Orome Napisano 23 Lipiec 2006 Autor Napisano 23 Lipiec 2006 WitamZnalazłem W lesie dziwny Przedmiottzn małą podkowe, lecz ona była za mała żeby koń mógł ją nosić.Znalazłem To W Miejscu Ucieczki Austryjaków(1914)znalazłem również parenaście łusek oraz starą pusszke:)Jesli moglby mi ktos powiedzieć co to za dziwny przedmiot prosze pisaćPozdrawiam
Zwierzu Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 WitamA może jednak końska podkowa?Ja też czasem znajduje małe podkowy.Oddziały ochotników wschodnich(HiWi) posiadały takie malutkie kucyki i stąd takie rozmiary.Może po prostu jest to podkowa drugowojenna.PozdrawiamZwierz
Klaus BOLS Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 może to podkowa z podkutego buta, z pięty...pozdrawiam KLAUS
Orome Napisano 23 Lipiec 2006 Autor Napisano 23 Lipiec 2006 WitamNie Jestem przekonany na sto procent że to właśnie jest z pierwszej wojny.A Czy Jest Taka Opcja Że jest to podbicie buta??tam walka trwała w grudniu i co o tym myślicie??Pozdrawiam
pawel_breslau Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 Witaj Orome.Zamieść fotkę na forum to wszelkie wątpliwości powinny się rozwiać.Pozdrawiam.Paweł
szczepciu Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 Jeśli to takie, to są to podkucia zimowe do butów.Pierwsza wojna.
Orome Napisano 23 Lipiec 2006 Autor Napisano 23 Lipiec 2006 tak wlasnie takie cos dziekuje bardzo pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.