Skocz do zawartości
  • 0

Gąsienica2

Kris(Poland)

Pytanie

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

A jakie były ogniwa gąsienic przy ex-czeskim podwoziu
LT-38 ,niemieckim Pz.Kpfw.38 (t)? Czy aby nie takie jak na fotce do identyfikacji. Nie chce mi się szukać w sieci ,ale zamieszczam ksero fotki Mardera III na takim właśnie podwoziu zniszczonego w moim mieście w 1945r.
Czy gąsienice nie są podobne? Słabo widać ,ale może coś...

bjar_1

A to przy okazji jeszcze jedno. Porzucony/zniszczony w mojej okolicy w 1945 Pz.Kpfw.III Ausf ?. Może ktoś ma jakies propozycje jaka to wersja? Widać dodatkowe blachy panc. na wieży ,ale lufa działa wygląda na jakąś cieniutką...
Sorry ,że nie w temacie :)

bjar_1

Do Bjar1:Wyglada mi to na Sd Kfz 143 - Artillerie-Panzerbeobachtungswagen (Panzerkampfwagen III Ausf H).Stad cieniutka lufka, bo i strzelac nie miala;o)
Pozdrowienia
Grendel

Grendel ,wiesz co? Myślałem tak samo ,albo skłaniałem sie do wersji E,F lub G ale po modyfikacji polowej polegajacej na zastosowaniu dodatkowych ekranów pancernych.
Zwróć uwagę na jarzmo km-u ,nie jest ono kuliste jak w późnych wersjach.
A czy co do poprzedniego zdjęcia mam rację ,że to
7,5 cm Pak40 Marder III Ausf H ?

bjar_1

Do Bjar1:
Nie bede sie klocil, co do Pz Beob Wg.Bardzo mozliwe, ze masz racje , bo wyciecie na jazmo km w przestrzennym pancerzu (hmmm...tak sie to nazywa?Angielskie Spaced armour" - lata emigracji robia swoje:( )wyglada inaczej niz w Ausf H.Za malo szczegolowe zdjecie, by stwierdzic definitywnie.
Zas co do Marder'a , to mysle ,ze sie jednak mylisz.Jest to Marder III i owszem, ale Ausf M.Inny Wizjer kierowcy.Brak kadlubowego km'u.To na pierwszy rzut oka.
Pozdrowienia
Grendel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie