Skocz do zawartości
  • 0

jak to działa?

WALTER

Pytanie

Napisano

trafiła mi siębombka kasetonowa pierwsza z prawej, wiem ze była bomba matka czy ktoś ma link? lub wie jak to działało?jedna wielka a wniej małe ale niewiem jaka byla budowa tego.

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Może się czepiam ale pojemnik AB-23 SD 2 był jak sama nazwa wskazuje na bomby-miny SD2 a ta myszka" co leży na zdjęciu to SD1. Albo nie ten pojemnik albo myszka" wypadla z innego ;)
Pozdrawiam.
H.
Napisano
faktycznie ale myszka byla przyklejona doniego stąd....ale to dziwne wokolo mnustwo szczątków SD1 a SD2 całkiem inaczej wyglada ale dzięki za pomoc siła wnas:)
Napisano
ale są bardzo podobne jaką średnice ma ta twoja okrągła blacha? moja ok 19 cm myśle jednak że to jest pojemnik do SD1 bo niemam konkretnego rysunku -słabo widoczne stąd może moja pomyłka długość mojej jest ok 1 metr przyjżyj się
Napisano

trafiła mi siębombka kasetonowa pierwsza z prawej, wiem ze była bomba matka czy ktoś ma link? lub wie jak to działało?jedna wielka a wniej małe ale niewiem jaka byla budowa tego.

Napisano
pojemnik AB-23 SD2 ma proste cylindryczne zakończenie a mój jak widać na foto ma scięty , kożystając z linku HU13ERTA doszedłem do wniosku ze to mozebyć to 50 bombs in AB 70-D1
Napisano
Witam
Były różne pojemniki do różnych, jak to określiłeś ombek". I tak do SD1(bo to cała grupa bombek na zdjęciu) były pojemniki:
AB 500-1 na 392 bomby
AB 250-2 na 224 bomby
AB 70-D1 na 50 bomb.
Inne pojemniki były na SD2 i mieściły tylko np trzy sztuki...ale to już inna historia.
Szkice, zdjęcia i zasady działania pojemników:
http://www.warbirdsresourcegroup.org/LRG/bombs.html
(prawa kolumna od góry)
Pozdrawiam.
Hubert.
Napisano
jaznalazłem pojemnik chyba ab 70-d1 wielkość wskazuje że na 50 sztuk jest pogięty ale zamieżam go zrekonstrułować dlatego poszukuje schematu a tu niestety niema ,ale dzięki hu13ert za fachową pomoc jak byś co jeszcze miał to bardzo proszę pozdro.
Napisano
przepraszam znalazłem jeeest!to jest ten pojemnik AB70-D1 mam wszystkie części tylko jest zmęczony trochszku ale go zrekonstrułóje dzięki HU13ERT

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie