profos Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 No to i ja się pochwalę moimi odkryciami. Fanty pochodzą z paru wypraw.Saperka, strzaskany ruski garnek i skrzynka amunicyjna. Saperka prawdopodobnie niemiecka. Nie wiem od czego jest ta skrzynka - znaleziona na rosyjskich pozycjach.Czy ktoś wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 dwie papierośnice... no, właściwie to 1 i 1/2. Ta po prawej jest niekompletna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 łuska z jakiegoś ruskiego działka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 świecznik... szkoda, że ułamany..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 ruski hełm... facet szczęścia nie miał... dostał kulką w czółko.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 druga strona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 magazynki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 drobnica... głównie monety z PRL-u. Trafiła się również rękojeść jakiegoś noża, do czego służył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 łuseczki... ładnie oczyszczone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 dwa kilo łusek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 pierdułki.... a ta pordzewiała blaszka to chyba kawałek hełmu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 niemiecki niezbędnik, łuski i ogniwko z taśmy, kleszcze do odlewania kul, nożyk, połamany bagnet, rozerwana ruska łuska, a na górze pokrywka menażki - służyła za tarczę niemieckim żołnierzom. Mieli oko, nie?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 jakieś żelastwo, siekierka i podkowy na szczęście:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 pierdułki.... to po lewej to chyba resztki ustnej harmonijki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 łuska z flaka... taka zgnita, że leży na ściółce i nikt jej nie chce zabrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 kanisterek... niestety, teraźniejszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 ktoś zatankował i pojechał dalej... ale butelki nie musiał zostawiać przy drodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łazior Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 skrzynka na amunicyje 7,62 w tasmach ,rosyjska do Maxima Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareQ Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 ..rękojeść od noża? wygląda jak od niezbędnika wojskowego więc chyba nie-staroć... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek_k Napisano 10 Czerwiec 2006 Share Napisano 10 Czerwiec 2006 Ja też sie pochwale to moje znalezisko. Oczywiście woj. opolskie :Ppozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 10 Czerwiec 2006 Share Napisano 10 Czerwiec 2006 To ja też się pochwalę to z maja i też opolszczyzna. Signalpistole i ładny bagnecik mauserek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 10 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2006 No proszę... już wiem kto mi fanty z ziemi podbiera ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 General major... wczorajszy świeżutki:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 Po wstępnym czyszczeniu jak przeschnie będzie ładniejszy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.