tiaret Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Napisano 3 Czerwiec 2006 witam,stawiam flaszkę temu kto zgadnie : jakie biciątka mogą mieć te mauzerki ze zdjęcia -łuska stalowa.podpowiedż: jaki byl sens zabierania takiego złomu do domu.pzdr tiaret
Darek419 Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 Powodem zabrania amunicji do domu,jest chęć spotkania się z panami w niebieskich mundurkach.Innego powodu nie widzę.Ewentualnie oddzielić czubki od łusek,wysypać proch itd.pozdro.
MK Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 Darek419... daj spokój chłopie... Skąd wiesz, że nie są już powiercone albo ezprochowe"? Na pewno są.OK, finalny strzał - Pk | 37 | Fe | coś.Było chociaż blisko?
SeBi Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 hehhe ktoś zgadł a tiaret nie chce sie rozstawać z flaszką więc ucichł ;P
tiaret Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Napisano 3 Czerwiec 2006 :-)))) flakonik wędruje do MK Pk/38/Fe/orzełekdarek 419 - twoja wypowieź była bardzo cenna ...dziękuję ci za zwrócenie mi uwagi jaki jestem głupi. A tak nawiasem mowiąc myślę że byś się obesrał ze szczęścia jak byś znalazl te zgnite naboje i dotarło by do ciebie co znalazłeś .pzdr tiaret
Darek419 Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 Trochę przesadzasz z tym znaleziskiem.Jesteś z Warszawy to poszukaj w okolicach Rembertowa.pozdro.
tiaret Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Napisano 3 Czerwiec 2006 ależ ja wcale nie mowię że to jest jakieś bog wie co te stalówki, ja tylko mowie że twoja uwaga :Powodem zabrania amunicji do domu,jest chęć spotkania się z panami w niebieskich mundurkach.Innego powodu nie widzę.Ewentualnie oddzielić czubki od łusek,wysypać proch itd.pozdro"jest o kant dupy roztłuc.... więc nie wiem czemu mówisz że z czymś przesadzam. A tak nawiasem mówiąc to sztuki które wychodzą na Rembertowie sa pojedyncze a nie w całych paczkach tak jak te prezentowane i ich stan też sa marniutkie . tiaret
Darek419 Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 No dobra przepraszam,nie chciałem cię urazić.pozdro.
tiaret Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Napisano 3 Czerwiec 2006 witam,stawiam flaszkę temu kto zgadnie : jakie biciątka mogą mieć te mauzerki ze zdjęcia -łuska stalowa.podpowiedż: jaki byl sens zabierania takiego złomu do domu.pzdr tiaret
kubas Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 Czyżby były na nich bicia SS?? Wygrałem flaszke?? Pozdrawiam
tiaret Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Napisano 3 Czerwiec 2006 kubas niestety flaszka przeszła ci koło nosa / pudło:-)))
MK Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 po skojarzeniu faktów w postaci tego Lebela obstawiam, że powodem zabrania Mauserków do domu jest przyjemność przy czyszczeniu amunicji z biciem Fe" :] reszta bić - nie wiem, nie widziałem nigdy stalowego polskiego Mausera.
Pytanie
tiaret
witam,
stawiam flaszkę temu kto zgadnie : jakie biciątka mogą mieć te mauzerki ze zdjęcia -łuska stalowa.
podpowiedż: jaki byl sens zabierania takiego złomu do domu.
pzdr tiaret
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.