janushew Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 kilka monetek z jednego pola ( grosz Fryderyka,1 fennig z 1822, 3 grosze,szeląg Zygmunta III, i kawalek szóstaczka pruskiego, pozdr j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 6 Wrzesień 2006 Share Napisano 6 Wrzesień 2006 Jakiś czas temu pochwaliłem się swoimi fantami z sierpniowego urlopu pod Lęborkiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 6 Wrzesień 2006 Share Napisano 6 Wrzesień 2006 A tak wyglądają po wyczyszczeniu. Odznaka na czapkę RAD z zachowaną farbą i cynkowy nieśmiertelnik robotnika przymusowego stoczni Ferdynand Schichau z Elbląga. Chciałbym w tym miejscu podziękować koledze Robinowi z Lęborka, z którym i dzięki któremu trafiliśmy tą miejscówkę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 6 Wrzesień 2006 Share Napisano 6 Wrzesień 2006 A tu znaczek identyczny jak mój, pokazany w artykule Aleksandra Rostockiego w Odkrywcy z lipca 2004. Na znalezionym przeze mnie jest zdecydowanie późniejszy numer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 6 Wrzesień 2006 Share Napisano 6 Wrzesień 2006 ...a to z całkiem innej beczki, cholera chodząc za karabinami chyba trafiłem przypadkowo na jakieś grodzisko :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FENIAN Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 monotonia jak cholera,pech jakiś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FENIAN Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 Bez zmian... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 Tym razem przypadkowe znalezisko kolegi z filii mojej firmy w Szczecinie. Wykopał na działce swojej matki gdzieś pod Szczecinem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 A tu już klamerka po udanym transferze do mojej kolekcji :-) Lekko tylko podczyszczona i przetarta oliwką. Stan prawie ideał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 I rewers - leżała w ziemi razem z pasem, który kompletnie zgnił. Mam prośbę, jeżeli ktoś też ma klamrę stahlhelmu niech wrzuci fotkę, proszę. Pozdrawiam!Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.