Skocz do zawartości
  • 0

PROSZĘ O POMOC.

waldekhel

Pytanie

Napisano

Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu blaszki jest wykonana z nierdzewki ,wyglądem przypomina kolczyk zwierzecia ,ale czy na pewno?.Czy na pewno jest to kolczyk prawdopodobnie w tym terenie nie były kolczykowane zwierzeta?.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam!!!ja znalazlem dwie szt.takich kolczykow"syg.danzig...?tylko troche inna szpila do zapinania i lezaly sobie na polu kolo gospodarstwa ale byly tez tam wojskowe groszki???????tez chcialbym sie dowiedziec co to jest??nie mam fotek bo bym zapodal.pozdrawiam
Napisano
Pozdrawiam.Wreszcie ktoś szybko zareagował.Jeżeli to nie tajemnica to w jakim rejonie to znalazłeś.I czy to tak samo wygląda .W koncu to nie jest rzecz nie do rozszyfrowania?.Wyzej kolega umieścił też zdjęcie wszystko podobne tylko to zapięcie inne?.
Napisano
znalazłem podobną na mierzeji razem z niemieckimi guzikami, więc pewnie nie kolczyk, bardziej kojarzy mi się z jakąś szlufką
Pozdr
Napisano
Dzięki za inormację ta znaleziona została w Mrzezinie.Moz ktoś coś podpowie więcej.Pozdrawiam tych co to czytają.Będę wdzięczny za każdą informację.
Napisano
Ausl. przy patencie oznacza chyba ze jest to produkt zagraniczny importowany do rzeszy lub w tym przypadku do Gdańska.Hauptner Supercrotal są to właśnie takie klipsy na uszy świń lub owiec produkowane do dziś w North Yorkshire w Anglii z niezmienioną nazwą lecz kompletnie innym wyglądem.
Napisano

Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu blaszki jest wykonana z nierdzewki ,wyglądem przypomina kolczyk zwierzecia ,ale czy na pewno?.Czy na pewno jest to kolczyk prawdopodobnie w tym terenie nie były kolczykowane zwierzeta?.

Napisano
Serdecznie dziekuje za podpowiedż,ale równiez pytałem sie czy zwierzęta były kolczykowane i otrzymalem odpowiedz przeczącą że w tym czasie zwierzeta nie były kolczykowane byc może nikt nie pomyslał o owcach.Co nie znaczy ze tak nie bylo.Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie