kapsel Napisano 28 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2006 Upały rekordowe, długotrwała susza. Dle wielu - koszmar. Ale ... właśnie ... Mamy niski stan wód i zastanawiam się czy ktoś z was nie natknął się ostatnio na jakieś ciekawe relikty z przeszłości ( w jakiejkolwiek postaci ) skrywane dotąd przez ormalny" poziom zbiorników i cieków wodnych. A może jakieś fotki ?pozdr.Kapsel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podziemny_Kosmos Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 No odkryli wrak Graffa Zeppelina :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 Dobre,dobre.pozdro Kosmos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 29 Lipiec 2006 Share Napisano 29 Lipiec 2006 Osławiona Pilica - stan wody 29 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 29 Lipiec 2006 Share Napisano 29 Lipiec 2006 w dziale nasze odkrycia znajdź wątek ,,Stawy czy warto szukać'' tam masz fotki i opisy :Dpzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 29 Lipiec 2006 Share Napisano 29 Lipiec 2006 mam pare namiarów przez tą susze-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Susza rowniez potrafi ujawnic miejsca naruszenia ziemi - np dawno zapomniane linie okopow. Kilka lat temu w polnocnej Anglii odkryto w parku miejskim miejsce cwiczen budowy okopow. Jeszcze ciekawsze, doslownie kilkaset metrow od mojego miejsca zamieszkania w Londynie, tak samo w parku, lokalny historyk-amator zauwazyl roznice w zolkwieniu trawy idace prostymi liniami. Wynajal balon i z powietrza ukazaly sie zygzakowe podwojne linie. Po dlugotrwalych i zawilych dociekaniach okazalo sie ze byly to linie okopow doswiadczalnego poligonu Royal Artillery z 1 WS. W srodku miasta!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmeisser92 Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=342078Oto link do tematu: Stawy.....czy warto szukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JarekR Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 oczywiście, że susza jest sznsą na okrycia... możemy np. odkryć ile kosztuje wejście do lasu w naszym nadleśnictwie.... albo odkryć ciemną stronę leśników jak się wejdzie pomimo zakazu wstępu....z całym szacunkiem dla nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oksio Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Rzeki i stawy osiągnęły porządny poziom wody potrzebny do eksploracji.Nie trzeba używać kajaków bo i tak szorują po dnie.Tygrysy ,Pantery i sdkfz-ty oraz 7TP wychodzą z rzek i bagien :-)Pozdr.Oksio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumburak Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 O ile pamiętam rok czy dwa lata temu gdzieś na Dunaju (a może innej rzece) w Chorwacji opadła woda i znaleziono tam jakiegoś PZKmpf III i cośik tam jeszcze, jakieś samochody czy coś? Pamiętam, że była o tym informacja na forum i w gazetach chorwackich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubas Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Fakt oksio. Pewna rzeczka w Wielkopolsce niemalże przestała istnieć. Szczególnie w interesującym nas miejscu.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 No właśnie panowie - czekamy na fotoreportaż......już sierpień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubas Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Już za chwileczkę, już za momencik.Ale czy nie ciekawiej byłoby być na miejscu? A fotoreportaż owszem ale na pamiątkę.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Pewnie że chciałbym być jak nie wiem co........ale 400 km i cholerna praca. A nikt mi nie da teraz urlopu bo inni poszli........argggghrrrrrrraaaaaaaaaa :(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubas Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 :-(. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Nie no naprawdę bym chciał jak nie wiem co...nawet jakbym wyrwał coś wolnego to cóż nie jestem w temacie, nie znam terenu - Konin, Koło a ja zachodnia Kieleczyzna....Nawet nie wiem gdzie trzeba by jechać i z kim rozmawiać.....Jestem tylko fascynatem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 trza bedzie chyba zalozyc klub tych ktorzy chcieli by ale nie moga, wstydza sie itd itp :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Nie no Woytas. Chciałbym widzieć sprawę bo któż by nie chciał, ale jeżeli wyrwałbym wolne to przecież nie pojadę w daleką okolicę albo do wróżki i będę pytał się gdzie miejsce, gdzie oksio Wars, grubas jak ich poznam, etc.Leśnicy lubią ścisłość :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Ja mam tyle miejscowek ze sam sie dziwie- tylko wsiasc w mojego turbolota i pojechac, odpalic minelaba i jestem bogaty...Tylko budze sie rano z malzonka i synkiem przy boku i wracam do rzeczywistosci :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Za wyjątkiem minelaba i potomstwa mam to samo. Od 6 rano....dzień w dzień........twarde przyloty do rzeczywistości.Z wykrywaczem to tylko w weekendy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oksio Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Acer spokojnie nas poznasz będzie kilku leśniczych i ogólnie będzie zielono.Prześle ci jutro na priwa.pozdr.Oksio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubas Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 acer 400 km z zachodniej kielecczyzny? Z Kłodawy do Kielc jest ok 220km + 15 i jesteś na miejscu. Z zachodniej powinno być jeszcze bliżej.Tylko nie sugeruj się tą zielenią o której wspomina oksio, bo jak nie popada to może z nią być problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 Witam,Nie patrzyłem na mapę, zmęczony wczoraj byłem....Czekam na e-maila :)Pozdrawiam kolegów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.