Enes Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 Niestety ten C.SCOPE 1220 z działu ogłoszeń poszedł już za 1300zł. Szczerze mówiąc nie było większego zainteresowania, ludzie po prostu nie wiedzą, co dobre.Jedynym problemem są ceny tego wykrywacza jak go kupowałem dwa lata temu kosztował 3300zł natomiast w Anglii kosztował wtedy około 1500zł niestety firma C.SCOPE jest mało znaną w naszym kraju ze względu na to, że dystrybutor się nie reklamuje. Myślę, że 1220 jest jednym z najlepszych wyrobów tej firmy niestety już nie jest produkowany tak samo jak wcześniej wycofany z produkcji C.Scope 4ZX z trybem statycznym i dynamicznym, naprawdę szkoda. Pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 witam ,jest jeszcze jeden.cs 5mxp, motion ,nie miałem go w ręku.tak jak pisałem wczesniej moi koledzy mają cs 1220xd,i R-1.i jest fajnie,a jak wszyscy posiadacze 1220xd wiedzą,ze nie straszne są wszystkie zakamarki.pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 witam . prawie wszystkie c.scopy oprócz 660,990 na, ktorych chodziłem cewke miały 10'=26cm ,w R-1 mam dwie 6' 10'.najlepsze,że chciałem sprawdzić ;) jak dziala 1220xd z małą cewką 6'(15cm) od R-1 noi niedziała. pozdrawiam
Raned Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Obecnie sprzedawana jest wersja 1220 R, która w Wielkiej Brytanii kosztuje 375 funtów. Posiada cewkę pełną 20 cm.
ARKADIO.IE Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 witam, http://www.joanallen.co.uk/ tam kupiłem , wybór jest b.duży.dochodzi jeszcze koszt wysyłki 20 do 30.funt. pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 witam .czy ktoś może mi podać dokładne nazwy wykrywaczy statcznych,bardzo prosze ,ja osobiscie nie znam żadnego,a to dlatego ,że jestem cały czas z C.scope wielkie dzięki. pozdrawiam
Raned Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Najporządniejszym obecnie produkowanym wyłącznie statycznym wykrywaczem jest CS 1220R. Viking produkuje statyczne wykrywacze Viking 1,5 i 6. VK30 posiada dobry tryb statyczny. White's w Szkocji produkuje statyczne AF101,BC4,BC60,AF109 i 3900 D, MXT Tracker ma dobry tryb statyczny. Celtic ma statycznego XL. Inne firmy wciąż produkują statyczne wykrywacze dla firm wodociągowych i gazowych.
ARKADIO.IE Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 witam ,dzięki Raned za tak wyczerpujacą odpowiedz,nawet się nie spodziewałem ,że tego jest tak wiele?naprawde wielkie dzięki.pozdawiam
ARKADIO.IE Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 witam znalazłem taką stronke, może kogoś zainteresuje? http://www.katalog.cbank.pl/index.php?c=/Shopping/Recreation/Outdoors/Metal_Detectors/ -jeszcze jedno ,szukałem wiadomości na temat C.scope1220R,odnośnie czy ten sprzęt może mieć kilka cewek?(2). wszystkie te modele z którymi ja sie spodkałem miały taką samą ,mianowicie żaden nie miał 10'cewki. pozdrawiam
Raned Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 C-Scope ostatnio wypuściło dwa wykrywacze 3MX i 4PI, ten pierwszy dość interesujący i o dziwo nie posiadają one połączenia cewki z elektroniką poprzez wtyczkę, a połączenie stałe jak w tanich wykrywaczach. Dziwna oszczędność. Maże tak jest również w przypadku 1220R?
ARKADIO.IE Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 witam ,nie miałem ich w ręku 3MX,4PI,szkoda.propo C.S 1220R ma możliwość zmiany cewki tylko ciekawe na jaką.ja zrobiłem pewien experyment mianowicie małą cewke od C.s R-1 podłączyłem do C.s 1220xd i lipa!jest jakiś problem ,ale pewnie natury technicznej,nie da rady zamienić cewek od tych wykrywek,pewnie chodzi o czestotliwość,więc w razie awarii trzeba kupić nową zamiana nie wchodzi w gre.Cieszymy się wszyscy. ;) ps.ot wymyślili udogodnienie ? pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 witam .a zapomniałem ,znalazłem jeszcze troszkę gipsu,i dla tego napisałem ,że to ostatni test,na razie!-6 tygodni.jestem bardzo zadowolony.pozdrawiam
marcin.lubuskie Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 Witam, mam pytanko do Arkadio fajny sklepik i bym sie nawet skusił na jakaś wykrywke tylko troszke niewiem jak to zamuwić do polski i ile by koszt wysyłki by wynosił prosił bym o pomoc zgury dzięnki
ARKADIO.IE Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 witam. ........to jest polski sklepik ,musisz się troszkę namyśleć ,do czego Ci bedzie potrzebny,kolor,militarka?na tej stronce możesz sobie poczytać o sprzęcie.jak się zdecydujesz ? napisz. pozdrawiamPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 23:16 04-08-2006
Martin Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 Takie informacje , proszę podawać na mail'a.pzdr.
ARKADIO.IE Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 witam,ja nie kupowałem wykrywacza będąc w Polsce.mnie kasztowało to dodatkowo 55 euro.ale to bylo na wyspę obok.mianowicie nie mam pojęcia jaki jest koszt do Polski.zamawiałem przez internet,płatne kartą. pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 5 Sierpień 2006 Autor Napisano 5 Sierpień 2006 witam.jak dotąd widzę ,że użytkowników C.scope jest bardzo niewielu,a szkoda.bo to naprawdę dobry sprzęt. pozdrawiam .to nie jest reklama.
ARKADIO.IE Napisano 5 Sierpień 2006 Autor Napisano 5 Sierpień 2006 witam zapomniałem napisać jedno zdanie o testach.R-1 mianowicie miałem duże problemy z lokalizacją przedmiotu ,poświęciłem bardzo dużo czasu na wyczesanie czegoś z kupki ziemi,a zlokalizowanie czego kolwiek w dośc głębokim dołku(po obsunięciu sie piachu)jest uciążliwe.jeżeli chodzi o namierzanie to 1220 xd wychodzi o niebo lepiej.pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 6 Sierpień 2006 Autor Napisano 6 Sierpień 2006 witam chcialem sie dowiedzieć ,jak wypada Tesoronp.Tejon kontra -C.scope 1220xd,R-1 pod względem głębokośco dołków? cy ktoś ma takie porownania. pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 6 Sierpień 2006 Autor Napisano 6 Sierpień 2006 witam tak.ale czasem jestem w Polsce.teraz jestem 3 tygodnie.ale za 2 dni będę w Irlandi.pozdrawiam
Saper.17 Napisano 6 Sierpień 2006 Napisano 6 Sierpień 2006 Arkadio a gdzie dokladnie jestes w irlandi w jakim miescie? bo ja aktualnie tez jestem w irlandi:)Pozdro
ARKADIO.IE Napisano 6 Sierpień 2006 Autor Napisano 6 Sierpień 2006 Naas jak z Dublina jedzie się na Newbridge.to jest co.Kildare .a ty gdzie.pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.