Skocz do zawartości

Wyry 2003

Mathew

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

W penetracji lasu Wyry udział wzięli ( w kolejności alfabetycznej )
D007, Duszan, Krzysiek, Lemsoft, Łukasz, Natan, Olek, Wall, Yupiter no i Mathew.

Napisano
Spotkanie i cała impreza udała się wspaniale.
Jako organizator i sprawca całego zamieszania chciałbym podziękować wszystkim przybyłym.
Nie spodziwałem się tak wielkiego zainteresowania.

Mam nadzieje, że w przyszłości jeszcze spenetrujemy razem niejeden lasek :)

Serdecznie pozdrawiam
d007

PS: Mathew dzięki za zdjęcia i czekam na te co obiecałeś przesłać na mejla.
Napisano

Witam wszystkich i dziękuję za wczorajszy wypad spod pomnika w Gostyni. Zgodnie z obietnicą załączam dwa zdjęcia z mojego aparatu. Mam nadzieję, że po naszym rozdzieleniu się mieliście szczęście jeszcze coś interesującego trafić. Mathew, co to za ziemianka na Twoim zdjęciu?????
Yupiter

Napisano

.... i jeszcze jedno zdjęcie z ostatnich sekund przed wyruszeniem w las. Mathew, powinieneś mieć jeszcze jedno zdjęcie, które robiłeś nam na odkrytych fundamentach w lesie. Jeśli możesz to wrzuć je na forum lub prześlij mailem.
Pozdrowienia dla wszystkich.
Yupiter

Napisano
Jasne, że to żadna tajemnica.
Dysponowaliśmy 5 -cioma wykrywaczami, a było nas 10 -ciu więc nienajgorzej.

Spędziliśmy w lesie trochę czasu bo od 9:00 do ok 16:00.
Wypad ten bardziej traktowaliśmy jako ogólne zapoznanie się i nawiązanie znajomości a dopiero w drugiej kolejności nastawiliśmy się na znalezienie czegoś.

Spenetrowaliśmy głownie polskie i niemieckie stanowiska polowe, jeden schron polowy i jeden fundament schronu polowego, niestety nie udało nam się znaleźć drugiego fundamentu. Dotarliśmy także do niemieckiego mostu drogowego wybudowanego w listopadzie `39, do dziś widnieje na nim niemiecka wrona i data budowy.
Winiki poszukiwań to kilka łusek z naboi różnego kalibru, masa odłamków, dwie podkowy na szczęście i troche bliżej nieokreślonego żelastwa. Chciałem jednak zauważyć, że penetrowaliśmy dość duży obszar leśny co było dosyć pobieżne.

Pozdrawiam
d007
Napisano
Cześć wszystkim , też chciałem Wam podziękować za fajny wypad (przede wszystkim d007 jako sprawcy zamieszania").
Mam nadzieję że niebyło to pierwsze spotkanie i... ostatnie. Jest jeszcze tyle ciekawych miejsc.
Tego życząc Wam i sobie,
pozdrawiam Natan
Napisano
Sorry, że moje dwa zdjęcia takie zniekształcone (niektóre twarze wyszły wręcz komicznie - na przykład moja). Jeszcze nie za bardzo mam sposób na to, aby zmniejszyć objętość zdjęcia nie tracąc na ziarnistości. Czekam rad.
Yupiter
Napisano
Do Yupitera

Ziemianka-szałas na zdjęciu została zrobiona przez myśliwych lub innych skautów. Znajduje się w pobliżu niemieckich fortyfikacji polowych niedaleko mostku na Gostyni alias Gostynki.

Pozdrawiam
Mathew
Napisano
Witam wszystkich!
Kiedy bydzie następne spotkanie w okolicy Katowic?
Pozdrawiam :)
Napisano

Za pomnikiem a przed stanowiskami polskimi osłaniającymi leśniczówkę, znajduje się taki oto stalowy słup wypełniony betonem. Kolega Yupiter wyjaśnił nam, że jest to pozostałość po wierceniach geologicznych prowadzonych po wojnie.

Pyrsk
Mathew

• 6 years later...
Napisano
Witam wszystkich, jestem całkowitym nowicjuszem w materii poszukiwania :). 26.05 mam zamiar pochodzić z moją piszczałką kilka godzin od mostu na gostynce na drodze od kobióra do tychów, w strone schronu sowiniec. Może ktoś by mi poradził z której strony mam chodzić i moze trochę pokierował. Nie zostawiam po sobie dziur i syfu!!!!. Może by ktoś był chętny na wspólny wypad.
Napisano
http://www.odkrywca.pl/wspolny-wypad-wyry-gostyn-paprocany,671600.html#671600

Prosze nie dublowac postow w kilku dzialach.
A tematy zakladac w odpowienich miejscach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie