Skocz do zawartości

Czy można skrócić kabel w Minelabie?

danieloff

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Właśnie, czy skrócenie nadmiaru kabla w Minelabie Musketeerze nie wpłynie negatywnie na jego działanie? Bedę wdzięczny za informacje od kogoś, kto zna się na elektronice, albo kogoś, kto już skracał kabel.
Daniel
Napisano
Skracałem przewody w kilku wykrywaczach innych firm i nie było problemów. Plusem jest mniejsza waga i uniknięcie niepotrzebnej plątaniny, niemniej jednak warto przewidzieć, że trzeba będzie w przyszłości przelutowywać wtyczkę może ze dwa razy i przyda się niewielki zapas. Dłuższy przewód pozwala także na uniknięcie naderwania przewodu przy składaniu wykrywacza.
Na marginesie; nie używajmy paskudnego, niemieckiego słowa kabel", mamy przecież swoje.
Napisano
W minelabie bym tego nie robił. Przełamał mi sie kabel w explorerze xs , znalazłem miejsce bo gdy go tam przeginałem działał poprawnie ,więc postanowiłem go obciać przed tym miejscem i przylutowac wtyczke bo i tak miałem jeszcze spory zapas. Poraszka mimo że wszystko zrobiłem bardzo profesjonalnie ( kilka prób ). Reakcje wykrywacza trudne do opisania .Kupiłem nową cewke z kablem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie