Skocz do zawartości

Utrwalmy historię rekonstrukcji

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W związku z przygotowaniami do edycji okolicznościowego albumu upamiętniającego 5-lecie rekonstrukcji Bitwy nad Bzurą zwracamy się z propozycją zamieszczenia zdjęć uczestników minionych akcji.

Mam nadzieję, że będzie to najlepszy sposób utrwalenia początków i pokazania rozwoju oraz efektów naszej wspólnej akcji.

Prosimy o przesłanie wybranych przez Was zdjęć grupy oraz portretów wybranych członków zarejestrowanych w czasie udziału w brochowskiej rekonstrukcji.

Liczymy też na zdjęcia, które uważacie za „dobre” i warte pokazania, a zwiazane z akcją.

Prosimy o wskazanie autorów przesyłanych zdjęć, a fotografie w wersji elektronicznej powinny mieć rozmiar pozwalający na wykorzystanie w druku.
Napisano
Jejciu, jakżem sobie przypomniał pierwsze nasze próby, jakżem do starych katalogów na kompie zajrzał... Oj, aleśmy zaczynali!

Łezka się w oku kręci... :)

Kto pamięta 3 Zlot Sensacji? :)
Napisano
A jakże Pietia. Tomaszów Mazowiecki - pierwszy raz w mundurze - wtedy jeszcze Hero, pierwszy raz na bitwie i to jeszcze na tym maleńkim placyku obok muzeum a mimo to zmieściły się 2 transportery i pancerka :D. No i Mongo z Hainim łapiący stopa Nach Moskau" :D

Pozdrow

Przemek kiler"
Napisano
Wtedy tak jak i Wy po raz pierwszy miałem do czynienia z rekonstrukcją, choć mundur miałem na sobie drugi raz. Jak tera oglądam zdjęcia - pytam sie kto mnie dopuścił do tej rekonstrukcji :) Miałem wtedy 15 lat, mundur wyglądał na mnie dośc śmiesznie. Ale i tak większy szok był na drugim zlocie kiedy po raz pierwszy zobaczyłem monga i jakikolwiek mundur historyczny.

Stachu
SRH Odwach"
Napisano
Tak jak wspomniałeś Pietia. Łezka się w oku kręci. Ja także po raz pierwzy miałem mundur w Tomaszowie. Do dziś nie zapomne jak Mongo mnie zdzielił kolbą:D
Napisano
Polsmol, aż tak tragicznie nie było.

Plastikowe hełmy, mundury Hero, czeskie chlebaki, no i jugole, coś takiego jak co roku prezentuje 21 drużyna na Bzurze. No może troszkę lepiej, bo nikt chlebaka na jajkach nie nosił ile pamiętam, co na Bzurze parę razy widziałem :D.

Hehe, pamietam Adi jak narzekałeś, że Mongo za bardzo się wczuł w rolę :D.
Napisano

Fakt to były czasy - niektórzy bardzo chcieli żeby im dać nawet czeski chlebak a i tych brakowało:-) Po prostu pierwsza Bzura była pierwszą i ten deszcz i to czekanie za mostem, ech czasy:-)

A za chwilę odpale rakietę na moście i zacznie się Bzura:-)

Napisano

Tadadada rok 1996 - nadanie imienia 6 Brygadzie Kawalerii Pancernej - własnie otrzymalismy po 5 latach służby prawo noeszenia odznak pułkowych 14 p.uł.:-)

Napisano
A mongo sobie siedzi i liczy te łuseczki...

Kiedyś to się działo, było bardzo wesoło i zawsze coś nowego, trzy dni bez zdejmowania munduru i gratów, zamknięcie ośrodka wypoczynkowego, jazda stopem z parą dziadków, sprawdzanie dokumetów w środku lasu, tygodnie w Gierłoży, dziewczyny z baru itd...
Wracając do samych inscenizacji teraz już mało co zaskakuje, co druga to praktycznie to samo. Aż zaczyna mi się przejadac ale ciągnę wóz dalej.
Napisano
mongo
to były piekne czasy co az się łza w oku kreci
a do takzawanego klubu sensacji czy ja teraz sie zwie W..
zaglądałeś?
Napisano
Oj dawno nie zaglądałem, ale nie wyalienowałem się totalnie. W tym miesiącu grałem u Wołoszańskiego w Szyfrach.
Napisano
Magazyn Rekonstrukcji Historycznych Do Broni!" to kwartalnik, informacje o ostatnim numerze znajdują się na: http://www.poloniamilitaris.pl/?tryb=news&id_news=514

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie