Gość Napisano 2 Wrzesień 2003 Napisano 2 Wrzesień 2003 Jaki to samolot?http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3240397954&category=15504PzdrBodziu
Gość Napisano 2 Wrzesień 2003 Napisano 2 Wrzesień 2003 Hmm, ciekawe...Nie znalazłem nigdzie nic podobnego!- górnopłat- golenie podwozia maskowane- zaokrąglony obrys pionowego statecznika, przechodzący na kadłubie w niewielką, łagodnie spływającą płetwę- stateczniki poziome nie dzielą się na statecznik właściwy i ster wysokości wzdłuż jednej linii, ale wzdłuż dwóch (końcówki całe należą do steru)Ciekawe co to naprawdę jest. Jakiś rzadki PWS?pozdr,M
bjar_1 Napisano 2 Wrzesień 2003 Napisano 2 Wrzesień 2003 Na 100% nie jest to Lublin R-XIII F ,ani żaden inny Lublin. na PWS-a tez to nie wygląda...pzdrbjar_1
Gość Napisano 2 Wrzesień 2003 Napisano 2 Wrzesień 2003 To może być Lublin R-XIIIF,O ILE w tejże wersji F (żadnych fotek F-a nie mogę dorwać) miały one taką płetwę przed statecznikiem. Gdyby ją obciąć, to profil jest taki jak w innych wersjach, np D.Myślałem o Lublinie co najmniej D ze względu na uaerodynamicznienie" goleni podwozia. Ale ten statecznik za chiny nie pasował. No, ale nie widziałem F.
Mi.Der Napisano 2 Wrzesień 2003 Napisano 2 Wrzesień 2003 Według A. Glassa, w wersji F: stery kierunku nie miały odciążenia rogowego". Kształt płetwy statecznika i steru wysokości zgadza się idealnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.