waldekhel Napisano 8 Czerwiec 2006 Autor Napisano 8 Czerwiec 2006 Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu blaszki jest wykonana z nierdzewki ,wyglądem przypomina kolczyk zwierzecia ,ale czy na pewno?.Czy na pewno jest to kolczyk prawdopodobnie w tym terenie nie były kolczykowane zwierzeta?.
waldekhel Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 Nie ma nikogo na forum żeby coś podpowiedzieć?.
HASAG40 Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 witam!!!ja znalazlem dwie szt.takich kolczykow"syg.danzig...?tylko troche inna szpila do zapinania i lezaly sobie na polu kolo gospodarstwa ale byly tez tam wojskowe groszki???????tez chcialbym sie dowiedziec co to jest??nie mam fotek bo bym zapodal.pozdrawiam
waldekhel Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 Pozdrawiam.Wreszcie ktoś szybko zareagował.Jeżeli to nie tajemnica to w jakim rejonie to znalazłeś.I czy to tak samo wygląda .W koncu to nie jest rzecz nie do rozszyfrowania?.Wyzej kolega umieścił też zdjęcie wszystko podobne tylko to zapięcie inne?.
grec Napisano 8 Czerwiec 2006 Napisano 8 Czerwiec 2006 znalazłem podobną na mierzeji razem z niemieckimi guzikami, więc pewnie nie kolczyk, bardziej kojarzy mi się z jakąś szlufkąPozdr
waldekhel Napisano 8 Czerwiec 2006 Autor Napisano 8 Czerwiec 2006 Dzięki za inormację ta znaleziona została w Mrzezinie.Moz ktoś coś podpowie więcej.Pozdrawiam tych co to czytają.Będę wdzięczny za każdą informację.
waldekhel Napisano 10 Czerwiec 2006 Autor Napisano 10 Czerwiec 2006 Jak myślisz od czego to może być.Też znalezione zostało przy osobach ktore zginęły prawdopodobnie pod koniec wojny.Dzięki ?
lain Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 Ausl. przy patencie oznacza chyba ze jest to produkt zagraniczny importowany do rzeszy lub w tym przypadku do Gdańska.Hauptner Supercrotal są to właśnie takie klipsy na uszy świń lub owiec produkowane do dziś w North Yorkshire w Anglii z niezmienioną nazwą lecz kompletnie innym wyglądem.
waldekhel Napisano 8 Czerwiec 2006 Autor Napisano 8 Czerwiec 2006 Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu blaszki jest wykonana z nierdzewki ,wyglądem przypomina kolczyk zwierzecia ,ale czy na pewno?.Czy na pewno jest to kolczyk prawdopodobnie w tym terenie nie były kolczykowane zwierzeta?.
waldekhel Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 Serdecznie dziekuje za podpowiedż,ale równiez pytałem sie czy zwierzęta były kolczykowane i otrzymalem odpowiedz przeczącą że w tym czasie zwierzeta nie były kolczykowane byc może nikt nie pomyslał o owcach.Co nie znaczy ze tak nie bylo.Pozdrawiam.
Pytanie
waldekhel
Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu blaszki jest wykonana z nierdzewki ,wyglądem przypomina kolczyk zwierzecia ,ale czy na pewno?.Czy na pewno jest to kolczyk prawdopodobnie w tym terenie nie były kolczykowane zwierzeta?.
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.