Skocz do zawartości

Orvell,cenzura , donosiciele i Hart

Hartmann

Rekomendowane odpowiedzi

Wielki angielski pisarz nazwiskiem Orvell , napisał swego czasu książkę pod wiele znaczącym tytułem Folwark zwierzęcy " - oczywiście komuniści obożyli pozycje ową cenzurą i tylko co niektórzy i to z drugiego obiegu mogli ją przeczytać.
Teraz mamy prościej .
Jeśli ktoś napisze coś co nie podoba się cenzorowi , po prostu wycina jego posta i jest po problemie .
W związku z powyższym skoro Orvel mógł funkcjonować w drugim obiegu i stał sie legendą , wypada z własneym wykasowanym postem zrobić to samo .
podzrawiam administratora

hart - jezeli przepadl twoj tekst, to moge ci go podeslac :)

jezeli ktos rowniez chce, to udostepnie :)

widac coraz czestrza praktyka bedzie kopiowanie wypowiedzi pojawiajacych sie na forum - bo nie znasz dnia ani godziny, gdy ktos z szanownego gro wytnie to i owo

A tutaj wklejam proroczą wypowiedź mojego przyjaciela , odnośnie mojego poprzedniego posta , który został wykasowany przez administratora - niestronniczego , jak sam sie określił :
PS: wątek niewątpliwie zostanie skasowny z powodu
podtekstów niesłusznych np dyskryminacja , obraza ,
wyzwiska, szowinizm, wywrotowość, podteksty erotyczne,
niesłuszność polityczna, etc.

Ale jaka czujność, czasu minęło kilka minut i ktoś z namiastką władzy już zadzialał.
Niektórzy dokonali swoistej dalekosiężnej interpretacji prośby szefa w ryzach trzymającego władzę i prewencyjnie tną na oślep:)
Oby tylko nie skaleczyli się przy tym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie