Skocz do zawartości

Plany wz 34

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Potrzebuje wiedzy i rady znawców tematu. Jak był zamontowany tylny resor we wz. 34 (podobno był on pojedyńczy - pchany) czy było to na ślizgu, sforzniu etc. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł podesłać plany konstrukcyjne rozwiązań zawieszenia a w wogóle byłbym szczęsliwy gdyby to były plany całego pojazdu. Na rysunkach w książce pt. Pojazdy Wojska Polskiego 1939" jest pokazany rysunek gdzie widać resor typowy (nie wiadomo jak daleko można im zaufać). Proszę o podpowiedź w temacie. Pozdrawiam
Napisano
Optymista :)))

Nie ma planów do wz.34. Nie zachowały się , a dalibóg szukaliśmy i szukamy. Resor był piórowy, pełny, mocowany do ramy podwozia - tak jak w PF 618.

pozdrawia

kierowca pancerki" wz.34
Napisano
Dzięki akagi, musiałems się upewnić bo pewien gościu coś mi w głowie namieszał, szkoda, że się plany nie zachowały ale za to jest oryginalny boczny pancerz od wierzyczki wiec sie resztę da zeskalowac.
Napisano

czasem nie rozumiem co się do mnie mówi - cieciwa, a co ma rama od 618 do samochodu wz.34? Victor - który resor? Tylny, w samochodach z mostem z 618 miał zapewne równiez resory od 618, bo to ma sens, ale jak most był z Citroena to po kiego mieliby zmieniać resory? Po prawdzie, to się nad tym nie pochylałem z troską, może warto... A przedni resor zostawał zawsze z Citroena, a przynajmniej w takim kształcie - może dorabiano, może wzmacniano (a ilez to roboty)..
Victor -cyt. ie wiadomo jak daleko można im zaufać". Pochwalam asekurację, zawsze wskazana, ale ja akurat wiem, jak daleko mozna im zaufać...

Napisano

..a tu masz, victorku przód i tył wz.34, ale nie powiem ci teraz, który most jest zamarkowany na rysunku, bo już i tak odganiają mnie od komputera..

Napisano
Ajajj...

Tak to jest jak czlowiek widzi nie to co jest, tylko to co chce.
Bardzo przepraszam, ale czytajac post Akagiego zasugerowalem sie jakoby PF618 i wz.34 mialy identyczne ramy.
A Akagi pisal o RESORZE:
... Resor był piórowy, pełny, mocowany do ramy podwozia - tak jak w PF 618. "

Raz jeszcze bardzo przepraszam, za moje niedopatrzenie.
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie