Hindus Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 Podpis pod zdjęciem powinien brzmieć: „Szwajcarski starszy sierżant w rozmowie z DDR-owskim podporucznikiem” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 I ostatnia fotografia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 STRACH się BAĆ! ale 1 fota to jakies cholerne przegięcie ; | 'rekonstruktor' chyba 'przebieraniec' a phy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M40 Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Achtung, achtung! To dopiero czad! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 jak dla mnie wygląda jak 50cent WH :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M40 Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 No i pancerniacy" w całej okazałości (zaciął mi się schowek i musiałem przepisać link. Niech ktoś wrzuci tu to zdjęcie bo jest po prostu boskie!).http://wiadomosci.onet.pl/61397,21,21,pokaz.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 OK, wklejam... cóż... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Co do tej fotki tego podoficera na wieży (ciekawe czemu nie ma tresy na kołnierzu):http://gfx.filmweb.pl/ph/05/20/520/95467.1.jpgBez żadnej złosliwosci - takie było po prostu moje pierwsze skojarzenie ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 A ja chyba wiem skad wziela sie inspiracja do tych pieknych okularow i wladczej pozy! Be inspired! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Nasz podporucznik zrobił niestety sławny (piszę niestety, gdyż osobiście uważam, że akurat on nie zasługuje na promocję w powszechnie dostępnych mediach) – to zdjęcie z Onetu. Okazuje się, że on nie jest tylko z DDR-u, ale też trochę „feldturkus”. No a powojenna kabura do P-1 powaliła mnie już zupełnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saggit Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Przeraża mnie jak ten wątek się dynamicznie rozrasta...Ale materiały Panowie pierwsza klasa.Pancerniak/pancernik kilka wypowiedzi wyżej mnie zabija niepohamowanymi spazmami śmiechu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Ten oficer wygląda jak szmaciarz spod śmietnika. Mundur na nim wisi, pas opada na jaja... Oficerowi takie coś nie przystoi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 I rękę ma zdaje sie, w kieszeni. Kto choć troche zna realia i podejscie żołnierzy niemieckich wie że rąk w kieszeniach w zasadzie nie trzymali. to nie pasowało szeregowemu, a oficerowi którego ten gosc chce udawac? Dajcie spokój...to tak jak z brodami i włosami, nic nie kosztuje ale dla niektórych nawet to jest ZBYT wiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Na to niemieccy żołnierze mieli kieszenie w spodniach zapinane na guziki, żeby łap do nich bezmyślnie nie pchali ;)A jak się chce publicznie występować to warto podstawy zachowań odtwarzanych sylwetek przyswoić! Ale jakie zaangażowanie w dobór właściwego umundurowania, takie pewnie i podejście do całej rekonstrukcji :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 ten sam czołg a inna załoga. oczywiscie konstruktywna krytyka mile widziana. aaa odrazu mówie buty to desanty.. w swoich urwałem podeszwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Taka załoga to rozumiem, nie szkoda dla niej czołgu uruchamiać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 http://www.odkrywca-online.pl/forum_pics/picsforum20/pajac.jpg ja w sprawie tego zdjęcia nie bardzo rozumiem o co wam chodzi na temat umundurowania ten chłopak sie wypowiedział w poprzednich postach ze jest w reko od 3 miesiecy i prosił nawet was o pomoc chyba ma nik Ksiestwo Cieszyńskie " a wy nadal wkejacie jego zdjecia żałosni jesteście .To samo na temat wspomnianego wyżej porucznika niemieckiego też już był opisywany i też mówił że robi już mundur alenie od razu Kraków zbudowano ..a wy nadal swoje Ż E N A D A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KsięstwoCieszyńskie Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Witaj Kamilo,przecierz wiesz że chodzi tu tylko o fajne reko" ;), a prawda historyczna się nie liczy ;). Ale teraz tak na poważnie. Po pierwsze autor zdjęcia nie nazwałby mnie pajacem drugi raz gdybyśmy stanęli oko w oko. Po drugie czemu pewni idealni" rekonstruktorzy będący na Operacji Południe" nie zainterweniowali, czy przynajmniej nie przyszli i nie przekazali swoich uwag i rad na żywo tylko pienią się na forum? WIdocznie siedzenie w knajpie obok było lepsze. I jeszcze na koniec mała konkluzja. Wcześniej na tym wątku pojawiło się stwierdzenie (pewnie też od jakiegoś zasłużonego i doświadczonego rekonstruktora), że każdy z nas lub większość tak biegała. Więc wychodzi na to, że kilkadziesiąt osób, które już zaopatrzyły się w STURM-y zdobyło monopol na rekonstrukcje i nikt inny już niema prawa pokazać się inaczej bo zostanie natychmiast ud......y. Panie oberschutze, pokaż chociaż jedno zdjęcie gdzie masz ubrany jeden ze swoich idealnych mundurów. Pozatym wam (zwracam się tu zwłaszcza do fotograficznych ekspertów) zawsze będzie coś nie pasować. Już się od Janiszewskiego mundury nie podobają. A jak wyjde w mundurze od Frankowskiego? No tak. Też będzie źle. Dosłownie trzy dni po Operacji Południe" miałem już gotówkę w ręce przeznaczoną na STURM-a. Ale teraz się zastanawiam, czy to ma sens, bo zawsze znajdzie się kilku ekspertów, którzy to zgnoją. Ot, taka to prawda o GRH w Polsce.Pozdrowienia dla Lublina, (Parczew tuż tuż :), napewno będziemy).Tomek - Schutze aus GD - miłośnik paskudnych szwajcarów i wiejskich festynów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Okejos - Instrukcja o wojskowych badaniach lekarskich Wehrmachtu", czesc 1, 24 Marca 1936, Berlin, załącznik II - Wymagania do rodzajow broni:Bron pancerna - Obok tego ze trzeba miec dobry wzrok, swobodny przeplyw powietrza przez nos, nie miec zadnych chorob skory...Panzereinheiten und Panzerspaeheinheiten - nicht ueber 176 cm! (obok: Es duerfen nicht eingestellt werden: Koerpergroesse von 176 cm aufwaerts)" - Jednostki pancerne i rozpoznania pancernego - nie powyzej 176 cm! (Nie mozna przydzielac osob od 176 cm wzwyz). I tu Was mam. Udeptac sie troche, udeptac, albo golenie nog chirurgicznie skrocic Panowie.. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 i ty sie myliszja mam 175 a steiner 176. na upartego łapiemy sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 kamlio to jak w tym kawale z klossajaki powinien byc niemiec..... ??wysoki jak himler,szczupły jak goering, blondyn jak hitler:)))))czarne wyszczupla :)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 Nie wiem czy koledzy czytają ksiazki Svena Hassela ten koleś na niedzwiedziu to Porta na froncie wschodnim;)Chińczycy mnie zabili!Ten kto znalazł te zdjecie w necie stawiam piwo!Co szanowne forum powie na atrakcje Bzury w postaci zaproszenia chińczyków to by dopiero było reko hahahahahahahaaaaa naprawde sie ubawiłem!!Pozdrawiam!PS.Nie zapominajmy przysłowia apomniał wół jak cieleciem był" i oby przez niektóre krytyki żebyśmy nie zrazili młodych zaczynajacych przygode z reko ( nie bronie oczywiscie wszystkich i dobitnych pajaców") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 Ja znalazłem chinczykow :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielebny Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 Wolałbym Klemensie, aby młodzi zaczynali od rekonstrukcji bez etapu zwanego eko".A jest to możliwe, bo spotkałem wielu takich zdeterminowanych młodych"których zdjęć nie uświadczy się w tym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 Czepiacie się szwajcarów,DDRowców i niechlujnie zakładanego ekwipunku, w załączniku fotografia z książki o polskim granatniku i tu pytanie do specjalistów czy obsługa granatników wz.36 nosiła pasy zapinane na damską stronę czy to niechlujstwo osoby która jest rekostruktorskim guru i tworzy (tworzyła) pewne kanony w sztuce rekonstruktorskiej. No cóż niektórzy rozkminiają nad odcieniem farby czy strukturą materiału a nie potrafią założyć pasa tak jak na żołnierza przystało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.