kopczyk Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 O MATKO I CORKO. To cale FMW przebija wszystkich i wszystko. Nigdy bym w to nie uwierzyl co zobaczylem - nadal nie nie nie nie wierze. TOP ONE w moim rankingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 Uwaga, uwaga - dziwadła pokazały film . Z rekonstrukcji jakby ktoś pytał. http://www.fmw.org.pl/forum/viewtopic.php?t=26&postdays=0&postorder=asc&start=75&sid=6f8af25e0fbe32d7d9609f1af0d3378b i do filmu bezpośrednio :http://tvntl.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=594&Itemid=1A ja głupi myslałem, że takich już nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 A jak myślicie- gdzie oni mają Wasze gadanie? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Peter Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 Hura znowu są dziwadła hehehe ciekawe czy beda mialy takie powodzenie jak kiedyś, w sumie chyba mało kto juz śmiga w feldturkusgrau szwajcarach.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 Moja ulubiona fota-perwers z fancerpaóstem,to pozna wersja fancerpaósta 380:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 Geezer Butler z Black Sabbath-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 to zdjecie dedykuje Okejosowi:-))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 Mi bardziej przypomina wokaliste zespołu Akcent brakuje swetra w dwa romby i jelenia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 HA HA HA!!!!!..reko polo:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 ..hmmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmpionier Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 leon wallonien - to odgrzewane kotlety :)Fajnie, że dziwadła wróciły. Wierzę, że ten wątek jest potrzebny środowisku. To tak na dobry początek o takie sobie dziwadełka:http://panzerlehr.mojeforum.net/muzeum-doberego-reko-forum-vf19.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 Wiem Surmpionier to tak na zachete:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 mialo byc-Sturmpionier przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrotycz Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 Powiem tak natura nie znosi pustki i w każdym stadzie musi się pojawić barka. Ja całe to zjawisko spostrzegam bardzo pozytywnie po pierwsze.1. w języku rekonstruktorów pojawi się nowe słowo synonim barka, określający poziom grupy i znajomość zagadnienia przez dowódców.2. młody człowiek chcący rozpocząć przygodę z rekonstrukcją historyczną, po zapoznanie się z w/w będzie wiedział czego absolutnie ma nie robić.3. zyska na tym gospodarka, ułatwi to sprzedaż na Allegro umundurowania typ KBW Szwajcar, BW.itd wystarczy w nagłówku dopisać na reko WP, WH, SS, dla grup typu barka !4. A co najważniejsze większość weźmie udział w dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 Ciemne chmury zbieraja sie nad Genewa, drugim co do wielkosci miastem SZWAJCARII.Temat o tyle potrzebny, ze czesc nadmienianych powyzej wziela sie za siebie - zgolila wasy, wymienila adidasy na ddrowskie gofrownice - i juz jakos wyglada. Sadze tez, ze wiekszosc mysli przed rekonstrukcja i dochodzi do wniosku ze lepiej nie zabrac DDRowskiej manierki, niz otrzymac miano dziwadla. Przyjezdzajac w Szwajcarze kazdy juz wie, ze do rekonstrukcji na pewnym poziomie nie zostanie dopuszczony, i nie dziwi go to. Dalej jednak nie jest dobrze. Ciagle widac powszechne szwajcarskie koszule, ktore mimo >calkowitego< (moze poza nazwa koszula i guzikami) podobienstwa, nie wiedziec czemu ciesza sie powodzeniem. Nie lepiej ubrac bialy bezrekawnik pod spod? Szerzy sie kaprawe i o zgrozo strasznie powszechne kamo", zakrzywiajac obraz poznych lat wojny. Zamiast porzadnych fryzur, na kolnierz jeszcze stosunkowo czesto splywaja wesole kosmyki rodem z oltej Cizemki". Jak robimy rekonstrukcje, to robmy rekonstrukcje, a nie obstrukcje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 Sahara 2007 Zahorie...trafil sie taki jeden królowiec-)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 Ja chciałbym odtworzyc najbardziej zbrodnicza formacje XX wieku. Mianowicie formacje Akcent. Sweter już mam, niestety w jednego jelenia ale to nic .I tu mam do was pytanie czy kurtke pana z lewej da sie przerobic ze szwajcara czy bardziej DDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 Hermateuss, niestety musze Cie zmartwic, ale sweter w jednym jeleniem nie nadaje sie do reko tej formacji. Owszem, sporadycznie zdarzaly sie one w innych formacjach, ale nie ma zachowanej dokumentacji fotograficznej noszenia swetrow w jednego jelenia - stad wnioskuje, ze byly one EKSTREMALNIE RZADKIE albo nie wystepowaly wcale. Lepiej wiec odlozyc rzeczy wygrzebane w szafie i zrobic sweterek od podstaw, jest to wlasciwie jedyne sluszne rozwiazanie przy zalozeniu, ze nie chcemy przeciez niszczyc oryginalow. Sweterek z szafy nigdy nie bedzie w pelni odpowiadal oryginalowi, i po jakims czasie zrozumiesz, ze to nie to.Co do kurtek to jest to sort dodatkowy, i radzilbym Ci sie na razie skupic na sweterku z dwoma jeleniami, jest to niezbedne minimum i bez tego ani rusz. Mozna zalozyc kurtke na gola klate jak jakis dzikus, ale to przeciez nie o to chodzi - chodzi o detale. Poza tym, radze Tobie wybrac jakas konkretna postac i na niej sie skupic, bo nie mozna lapac wszystkich srok za ogon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Peter Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 pojebało mnie zeszczetem!!!!!!!!!!! uuuuuuuuuuuuuu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sifried Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 Sani! Pamiętaj żeby rekonstruować regułę a nie wyjątek. A gdzieś słyszałem że GRH Sweterki" już powstało ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swojak Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 Panowie, Czesi już byli i nie na tym tylko wątku. Jedziemy dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swojak Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 I jeszcze jedno. Polaków prosimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 Swojak - zajrzyj do tego wątku na Onet.pl, a dwa dziwadła znajdziesz...http://wiadomosci.onet.pl/99802,21,0,0,1,pokaz.htmlPozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
losiu2 Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 Hindus - a możesz ich wypunktować? Bo kolega z pracy, totalny laik powiedział że tak fjnie wyglądają i są dobrze ubrani. Ja też na niemieckich się nie znam, ale coś optycznie" mi nie pasują. Tylko nie znam się na szczegółach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 Moje uwagi do sylwetki podoficera Feldgendarmerie:1 – pomarańczowe patki z obszyciem, typ stosowany w Gendarmerie (czyli formacji policyjnej), ale nie w Felgendarmerie,2 – zdecydowanie za nisko naszyta wstęga z nazwą formacji (powinna być 13,5 cm od krawędzi mankiety) – z resztą nie jest to replika standardowej wstęgi używanej w WH, ale jakaś wariacja na ten temat,3- kabura do powojennego P-1, nie mająca nic wspólnego z niemieckimi kaburami wojennymi,4 – szelki szturmowe z dodatkowymi knopikami – dla mnie osobiście zagadkowe rozwiązanie,5- ryngraf - powiem tak – kontrowersyjny…6 – pas NVA – dlatego klamra nie przykrywa w całości haka,7 – skoro jest D-ring na pasie, to po co szelka zaczepiona jest o pas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.