Mathew Napisano 20 Sierpień 2003 Autor Napisano 20 Sierpień 2003 WitamW penetracji lasu Wyry udział wzięli ( w kolejności alfabetycznej )D007, Duszan, Krzysiek, Lemsoft, Łukasz, Natan, Olek, Wall, Yupiter no i Mathew.
Mathew Napisano 20 Sierpień 2003 Autor Napisano 20 Sierpień 2003 ...fundament oczyszczony przez Dominika Kasprzaka.
Mathew Napisano 20 Sierpień 2003 Autor Napisano 20 Sierpień 2003 ...i znowu ci „partizanten”PozdrawiamMathew
d007 Napisano 20 Sierpień 2003 Napisano 20 Sierpień 2003 Spotkanie i cała impreza udała się wspaniale.Jako organizator i sprawca całego zamieszania chciałbym podziękować wszystkim przybyłym. Nie spodziwałem się tak wielkiego zainteresowania.Mam nadzieje, że w przyszłości jeszcze spenetrujemy razem niejeden lasek :)Serdecznie pozdrawiamd007PS: Mathew dzięki za zdjęcia i czekam na te co obiecałeś przesłać na mejla.
pepe Napisano 21 Sierpień 2003 Napisano 21 Sierpień 2003 Widze na zdjeciach saperki, wykrywacz - jakie były efekty eksploracji" - jesli oczywiscie to nie tajemnica :o)
yupiter Napisano 21 Sierpień 2003 Napisano 21 Sierpień 2003 Witam wszystkich i dziękuję za wczorajszy wypad spod pomnika w Gostyni. Zgodnie z obietnicą załączam dwa zdjęcia z mojego aparatu. Mam nadzieję, że po naszym rozdzieleniu się mieliście szczęście jeszcze coś interesującego trafić. Mathew, co to za ziemianka na Twoim zdjęciu?????Yupiter
yupiter Napisano 21 Sierpień 2003 Napisano 21 Sierpień 2003 .... i jeszcze jedno zdjęcie z ostatnich sekund przed wyruszeniem w las. Mathew, powinieneś mieć jeszcze jedno zdjęcie, które robiłeś nam na odkrytych fundamentach w lesie. Jeśli możesz to wrzuć je na forum lub prześlij mailem.Pozdrowienia dla wszystkich.Yupiter
d007 Napisano 21 Sierpień 2003 Napisano 21 Sierpień 2003 Jasne, że to żadna tajemnica. Dysponowaliśmy 5 -cioma wykrywaczami, a było nas 10 -ciu więc nienajgorzej.Spędziliśmy w lesie trochę czasu bo od 9:00 do ok 16:00. Wypad ten bardziej traktowaliśmy jako ogólne zapoznanie się i nawiązanie znajomości a dopiero w drugiej kolejności nastawiliśmy się na znalezienie czegoś.Spenetrowaliśmy głownie polskie i niemieckie stanowiska polowe, jeden schron polowy i jeden fundament schronu polowego, niestety nie udało nam się znaleźć drugiego fundamentu. Dotarliśmy także do niemieckiego mostu drogowego wybudowanego w listopadzie `39, do dziś widnieje na nim niemiecka wrona i data budowy.Winiki poszukiwań to kilka łusek z naboi różnego kalibru, masa odłamków, dwie podkowy na szczęście i troche bliżej nieokreślonego żelastwa. Chciałem jednak zauważyć, że penetrowaliśmy dość duży obszar leśny co było dosyć pobieżne.Pozdrawiam d007
Gość Napisano 21 Sierpień 2003 Napisano 21 Sierpień 2003 Cześć wszystkim , też chciałem Wam podziękować za fajny wypad (przede wszystkim d007 jako sprawcy zamieszania").Mam nadzieję że niebyło to pierwsze spotkanie i... ostatnie. Jest jeszcze tyle ciekawych miejsc.Tego życząc Wam i sobie,pozdrawiam Natan
yupiter Napisano 21 Sierpień 2003 Napisano 21 Sierpień 2003 Sorry, że moje dwa zdjęcia takie zniekształcone (niektóre twarze wyszły wręcz komicznie - na przykład moja). Jeszcze nie za bardzo mam sposób na to, aby zmniejszyć objętość zdjęcia nie tracąc na ziarnistości. Czekam rad.Yupiter
Mathew Napisano 21 Sierpień 2003 Autor Napisano 21 Sierpień 2003 Do YupiteraZiemianka-szałas na zdjęciu została zrobiona przez myśliwych lub innych skautów. Znajduje się w pobliżu niemieckich fortyfikacji polowych niedaleko mostku na Gostyni alias Gostynki.PozdrawiamMathew
Gość Napisano 21 Sierpień 2003 Napisano 21 Sierpień 2003 Witam wszystkich!Kiedy bydzie następne spotkanie w okolicy Katowic?Pozdrawiam :)
d007 Napisano 22 Sierpień 2003 Napisano 22 Sierpień 2003 Janko: nie mamy planów ale jak będziemy coś organizowac to dowiesz się z tego forum.pozdrawiam d007
Mathew Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Napisano 25 Sierpień 2003 Za pomnikiem a przed stanowiskami polskimi osłaniającymi leśniczówkę, znajduje się taki oto stalowy słup wypełniony betonem. Kolega Yupiter wyjaśnił nam, że jest to pozostałość po wierceniach geologicznych prowadzonych po wojnie.PyrskMathew
mochu Napisano 20 Maj 2010 Napisano 20 Maj 2010 Witam wszystkich, jestem całkowitym nowicjuszem w materii poszukiwania :). 26.05 mam zamiar pochodzić z moją piszczałką kilka godzin od mostu na gostynce na drodze od kobióra do tychów, w strone schronu sowiniec. Może ktoś by mi poradził z której strony mam chodzić i moze trochę pokierował. Nie zostawiam po sobie dziur i syfu!!!!. Może by ktoś był chętny na wspólny wypad.
woytas Napisano 20 Maj 2010 Napisano 20 Maj 2010 http://www.odkrywca.pl/wspolny-wypad-wyry-gostyn-paprocany,671600.html#671600Prosze nie dublowac postow w kilku dzialach.A tematy zakladac w odpowienich miejscach
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.