Skocz do zawartości
  • 0

zwykłe mauzerki - konkurs!!

tiaret

Pytanie

Napisano

witam,
stawiam flaszkę temu kto zgadnie : jakie biciątka mogą mieć te mauzerki ze zdjęcia -łuska stalowa.
podpowiedż: jaki byl sens zabierania takiego złomu do domu.

pzdr tiaret

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Powodem zabrania amunicji do domu,jest chęć spotkania się z panami w niebieskich mundurkach.Innego powodu nie widzę.Ewentualnie oddzielić czubki od łusek,wysypać proch itd.pozdro.
Napisano
Darek419... daj spokój chłopie... Skąd wiesz, że nie są już powiercone albo ezprochowe"? Na pewno są.
OK, finalny strzał - Pk | 37 | Fe | coś.
Było chociaż blisko?
Napisano
:-)))) flakonik wędruje do MK Pk/38/Fe/orzełek

darek 419 - twoja wypowieź była bardzo cenna ...dziękuję ci za zwrócenie mi uwagi jaki jestem głupi. A tak nawiasem mowiąc myślę że byś się obesrał ze szczęścia jak byś znalazl te zgnite naboje i dotarło by do ciebie co znalazłeś .

pzdr tiaret
Napisano
ależ ja wcale nie mowię że to jest jakieś bog wie co te stalówki, ja tylko mowie że twoja uwaga :
Powodem zabrania amunicji do domu,jest chęć spotkania się z panami w niebieskich mundurkach.Innego powodu nie widzę.Ewentualnie oddzielić czubki od łusek,wysypać proch itd.pozdro"
jest o kant dupy roztłuc.... więc nie wiem czemu mówisz że z czymś przesadzam. A tak nawiasem mówiąc to sztuki które wychodzą na Rembertowie sa pojedyncze a nie w całych paczkach tak jak te prezentowane i ich stan też sa marniutkie .

tiaret
Napisano

witam,
stawiam flaszkę temu kto zgadnie : jakie biciątka mogą mieć te mauzerki ze zdjęcia -łuska stalowa.
podpowiedż: jaki byl sens zabierania takiego złomu do domu.

pzdr tiaret

Napisano
po skojarzeniu faktów w postaci tego Lebela obstawiam, że powodem zabrania Mauserków do domu jest przyjemność przy czyszczeniu amunicji z biciem Fe" :] reszta bić - nie wiem, nie widziałem nigdy stalowego polskiego Mausera.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie