szabel Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 Witam.Widzę, że na forum jest kilku zapaleńców.A w terenie nie można jakoś nikogo spotkać.Te złotko" Jarosław-a wygląda mi na denara (około 970-992),jeżeli oczywiście nie fałszywka to gratuluję.Ile ma średnicy ? Jeżeli około 19-20 mm, to prawdopodobnie denar.Pozdr.szabel
luger Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 W terenie kręci się znacznie więcej ludzi niż kilka lat temu o czym świadczyć mogą choćby nowe dołki w lesie.Pozdrawiam L.
szabel Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 Po mnie prawie śladu nie znajdziecie.Bo wszystko zakopuję.A faktycznie szczególnie na starym Sianowie" pełno dołów.Pozdr.szabel
szabel Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Ciekawostka z testów nowego sprzętu.Medal za zasługi z metalu ze zdobytej armaty"Wojna prusko-francuska 1870-1871.
szabel Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 A to ostatnie sreberko.Po oczyszczeniu, w dobrym stanie.Pozdr.sz.
Jarosław Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Witam:)Od dziś już jestem dostępny i chętnie wybrał bym się gdzieś na pole albo do lasu ,czy jest ktoś chętny ?Pozdrawiam ...J...
szabel Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Panowie.Na forum jestem jeszcze świeży,w terenie odwrotnie.Czy robicie jakieś wewnętrze zloty, spotkania przy piwie czy coś w tym stylu ?Pozdr.sz.
der K. Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 WitamMisie się budzą...chyba jesień idzie..Może w końcu będę miał jakieś wsparcie w boju...;)Na fotce wyciąg z ostatniej rajzy po polach...i przedostatniej...i...Pozdrawiam der K.
luger Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Robimy ale ostatnie spotkanie było zimą. Nieco nam konsolidacja osłabła. Ponoć wojna coś planuje.Pozdrawiam L.
der K. Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 I jeszcze krążek (fi 25) z słusznego kruszcu..:)
der K. Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Moniaczek z kantoru w Bernie..hihiPozdrawiamTak na marginesie można by było coś zmontować(z browarkiem)....choćby w lesie...Pozdrawiam der K.
wojna1939 Napisano 4 Wrzesień 2006 Autor Napisano 4 Wrzesień 2006 Chwała,uff, jeszcze ylko" gazeta do zrobienia i...pochwalcie się panowie znajdkami łik-endowymi. Może mała relacja. Nie mogłem się wyrwać więc chłonny jestem Waszych opowieści... jeśli to nie ścieśle tajne przez poufne.Niedługo będę miał całą Kompanię Braci (wersja reżyserska)- jak nacieszę oko to przyjmuję zapisy.Tymczasem bywajcie - M.
luger Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 Oj wojenka Ty to już tylko poczytać możesz:)Już zapomniałeś jak las pachnie:)Śmietnik już mam wstępnie rozpoznany.Pozdrawiam L.
wojna1939 Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Napisano 6 Wrzesień 2006 Chwała,jednak tajne. Nie ma co czytać. Nic to - poczytam jakąś gazetę ha ha...L.: może w czwartek po 16.30?M.
der K. Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Witam Mówisz i masz...Geheim! Co do poczytania to rajza po polach obyła się bez większych przygód (nikt nas nie gonił haha)...czyli wojenka czytania nie będzie ;)L. Co do zapachów zdecydowanie wolę polną czy leśną bryzę niż śmietnikowe wyziewy ,nawet stuletnie :)W sobotę planujemy wypad...jak ktoś ma czas i ochotę to towarzystwo mile widziane :)Pozdrawiam der K.
der K. Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 W cebulowyyyym ...stanie jest najlepiej mi!!! ;))
luger Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Nad gustami się nie dyskutuje derK.Ja wolę innego rodzaju znaleziska, popierdółki mnie nie kręca;)Pozdrawiam L.
der K. Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Toż ja nie dyskutuję....wyraziłem tylko swój (subiektywny) pogląd ;) Co do znajdek to jak się nie ma co się lubi ,to się lubi co się ma...czekamy na fotki..Pozdrawiam
Jarosław Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Witam :)Postanowiłem pokazać wam moje znajdki , jeżeli kogoś to nie kręci to niech zmieni hobbi , a tak na marginesie może jakaś wspólna wyprawa za miasto w sobotę co wy na to ?.Pozdrawiam ... J ...
wojna1939 Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Napisano 6 Wrzesień 2006 Chwała,ale licytacja hi hi.Z przyjemnościa się wybiorę gdziekolwiek z Wami jesli tylko niebiosa pozwolą.Swoją drogą - też lubię brzęczącą stronę tego zajęcia ...Bywajcie - M.
luger Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 No to się licytujcie chłopcy. Ja jednak chyba zmienię hobbi" na hobby:)
wojna1939 Napisano 7 Wrzesień 2006 Autor Napisano 7 Wrzesień 2006 Chwała,nie chodzi o licytację, nie chodzi też o to co kto lubi zbierać, a czego nie... raczej o wzajemny szacunek i koleżeństwo. Porobiły się u nas koterie różne... a przypomnijcie sobie jak to było na początku. Mniemam, że nadal najwyższą wartością naszej znajomości jest znajomość sama w sobie, a nie zazdrość o fanty hi hi...Czy spotkanie rocznicowe robimy w Zaciszu (w 2 klasie (hi hi)? Macie jakieś propozycje co do terminu?W/s soboty odezwę się w piątek (to już jutro!)...Tymczasem bywajcie i zostawiajcie słowa bez kolców.M.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.