Do Broni! Napisano 14 Lipiec 2006 Autor Napisano 14 Lipiec 2006 W związku z przygotowaniami do edycji okolicznościowego albumu upamiętniającego 5-lecie rekonstrukcji Bitwy nad Bzurą zwracamy się z propozycją zamieszczenia zdjęć uczestników minionych akcji. Mam nadzieję, że będzie to najlepszy sposób utrwalenia początków i pokazania rozwoju oraz efektów naszej wspólnej akcji. Prosimy o przesłanie wybranych przez Was zdjęć grupy oraz portretów wybranych członków zarejestrowanych w czasie udziału w brochowskiej rekonstrukcji. Liczymy też na zdjęcia, które uważacie za „dobre” i warte pokazania, a zwiazane z akcją. Prosimy o wskazanie autorów przesyłanych zdjęć, a fotografie w wersji elektronicznej powinny mieć rozmiar pozwalający na wykorzystanie w druku.
Pietyczny Napisano 19 Lipiec 2006 Napisano 19 Lipiec 2006 Jejciu, jakżem sobie przypomniał pierwsze nasze próby, jakżem do starych katalogów na kompie zajrzał... Oj, aleśmy zaczynali! Łezka się w oku kręci... :)Kto pamięta 3 Zlot Sensacji? :)
kiler p Napisano 19 Lipiec 2006 Napisano 19 Lipiec 2006 A jakże Pietia. Tomaszów Mazowiecki - pierwszy raz w mundurze - wtedy jeszcze Hero, pierwszy raz na bitwie i to jeszcze na tym maleńkim placyku obok muzeum a mimo to zmieściły się 2 transportery i pancerka :D. No i Mongo z Hainim łapiący stopa Nach Moskau" :DPozdrowPrzemek kiler"
Stachuss Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 Wtedy tak jak i Wy po raz pierwszy miałem do czynienia z rekonstrukcją, choć mundur miałem na sobie drugi raz. Jak tera oglądam zdjęcia - pytam sie kto mnie dopuścił do tej rekonstrukcji :) Miałem wtedy 15 lat, mundur wyglądał na mnie dośc śmiesznie. Ale i tak większy szok był na drugim zlocie kiedy po raz pierwszy zobaczyłem monga i jakikolwiek mundur historyczny.StachuSRH Odwach"
-adi- Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 Tak jak wspomniałeś Pietia. Łezka się w oku kręci. Ja także po raz pierwzy miałem mundur w Tomaszowie. Do dziś nie zapomne jak Mongo mnie zdzielił kolbą:D
Ursus Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 3 lata... ja też miałem mundur na sobie drugi raz...
polsmol Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 Wspomnienia z tego okresu mam bardzo fajne, ale zdjęć wolałbym nie oglądać bo mogą zachwiać pozytywnym wyobrażeniem. ;-)
kiler p Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 Polsmol, aż tak tragicznie nie było.Plastikowe hełmy, mundury Hero, czeskie chlebaki, no i jugole, coś takiego jak co roku prezentuje 21 drużyna na Bzurze. No może troszkę lepiej, bo nikt chlebaka na jajkach nie nosił ile pamiętam, co na Bzurze parę razy widziałem :D.Hehe, pamietam Adi jak narzekałeś, że Mongo za bardzo się wczuł w rolę :D.
jazlowiak Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 Fakt to były czasy - niektórzy bardzo chcieli żeby im dać nawet czeski chlebak a i tych brakowało:-) Po prostu pierwsza Bzura była pierwszą i ten deszcz i to czekanie za mostem, ech czasy:-) A za chwilę odpale rakietę na moście i zacznie się Bzura:-)
jazlowiak Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 I ta pierwsza drużyna piechoty stworzona dzięki Krzysiowi Kłoskowskiemu i dzięki Hero
jazlowiak Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 Tadadada rok 1996 - nadanie imienia 6 Brygadzie Kawalerii Pancernej - własnie otrzymalismy po 5 latach służby prawo noeszenia odznak pułkowych 14 p.uł.:-)
panzerjager Napisano 21 Lipiec 2006 Napisano 21 Lipiec 2006 Widze, jak rodzi sie legenda. To ptak, to samolot? Nie, to Mongo!;) Czapki z glow:)
mongo Napisano 21 Lipiec 2006 Napisano 21 Lipiec 2006 A mongo sobie siedzi i liczy te łuseczki...Kiedyś to się działo, było bardzo wesoło i zawsze coś nowego, trzy dni bez zdejmowania munduru i gratów, zamknięcie ośrodka wypoczynkowego, jazda stopem z parą dziadków, sprawdzanie dokumetów w środku lasu, tygodnie w Gierłoży, dziewczyny z baru itd... Wracając do samych inscenizacji teraz już mało co zaskakuje, co druga to praktycznie to samo. Aż zaczyna mi się przejadac ale ciągnę wóz dalej.
yoony Napisano 22 Lipiec 2006 Napisano 22 Lipiec 2006 mongo to były piekne czasy co az się łza w oku kreci a do takzawanego klubu sensacji czy ja teraz sie zwie W..zaglądałeś?
mongo Napisano 22 Lipiec 2006 Napisano 22 Lipiec 2006 Oj dawno nie zaglądałem, ale nie wyalienowałem się totalnie. W tym miesiącu grałem u Wołoszańskiego w Szyfrach.
Do Broni! Napisano 22 Lipiec 2006 Autor Napisano 22 Lipiec 2006 Wspomnienia" rekonstruktorów z pracy na planie Tajemnicy Twierdzy Szyfrów" są w nowym Do Broni!"
1Dpmaczka Napisano 22 Lipiec 2006 Napisano 22 Lipiec 2006 Przepraszam za odskok od tematuDo Broni jest miesięcznikiem czy kwartalnikiem? Konkretniej-Co ile wychodzi?Pozdrawiam
Do Broni! Napisano 24 Lipiec 2006 Autor Napisano 24 Lipiec 2006 Magazyn Rekonstrukcji Historycznych Do Broni!" to kwartalnik, informacje o ostatnim numerze znajdują się na: http://www.poloniamilitaris.pl/?tryb=news&id_news=514
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.