kapsel Napisano 28 Lipiec 2006 Autor Napisano 28 Lipiec 2006 Upały rekordowe, długotrwała susza. Dle wielu - koszmar. Ale ... właśnie ... Mamy niski stan wód i zastanawiam się czy ktoś z was nie natknął się ostatnio na jakieś ciekawe relikty z przeszłości ( w jakiejkolwiek postaci ) skrywane dotąd przez ormalny" poziom zbiorników i cieków wodnych. A może jakieś fotki ?pozdr.Kapsel
VASILI Napisano 29 Lipiec 2006 Napisano 29 Lipiec 2006 w dziale nasze odkrycia znajdź wątek ,,Stawy czy warto szukać'' tam masz fotki i opisy :Dpzdr.
Gebhardt Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 Susza rowniez potrafi ujawnic miejsca naruszenia ziemi - np dawno zapomniane linie okopow. Kilka lat temu w polnocnej Anglii odkryto w parku miejskim miejsce cwiczen budowy okopow. Jeszcze ciekawsze, doslownie kilkaset metrow od mojego miejsca zamieszkania w Londynie, tak samo w parku, lokalny historyk-amator zauwazyl roznice w zolkwieniu trawy idace prostymi liniami. Wynajal balon i z powietrza ukazaly sie zygzakowe podwojne linie. Po dlugotrwalych i zawilych dociekaniach okazalo sie ze byly to linie okopow doswiadczalnego poligonu Royal Artillery z 1 WS. W srodku miasta!!!!!!
Schmeisser92 Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=342078Oto link do tematu: Stawy.....czy warto szukać
JarekR Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 oczywiście, że susza jest sznsą na okrycia... możemy np. odkryć ile kosztuje wejście do lasu w naszym nadleśnictwie.... albo odkryć ciemną stronę leśników jak się wejdzie pomimo zakazu wstępu....z całym szacunkiem dla nich
oksio Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 Rzeki i stawy osiągnęły porządny poziom wody potrzebny do eksploracji.Nie trzeba używać kajaków bo i tak szorują po dnie.Tygrysy ,Pantery i sdkfz-ty oraz 7TP wychodzą z rzek i bagien :-)Pozdr.Oksio
Rumburak Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 O ile pamiętam rok czy dwa lata temu gdzieś na Dunaju (a może innej rzece) w Chorwacji opadła woda i znaleziono tam jakiegoś PZKmpf III i cośik tam jeszcze, jakieś samochody czy coś? Pamiętam, że była o tym informacja na forum i w gazetach chorwackich.
grubas Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 Fakt oksio. Pewna rzeczka w Wielkopolsce niemalże przestała istnieć. Szczególnie w interesującym nas miejscu.Pozdrawiam.
acer Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 No właśnie panowie - czekamy na fotoreportaż......już sierpień
grubas Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 Już za chwileczkę, już za momencik.Ale czy nie ciekawiej byłoby być na miejscu? A fotoreportaż owszem ale na pamiątkę.Pzdr.
acer Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 Pewnie że chciałbym być jak nie wiem co........ale 400 km i cholerna praca. A nikt mi nie da teraz urlopu bo inni poszli........argggghrrrrrrraaaaaaaaaa :((
acer Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 Nie no naprawdę bym chciał jak nie wiem co...nawet jakbym wyrwał coś wolnego to cóż nie jestem w temacie, nie znam terenu - Konin, Koło a ja zachodnia Kieleczyzna....Nawet nie wiem gdzie trzeba by jechać i z kim rozmawiać.....Jestem tylko fascynatem....
woytas Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 trza bedzie chyba zalozyc klub tych ktorzy chcieli by ale nie moga, wstydza sie itd itp :)
acer Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 Nie no Woytas. Chciałbym widzieć sprawę bo któż by nie chciał, ale jeżeli wyrwałbym wolne to przecież nie pojadę w daleką okolicę albo do wróżki i będę pytał się gdzie miejsce, gdzie oksio Wars, grubas jak ich poznam, etc.Leśnicy lubią ścisłość :)
woytas Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 Ja mam tyle miejscowek ze sam sie dziwie- tylko wsiasc w mojego turbolota i pojechac, odpalic minelaba i jestem bogaty...Tylko budze sie rano z malzonka i synkiem przy boku i wracam do rzeczywistosci :P
acer Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 Za wyjątkiem minelaba i potomstwa mam to samo. Od 6 rano....dzień w dzień........twarde przyloty do rzeczywistości.Z wykrywaczem to tylko w weekendy.
oksio Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 Acer spokojnie nas poznasz będzie kilku leśniczych i ogólnie będzie zielono.Prześle ci jutro na priwa.pozdr.Oksio
grubas Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 acer 400 km z zachodniej kielecczyzny? Z Kłodawy do Kielc jest ok 220km + 15 i jesteś na miejscu. Z zachodniej powinno być jeszcze bliżej.Tylko nie sugeruj się tą zielenią o której wspomina oksio, bo jak nie popada to może z nią być problem.
acer Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 Witam,Nie patrzyłem na mapę, zmęczony wczoraj byłem....Czekam na e-maila :)Pozdrawiam kolegów :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.