Guest Posted September 2, 2003 Share Posted September 2, 2003 Jaki to samolot?http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3240397954&category=15504PzdrBodziu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 2, 2003 Share Posted September 2, 2003 Hmm, ciekawe...Nie znalazłem nigdzie nic podobnego!- górnopłat- golenie podwozia maskowane- zaokrąglony obrys pionowego statecznika, przechodzący na kadłubie w niewielką, łagodnie spływającą płetwę- stateczniki poziome nie dzielą się na statecznik właściwy i ster wysokości wzdłuż jednej linii, ale wzdłuż dwóch (końcówki całe należą do steru)Ciekawe co to naprawdę jest. Jakiś rzadki PWS?pozdr,M Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mi.Der Posted September 2, 2003 Share Posted September 2, 2003 Według mnie, Lublin R-XIII F. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted September 2, 2003 Share Posted September 2, 2003 Na 100% nie jest to Lublin R-XIII F ,ani żaden inny Lublin. na PWS-a tez to nie wygląda...pzdrbjar_1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mi.Der Posted September 2, 2003 Share Posted September 2, 2003 A niby dlaczego nie? :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 2, 2003 Share Posted September 2, 2003 To może być Lublin R-XIIIF,O ILE w tejże wersji F (żadnych fotek F-a nie mogę dorwać) miały one taką płetwę przed statecznikiem. Gdyby ją obciąć, to profil jest taki jak w innych wersjach, np D.Myślałem o Lublinie co najmniej D ze względu na uaerodynamicznienie" goleni podwozia. Ale ten statecznik za chiny nie pasował. No, ale nie widziałem F. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mi.Der Posted September 2, 2003 Share Posted September 2, 2003 Według A. Glassa, w wersji F: stery kierunku nie miały odciążenia rogowego". Kształt płetwy statecznika i steru wysokości zgadza się idealnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.