danieloff Napisano 24 Lipiec 2006 Autor Napisano 24 Lipiec 2006 Właśnie, czy skrócenie nadmiaru kabla w Minelabie Musketeerze nie wpłynie negatywnie na jego działanie? Bedę wdzięczny za informacje od kogoś, kto zna się na elektronice, albo kogoś, kto już skracał kabel. Daniel
Raned Napisano 24 Lipiec 2006 Napisano 24 Lipiec 2006 Skracałem przewody w kilku wykrywaczach innych firm i nie było problemów. Plusem jest mniejsza waga i uniknięcie niepotrzebnej plątaniny, niemniej jednak warto przewidzieć, że trzeba będzie w przyszłości przelutowywać wtyczkę może ze dwa razy i przyda się niewielki zapas. Dłuższy przewód pozwala także na uniknięcie naderwania przewodu przy składaniu wykrywacza.Na marginesie; nie używajmy paskudnego, niemieckiego słowa kabel", mamy przecież swoje.
danieloff Napisano 25 Lipiec 2006 Autor Napisano 25 Lipiec 2006 Dziekuję, Raned. Czy chodzi o staropolskie słowo przewód"? :-)
Nanook1978 Napisano 26 Lipiec 2006 Napisano 26 Lipiec 2006 W minelabie bym tego nie robił. Przełamał mi sie kabel w explorerze xs , znalazłem miejsce bo gdy go tam przeginałem działał poprawnie ,więc postanowiłem go obciać przed tym miejscem i przylutowac wtyczke bo i tak miałem jeszcze spory zapas. Poraszka mimo że wszystko zrobiłem bardzo profesjonalnie ( kilka prób ). Reakcje wykrywacza trudne do opisania .Kupiłem nową cewke z kablem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.