Skocz do zawartości
  • 0

co to za badziewie??

cukierrro

Pytanie

Napisano
witam wszstko co na fotkach wyszlo na jednym poletku ponoc byly tam pozycje obronne przeciwlotnicze, kupa polamanych sztuccow, tubki (chyba past do zebow) troche blachy no i to co widac - kompletnie nie mam pojecia co to i od czego to wiec za wszystkie pomysly przypuszczenia z gory dziekuje i pozdrawiam - cukier

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panie cukerrro oto mój badziew tylko z wiosny tego roku . Czy mam to wszystko po koleji wrzucać na forum ??? przepraszam za zgryżliwość ale jak to powiedział bjar takie żeczy to się zabiera tylko po to żeby ich drugi raz nie kopać .A fajny fant jest już fajny jak się go wyjmuje z ziemi bo to widać. Wkurza mnie to bo gdy ktoś wrzuca na forum fant który spędza mu od dawna sen z powiek i nie może go w rzaden sposób zidentyfikować to on ginie w morzu blaszek ,drucików i innych pierdół które na pierwszy i dziesiąty rzut oka są tylko smieciem.Przepraszam , jeśli Cię uraziłem ale twój post był tą przysłowiową kroplą , musiałem to z siebie wyrzucić, może to przez to gorąco, a może ktoś myśli podobnie .Pozdro...

Napisano
witam wszstko co na fotkach wyszlo na jednym poletku ponoc byly tam pozycje obronne przeciwlotnicze, kupa polamanych sztuccow, tubki (chyba past do zebow) troche blachy no i to co widac - kompletnie nie mam pojecia co to i od czego to wiec za wszystkie pomysly przypuszczenia z gory dziekuje i pozdrawiam - cukier
Napisano
Kiedyś na tym forum był temat o zawodowcach i amatorach,może jednak powinien być dział dla początkójących gdzie spokojnie można się podzielić radością z pierwszych trafień.Pozdrawiam .PL.
Napisano
kolego kokesh wszytko rozumiem, born boze nie czuje sie urazony jednak rzeczy ktorych nie znalazlem na forum opisanych czy zidentyfikowanych musialem wrzucic bo niestety nie potrafie tak poprostu wykopac, olac co to jest i wywalic na zlom bez zadnej wiedzy na temat przedmiotu no chyba ze to kawalek kompletnie powyginanej i zgniecionej cieniusiej blaszki 1x1 cm :P

do kolegi leszek69
takie rozwiazanie by bylo trafione jednak nie sa to moje pierwsze trafienia co nie znaczy ze uwazam sie juz za doswiadczonego :P poprostu w niektorych materiach jestem jeszcze zielony :Dpozdrawiam i temat do zamkniecia dziekuje za wszystkie opinie i wypowiedzi
Napisano
Ja tez tego za badziew bym nie uwazal, chetnie przyjme plomby, guziki i monety. Moze za to dam Ci faktycznie tyle samo kg zlomu mosieznego itd. co ten Twoj zlom wazy.
Napisano
Siemka to z fotki 3, 4, 5 wyglada jak podstawa od łuski kal.20 mm. Tylko podstawa została bo pewnie stalowa jest co?;) Pozdr
Napisano
Jaka tam podtswa łuski 20 mm :)
Cukierro - ciężko to będzie zidentyfikować... ja podobne kawałki metali kolorowych w terenie zbieram do kieszeni, a później w domu wyrzucam do pudełka ze złomem...
Napisano
generalnie to chodzi mi o ta kopulke a swoja droga to robie to samo :D ale wczesniej wole sie upewnic ze nie jest to czesc czegos fajnego :P pzdr
Napisano
Panowie nie widzę przeszkód aby pójść na wymianę, brak mi w zbiorach 10-ciu groszy Staśka. Chodzę po polach i nie mogę jakoś trafić , więc jeśli ktoś ma na zbyciu, to moja kolekcja badziewia jest do dyspozycji a na zdjęciu jest ot tylko mała jej część .A łuski też nie są specjalnie tematem moich zajnteresowań więc mogą iść w świat bez bólu.Pozdro...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie