Ostatnio zdobyłem taki pas. Na pierwszy rzut oka wydawało mi się, że to radziecki obr.35g. dla oficerów (ażurowana gwiazda na klamrze), teraz mam wątpliwości - i to spore....
Wzór
yby" na pasie jest taki, jak na radzieckim; Odległość między uszkiem przednim, a śladem po tylnym też się zgadza, szerokość również, ale...
Primo, brak knopika i śladu po nim; Secundo, dodatkowe cztery dziurki - wyglądają na oryginalne - przy klamrze Tertio, klamra wypadałaby nie na
ybie", ale sporo przed nią.
Stąd pytanie - co to może być? Jakaś hiperdługa wersja? ;)Pas ma około 120cm długości.
Pytanie
Towarzysz Iwan
Witam;
Ostatnio zdobyłem taki pas. Na pierwszy rzut oka wydawało mi się, że to radziecki obr.35g. dla oficerów (ażurowana gwiazda na klamrze), teraz mam wątpliwości - i to spore....
Wzór yby" na pasie jest taki, jak na radzieckim; Odległość między uszkiem przednim, a śladem po tylnym też się zgadza, szerokość również, ale...
Primo, brak knopika i śladu po nim;
Secundo, dodatkowe cztery dziurki - wyglądają na oryginalne - przy klamrze
Tertio, klamra wypadałaby nie na ybie", ale sporo przed nią.
Stąd pytanie - co to może być? Jakaś hiperdługa wersja? ;)Pas ma około 120cm długości.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.