,dyskyminacja,Retune,podłączenie słuchawek.
b.prosty,
Włączając ustawiamy sygnał wiodący ,ustawiamy dyskryminacje np.4 opuszczamy sprzet nad ziemie i w drogę,i to cała filozofia.Nie jest stwożony do głebszych przedmiotów,monety do 12 może 15 cm max,w trudnym terenie dośc często trzeba resetować.Sprzęt dedykowany dla ludzi początkujących:) pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie