Skocz do zawartości

Pare ciepłych słów wykrywaczach BOUNTY HUNTERA

aaaa.gggg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Tak sobie przeglądam archiwum Forum i widze że niektórzy poszukiwacze krytykują wykrywki BH.Ja jestem szcześliwym posiadaczem od kilku sezonów Lone Stara i od sezonu Qick Drawa II.Mam bardzo dobre wyniki(odznaczenia,nieśmiertelniki i ciekawe kolorowe drobiazgi).
Pozwoliłem sobie założyć ten wątek ponieważ znalazłem w Odkrywcy(Nr.9,Wrzesień 2002)ciekawe testy BH Qick Draw II do których sie absolutnie przychylam...
Cytuje za Odkrywcą:
Urządzenie jest czułe,wykrywa nawet bardzo drobne przedmioty zalegające głęboko:
miedziany guzik ok.18cm,na podobnej głębokości zlokalizował plombe ołowianą,a łuske pistoletową na głębokości ok.25cm.
WSZYSTKIE OSOBY BIORĄCE UDZIAŁ W TESTACH QD II ZGODNIE PODKREŚLAJĄ BARDZO DOBRE PARAMETRY TECHNICZNE I ZADAWALAJĄCE WYNIKI.
Kolejnym punktem każdego testu jest sprawdzenie jego ergonomii i trzeba stwierdzić,że "spacer nawet kilkugodzinny w terenie nie męczy,a to dzięki dobrze wyprofilowanej rękojeści oraz długiemu podłokietnikowi"-koniec cytatu.
W testach też jest krytyka np.prądożerności.Ale od czego są AKUMULATORKI.
Więc pytam...
Prosze o wypowiedzi.Co Wy na to?

Pozdrawiam
Zwierz
P.S.A może krytyka wykrywek BH jest dziełem dilerów innego sprzetu.Wiadomo dlaczego...
Napisano
Nigdy nie używałem BH ale jedno co mnie dziwi to jak dużo jest tego sprzętu na e-bay, czy ktoś potrafi to wyjaśnić ?? Dla prównania zamieszczam statystyki obecne.

Bounty Hunter(207)
Fisher(42)
Garrett(115)
Minelab(32)
Tesoro(18)
Treasure Hunter(44)
White's(152)
Napisano
Bounty Hunter należy do potentata First Texas, który ostatnio kupił samego Fishera i stać ich by robić lepsze wykrywacze, ale poszli na ilość i specjalizują się w dolnej półce zapełniając sklepy elektroniczne, stąd jest ich także pełno na aukcjach.
Dystrybutor kupuje te wykrywacze dość tanio, może więc dobrze wyjść na marży, ale warunkiem jest, że kupuje duże ilości. Kilka lat temu był to zakup za minimum 5 tys dolarów, nie wiem ile jest to teraz. Przy okazji zarabiają jeszcze pośrednicy.
Są to wykrywacze wypełniające lukę między wykrywaczami chińskimi i wykrywaczami markowymi i to jest powodem ich sukcesu.
Aby produkować tanio trzeba na czymś zaoszczędzić i odbija się to na jakości, stąd może krytyka.
Napisano
Ogólnie to czuły jest,Można się tylko doczepić do szczegółów wykonania poszczególnych części:wtyczki do pudełka ,śrubki łączącej cewkę,mogłaby lepiej dociskać.Po prostu trzeba go trochę dopracować.pozdro.
  • 4 weeks later...
Napisano
Witam.
Z tego co wiem tzn. z informacji od znajomych będących posiadaczami piszczałek BH to są one podobno bardzo energożerne. Zasilane są bateriami 9V o małej pojemności i trzeba je dość często zmieniać a ich cena jest w porównaiu do paluszków sporo wyższa. Niektórzy z nich stosują akku a jeden mój kolega przerobił zasilanie z 2 x 9V na 12 x 1,5 V (12 paluszków) i zwiększył w ten sposób podobno dwukrotnie żywotność piszczałki w terenie (łącznie pojemność baterii się zwiekszyła).
Pozdrawiam
Kopi
Napisano
Podkleiłem go profilaktycznie żywicą epoksydową distal czy coś takiego.pozdro
Rzeczywiście prąd żre niemiłosiernie,parę razy wracałem wcześniej do domu z powodu rozładowanych aku.Teraz po każdym powrocie doładowuję akumulatorki tak na zapas.pozdro.
Napisano
Ja także mam BH Quick Draw2 Jestem z niego bardzo zadowolonyale faktycznie pochłania bateryjki dość szybko. A jak ustawiacie pokrętła na drobne monetki np. boratynki?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie