Kris(Poland) Napisano 30 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2003 Idę za ciosem-prosze mi jeszcze pomóc zidentyfikowac tą gąsienice.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris(Poland) Napisano 30 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2003 Idę za ciosem-prosze mi jeszcze pomóc zidentyfikowac tą gąsienice.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 30 Sierpień 2003 Share Napisano 30 Sierpień 2003 Mi to wygląda jak gaska od Vickers E, 7 TP, T-26 itp. ale zastrzegam, że nie jestem specem w tej materii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Wrzesień 2003 Share Napisano 2 Wrzesień 2003 Do Grendela.Masz rację ten Marder III to jednak Ausf M.Poprostu nie przyjrzałem mu sie z przodu.To jeszcze jedna fotka na której widać ten pojazd - z lewej strony fotografii ,szkoda że ucięty...pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris(Poland) Napisano 31 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2003 Miejsce gdzie znalazlem gasienice było terenem działania jedynie jednostek Niemieckich i Rosyjskich(1944-Beskid Niski).A może to 7,5cm Pak 40 lub ciągnik artyleryjski Raupenschlepper Ost"?Dziekipolsmol" za odzew i Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 Od Raupenschlepper Ost (RSO), jest tez na tej stronie którą wstawiłem wcześniej- to ta górna prawa na http://www.lerenfort.fsnet.co.uk/page36.html. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 A jakie były ogniwa gąsienic przy ex-czeskim podwoziuLT-38 ,niemieckim Pz.Kpfw.38 (t)? Czy aby nie takie jak na fotce do identyfikacji. Nie chce mi się szukać w sieci ,ale zamieszczam ksero fotki Mardera III na takim właśnie podwoziu zniszczonego w moim mieście w 1945r.Czy gąsienice nie są podobne? Słabo widać ,ale może coś...bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 A to przy okazji jeszcze jedno. Porzucony/zniszczony w mojej okolicy w 1945 Pz.Kpfw.III Ausf ?. Może ktoś ma jakies propozycje jaka to wersja? Widać dodatkowe blachy panc. na wieży ,ale lufa działa wygląda na jakąś cieniutką...Sorry ,że nie w temacie :)bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 Można prosić o fotkę gąsienic z drugiej strony, orazodczytanie sygnowań - cyrylica od razu zawęzi poszukiwania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris(Poland) Napisano 31 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2003 Ja niestety nie dysponuje zdjeciem z drugiej strony.Przywioze ja dopiero do domu za miesiac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 Do Bjar1:Wyglada mi to na Sd Kfz 143 - Artillerie-Panzerbeobachtungswagen (Panzerkampfwagen III Ausf H).Stad cieniutka lufka, bo i strzelac nie miala;o)PozdrowieniaGrendel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 Grendel ,wiesz co? Myślałem tak samo ,albo skłaniałem sie do wersji E,F lub G ale po modyfikacji polowej polegajacej na zastosowaniu dodatkowych ekranów pancernych.Zwróć uwagę na jarzmo km-u ,nie jest ono kuliste jak w późnych wersjach.A czy co do poprzedniego zdjęcia mam rację ,że to 7,5 cm Pak40 Marder III Ausf H ?bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 Do Bjar1:Nie bede sie klocil, co do Pz Beob Wg.Bardzo mozliwe, ze masz racje , bo wyciecie na jazmo km w przestrzennym pancerzu (hmmm...tak sie to nazywa?Angielskie Spaced armour" - lata emigracji robia swoje:( )wyglada inaczej niz w Ausf H.Za malo szczegolowe zdjecie, by stwierdzic definitywnie.Zas co do Marder'a , to mysle ,ze sie jednak mylisz.Jest to Marder III i owszem, ale Ausf M.Inny Wizjer kierowcy.Brak kadlubowego km'u.To na pierwszy rzut oka.PozdrowieniaGrendel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Kris(Poland)
Idę za ciosem-prosze mi jeszcze pomóc zidentyfikowac tą gąsienice.
Pozdrawiam.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.