Skocz do zawartości
  • 0

polska ammo karabinowa i jej pakowanie

bolas

Pytanie

Napisano

Czy ktoś ma pomysł co to jest na zdjęciu ??? CHodzi mi o te kawalki metalowe z dzirkami - nakopaklismy dziś polksich norblinów , kupę łusek z dobrymi spłonkami i miedzy nimi lezały takei dziwne klamerki ... kolega sugerował że nakładono je na czyubki pocisków ułożonych w pudełku .. co o tym myslicie - czy ktos wie co to ?

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
DTH_ - mozesz do mnie skrobnąc na priva ??? Mam pewną sprawe wrzesniowa i nie wiem jak sobie z nią poradzic ... daj znać na bolass@poczta.onet.pl
Napisano
Jak rozpoznac? Najprosciej: tasma do ckm wz.30 ma 330 parcianych oczek i zadnych elementow mosieznych, czy metalowych,ktore by je przedzielaly.Tasma do Maxa pomiedzy kazdymi oczkami ma wszyte wlasnie takie spinki jakie znalazles.Rozni sie tez oczywiscie koncowkami, ale podstawa do rozroznieneia golym okiem, to wlasnie owe spinki na tasmie, pomiedzy kazda para oczek.

Wyslalem maila.
pozdrawiam
Napisano

Czy ktoś ma pomysł co to jest na zdjęciu ??? CHodzi mi o te kawalki metalowe z dzirkami - nakopaklismy dziś polksich norblinów , kupę łusek z dobrymi spłonkami i miedzy nimi lezały takei dziwne klamerki ... kolega sugerował że nakładono je na czyubki pocisków ułożonych w pudełku .. co o tym myslicie - czy ktos wie co to ?

Napisano
Witam,
to są spinki taśmy( wzmocnienia, jak kto woli) do 30-tki albo do maksa , ale stawiam na 30-tkę bo jak norblinki to bardziej prawdopodobne ..

Powinna jeszcze być końcówkA taśmy z biciami

PZDR PATRON
Napisano
to spinki z Maxa 08, nie z z wz 30.Tasma do 30-ki nie miala zadnych wzmocnien miedzy oczkami.
Napisano
Ciekawe, ze same luski z niezbitymi splonkami.Dopiero teraz doczytalem, duzo ich bylo?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie