kocur Napisano 16 Lipiec 2006 Autor Napisano 16 Lipiec 2006 Witam !Wczoraj nad Bzurą trafiłem miedzianą blaszkę o wymiarach 2X5 cm z napisem użcie przez osoby nienależące do Żandarmerii WZBRONIONE ".Zdaję sobie sprawę ze to część jakiejś całości ale może macie jakiś pomysł ?pozdrawiam !
kocur Napisano 16 Lipiec 2006 Autor Napisano 16 Lipiec 2006 No właśnie z foto jest problem. Czcionka napisu to coś w stylu wordowskiego Ariala. Jeśli to pomoże to blaszka była po obu stronach zagięta do środka ale wydaje mi się że nie było to orginalne zagięcie. pozdro !
Ryszard Ochucki Napisano 16 Lipiec 2006 Napisano 16 Lipiec 2006 Myslę ze to moze miec cos wspolnego z policyjnym gwizdkiem przedwojennej policji...napis byl podobny.Cywile nie mogli sobie na takowym gwizdku podmuchiwac:) -jakis specjalny dzwiek?? moze ktos tu ma taki gwizdek i zamiesci fotke dla kolegi kocura? pozdrawiam
Pytanie
kocur
Wczoraj nad Bzurą trafiłem miedzianą blaszkę o wymiarach 2X5 cm z napisem użcie przez osoby nienależące do Żandarmerii WZBRONIONE ".
Zdaję sobie sprawę ze to część jakiejś całości ale może macie jakiś pomysł ?
pozdrawiam !
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.