Skocz do zawartości

Westerplatte cz.2

kolekcj

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://wiadomosci.onet.pl/2701,1818096,kandydat_na_szefa_muzeum_westerplatte_nie_interesuje_sie_historia_to_moja_zaleta,wydarzenie_lokalne.html

Po raz kolejny polityka wyciąga ręce po Westerplatte? Co na to Stowarzyszenie?

pozdr
w
  • Odpowiedzi 788
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
To jest typowe nowoczesne pop....lenie roli dyrektora czegokolwiek. Ten sam mamy problem w sluzbach zdrowia, w kazdym razie w UK gdzie moje doswiadczenie. Dyrektorem np sluzby utrzymania budynku jest inzynier. I mamy goscia ktory wie jak, powiedzmy na glupaka, zreperowac instalacje ogrzewania. Czego i tak nigdy nie bedzie robic bo od tego jest ekipa. Ale za to nie ma najbledszego pojecia do czego ten budynek ktory utrzymuje niby ma sluzyc.

Tak samo dyrektorem muzeum powinien byc ktos kto jest ekspertem w realizowaniu celow muzeum - na moj rozum powienien to byc ktos kto jest w branzy edukacyjnej jezeli celem jest uczenie gawiedzi historii (racja, moim zdaniem o historii wiele wiedziec nie musi) albo konserwatorem jezeli celem jest li-tylko zabezpieczenie zbiorow.

Niestety synekury dla nieudanych politykow to nie tylko cecha systemu ante :(. Ale moze sie myle co do talentow p Krupy :).
Napisano
Witam szanownych kolegow po dlugiej przerwie.
Wklejam taki obrazek" pomimo iz obecny temat rozmow jest inny... mam nadzieje ze sie nie powtorzylem.
Pozdrawiam
Napisano
W książce Flisowskiego Westerplatte" jest zdjęcie modelu W-5, w sumie obiekt wygląda dziwnie bardziej przypomina garaż niż obiekt ściśle wojskowy . Śledzę temat od dawna i zdjęcia autentycznego budynku nie widziałem.
Napisano
Witam .
Zapraszam do bardzo ciekawej i aktualnej" lektury.

A oto skrawek zaiste ciekawy,tak jak i calosc hehe

... Po odparciu ataku piechoty, do szturmu ruszyła grupa niemieckich saperów. Pompą motorową oblewali kikuty drzew benzyną. Udało im się niepostrzeżenie podpalić las, co zmusiło Polaków do wycofania się z zagrożonych płomieniami pozycji"...

http://dumnizpolski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=83&Itemid=36
Napisano
Oh my Gawd jak sie u nas mowi. No, no gosciu dal wodze fantazji nie ma co. Zapomnial tylko ze sam Hycler atakowal Westerplatte jadac na Tygrysie, oczywiscie Krolewskim, na czele calej Panzerwaffe :).
Napisano

W nawiązaniu do W-5. Tak wartownia wygląda u Flisowskiego tzn jej makieta... możne ktoś wie w jakim celu model powstał? Jak już wcześniej napisałem obiekt wygląda jak garaż.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie