Skocz do zawartości

Iłża 19-20 sierpnia 2006-przybywajcie

Rekomendowane odpowiedzi

W imieniu GRH 51 pp.kres. im Giuseppe Garibaldiego oraz Burmistrza Miasta i gminy Iłża zapraszam wszystkich rekonstruktorów do udziału w inscenizacji bitwy z roku 1939 która przeszła do historii Kampanii Wrzesniowej pod nazwą Boju pod Iłżą". Rekonstrukcja będzie obywała się w dniach 19-20 sierpnia 2006 (sobota i niedziela) Gwarantujemy nocleg(internat LO lub pod pałatkami w plenerze) suchy prowiant i mokre picie, oraz dobrą zabawę w malowniczym miasteczku Iłża.Czekamy jeszcze na odpowiedź sponsorów w sprawie broni z filmówki-20szt. kbk.

poniżej rozkład imprezy

SOBOTA 19.08.2006
8:00-12:00 - rejestracja członków GRH - papierkowa robota
12:30-coś do jedzenia
13:30-15:00 -manewry,przećwiczenie bitwy,przygotowanie pola bitwy
15:30-20:00 czas wolny
20:15 - ognisko zapoznawcze dla rekonstruktorów

Niedziela 20.09.2006
12:15- msza w Iłżeckim kościele z udziałem GRH w umundurowaniu(dla chętnych)
13:20 - defilada GRH na rynku w Iłży i złożenie wieńca pod pomnikiem Bohaterów ziemi Iłżeckiej"
14:00 -coś do jedzenia
14:30 piknik historyczny na zamku w Iłży-pokazy ekwipunku i umundurowania-czas wolny lub mniej wolny
17:15 - bitwa.

jęli ma ktoś jakieś pytania odnośnie imprezy proszę pytać, prosiłbym także o zgłaszanie GRH które zechciały by wziaść udział w rekonstrukcji o wpisywanie nazwy grupy i sugerowanej liczby osób.Pozwoli t nam na dokładne przygotowanie bazy noclegowej i cateringu"

• Odpowiedzi 204
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
mam nadzieje ze bedzie około 100, 51pp-10szt,ulani z garbatki i ciepielowa-15 szt,ostatnio jak pytałem żelaznego orła- to mówili coś o 20szt.-czyli jak narazie 45 luda- czekam na innych uczestników-8pp.leg,wrzesien39,7AA-o ile bedą chcieli,cytadela,odwach,strzelcy kaniowscy,wiec prosze byście wpisywali grupy oraz mniej wiecej ilość uczestników-pozwoli mi to na przygotowanie zaopatrzenia!!!

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
też mnie w oczy kole ten syf... po ostatniej akcji oczyszczania mogiły z wrzesnia niedaleko tego pomnika zostałem oskarżony przez miejcowego radnego o bezczeszczenie mogił i wywóz nieczystości w workach obok cmentarza(które pochodziły ze cmentarza) obiecuje ze jak znajde odrobine czasu to oczyscimy pomnik.lecz z drugiej strony co władze na to..... polecam wejść na stronke www.ilza.info zalogować się na forum i umieściś swój koment. razem z fotką.jest tam akurat post o naszej grupie.Może uda sie zwerbować kilka osób do pomocy- na mnie już krzywo patrzą:/

Revolt - kurna nieeeeeeeeee.......

Przede wszystkim zadbajcie o mogiły. To jest kwestia waszego pjęcia do tego wszystkiego co tam robicie. Kurde, imprezy może nie być , ale cmentarze, miejsca pamięci muszą być zadbane, uporządkowane.
Inaczej, całe nasze hobby jest g......... warte.

Bzurę co roku zaczynamy sami na wiosnę sprzątając cmentarz w Sochaczewie, harcerze porządkują okolice pomnika w Witkowicach, mogiły w Kampinosie, Pawłowicach, Teresinie, Śladowie ....

Jak moglibyście robić imprezę , a miejsce upamiętnione krwią żołnierzy ma pozostać zasyfiałe?

akagi nie jego wina że nie daja mu posprzatac widać nie zalezy władzom na tym i tyle wolą wk..... widokiem niz to zrobić a jak zrobił to go zbesztali więc zrozum i jego że ma dosc bycia pomiatanym i besztanym za to ze chce coś zrobić .....
co ma siębic z władzami o śmieci na pomniku który powinien być zadbany i ładnie zrobiony ..przecierz on jest tylko płotką .
widzisz ty doszedłeś do porozumienia z władzami bzury a on widać nie wiec proponuje posta na forum miasta iłży i jakos pomagać chłopakom

ależ ja bardzo chętnie chłopakom pomogę fizycznie.

I kompletnie nie rozumiem, jak można besztać kogoś za to, że posprząta pomnik - idiotyzm totalny.

W naszym rejonie młodzierz szkolna nadal w ramach lekcji wychowawczych chodzi sprzątać pomniki z wojny i nikt kurna nie robi afery.

Trzeba się ruszyć i coś zrobić. I w ogóle nie ma co gadać czy się da. Trzeba i już.

A w naszym rejonie o pomniki dba władza bo jest od tego jak d... od srania. Jeżeli o pomniki muszą dbać zwykli ludzie bo urzędnicy je mają gdzieś to już jest źle. Sytuacja opisana przez Revolta jest gorzej jak patologiczna. Nie oglądajcie się na nic, mogiły wrześniowe jak mało co zasługują na to, aby o nie dbać.

pozdrawiam
d007

Revolt - głupi jesteś ( bez złosliwości ani chęci obrażenia kogokolwiek)

To WY jesteście poparciem dla tej bandy kacyków (radnych, wójtów, burmistrzów) . Na szczęście oni bez wyborców nie istnieją.
A mamy rok wyborczy ....

Wykorzystajcie to, zacznijcie bić pianę robić zadymę w mediach, zobaczysz, sami będą szukać waszego poparcia.

Parę lat temu też uchodziliśmy za bande odmieńców. Ale mozna to szybko zmienić, trzeba chcieć...

akagi jesli zaczne bić piane i nadal zostaną na swoich stołkach to już nigdy nie pozwolą zorganizować takiej imprezy
pozatym lepiej by było gdyby ktos obcy na iłzeckiej stronie zaczol ić piane" i mobilizować ludzi.Nic tak nie działa jak zimny prysznic od ludzi z zewnątrz...

Czy da się z Radomia dotrzeć jakoś do Iłży? I jakoś sensownie wrócić?
Czytam ostatnio Armię PRUSY i to południowe zgrupowanie, przynajmniej jeśli chodzi o początkową taktykę, było dość dobrze zorganizowane, niestety mieli za mało dział i środków obrony przeciwpancernej, jak również broni maszynowej, a o amunicji nie wspomnę.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie