janushew Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 kilka monetek z jednego pola ( grosz Fryderyka,1 fennig z 1822, 3 grosze,szeląg Zygmunta III, i kawalek szóstaczka pruskiego, pozdr j
danieloff Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Jakiś czas temu pochwaliłem się swoimi fantami z sierpniowego urlopu pod Lęborkiem...
danieloff Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 A tak wyglądają po wyczyszczeniu. Odznaka na czapkę RAD z zachowaną farbą i cynkowy nieśmiertelnik robotnika przymusowego stoczni Ferdynand Schichau z Elbląga. Chciałbym w tym miejscu podziękować koledze Robinowi z Lęborka, z którym i dzięki któremu trafiliśmy tą miejscówkę :-)
danieloff Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 A tu znaczek identyczny jak mój, pokazany w artykule Aleksandra Rostockiego w Odkrywcy z lipca 2004. Na znalezionym przeze mnie jest zdecydowanie późniejszy numer.
Romo Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 ...a to z całkiem innej beczki, cholera chodząc za karabinami chyba trafiłem przypadkowo na jakieś grodzisko :-)))
danieloff Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Tym razem przypadkowe znalezisko kolegi z filii mojej firmy w Szczecinie. Wykopał na działce swojej matki gdzieś pod Szczecinem...
danieloff Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 A tu już klamerka po udanym transferze do mojej kolekcji :-) Lekko tylko podczyszczona i przetarta oliwką. Stan prawie ideał.
danieloff Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 I rewers - leżała w ziemi razem z pasem, który kompletnie zgnił. Mam prośbę, jeżeli ktoś też ma klamrę stahlhelmu niech wrzuci fotkę, proszę. Pozdrawiam!Daniel
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.