Skocz do zawartości

pogrzeb poległego

seb_mar2005

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam
zwracam się do grona z prośbą być może banalną ale jednak ,potrzebuję zdjęcia lub wymiary trumny w jakiej we wrześniu 1939 chowano poległych ,ma to związek ze szczątkami żołnierza którego znaleźliśmy w zawalonym tunelu w modlinie ,w rocznicę nalotu planujemy pogrzeb z pełnym ceremoniałem udało sie juz załatwić wszelkie formalności prawne ale zakłady pogrzebowe niemają akich trumien" rozumiecie Panowie
dzięki z góry za pomoc
mój email
seba.eksplorator@neostrada.pl
Napisano
jak do tej pory nie wiemy tylko że zginoł w nalocie 25 lub 29 września ,z przekazów weteranów wynikało że zasypanych jest dwóch a zgineło w tym miejscu pięciu ,na szczęćsie w nieszczęściu był tylko jeden być może reszte odkopano wcześniej na co wskazywały by slady
Napisano
To nie rekonstrukcja ale chęć pochowania Obrońcy Ojczyzny z pełnym ceremoniałem i dbałością o szczegóły. Co MU się należy. Polecam przejrzeć stare fotografie z wojskowych pogrzebów i udać się do normalnego wytwórcy trumien czyli takiego co nie dodaje złotych klamek.
Pozdr.
Oksio
Napisano
jakczytam takie wypowiedzi to załuję że czasy kiedy mozna za hańbienie czci strzałem w tył głowy mineły ,szkoda że ty niebyłeś tym pilotem -to forum to miejsce gdzie wymieniają się doświadczeniami miłośnicy historii a nie ........ ,niezyczę sobie takich uwag ,z pogrzebu niebędzie robiona żadna pompa ,ma to byś oficjalna uroczysta ceremonia ,powagi na przyszłość ,jakbym miał taki tok rozumowania zaliczyłbym się do rosjan ktuży do dziś na naczych bziemiach zostawili setki tysiecy poległych ,w tym przypadku uczmy się od amerykanów ( jest to nieliczny przykład ) żaden nie zostaje -nawet poległy
Napisano
witam ja uwazam ze rocznica ok pogrzeb w taka date dobry pomysl ale z tą trumną to przegięcie sądze ze poprostu prosta żolnierska z desek lakierowanych i tyle a nie jakies wymiary czy co ...;-/ zreszta nie robili trumien wp trumny " z opowiesci o 39 r wiem ze trumny zbijano na predzce z badz czego. ogolnie to mysle ze powinnismy zakonczyc ten temat bo staja sie niezdrow kłotnie i spory między żywymi a chyba nie o to chodzilo autorowi tego posta pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie