mr2z Napisano 22 Maj 2006 Autor Share Napisano 22 Maj 2006 Czołem!W zeszły piątek wrocławska filmówka zaprosiła mnie i moją grupę na plan filmu, który od kilku dni kręcą we Wrocławiu Rosjanie. Film ma się zwać Dywersant II" i ma być to szpiegowska opowieść osadzona w realiach końca drugiej wojny światowej. Wzięliśmy udział w kilku scenach z życia berlińskiej ulicy, w którą zamieniono wrocławski pl. Piłsudskiego. Doświadczenie o tyle ciekawe, że oprócz frajdy z możliwości zagrania w filmie, mogliśmy namacalnie przenieść się w czasie, dzięki dekoracjom i rekwizytom, których nie spotyka się przecież na codzień. Na naszej stronie, wrzuciłem trochę fotek z tego wydarzenia:http://www.festungbreslau.wroclaw.pl/dywersant.htmW związku z tym mam pytanie: wielu z nas, rekonstruktorów, ma za sobą już często niemałe doświadczenia filmowe". Wystarczy wymienić SRH Odwach i AA7 w Sensacjach XX Wieku, czy Pomeranię i Big Red One na planie Twierdzy Szyfrów". Z takich wydarzeń macie pewnie mnóstwo ciekawych fotek i wrażeń! Czemu nikt się nimi nie chwali? ;) Podzielcie się :)ZdrowieMichałGRH Festung Breslau Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 22 Maj 2006 Share Napisano 22 Maj 2006 Michał zapomniałeś o Normandii44 http://www.normandia44.com/imprezy/list.php?album=albums/12Ogólnie ciekawe doświadczenie , choć cytując(choć niedokładnie) Oldmana jest prawda historyczna i prawda ekranu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldman Napisano 23 Maj 2006 Share Napisano 23 Maj 2006 Jest prawda czasu i prawda ekranu" - to cytat z filmu Miś" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clifter Napisano 23 Maj 2006 Share Napisano 23 Maj 2006 Cytat z pasta:Michał zapomniałeś o Normandii44 http://www.normandia44.com/imprezy/list.php?album=albums/12* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *No coś Ty - nie zapomniał. Facet po prostu GRH Normandia 44" nie trawi co już było widać przy opisach innych imprez.Przyjemniaczek założył dziś taki sam wątek na forum dws.org:http://dws.ozone.pl/forum/viewtopic.php?t=14600&sid=faccd285d1d03165f377fd6263149c45I jakoś znowu przez przypadek" zapomniał" o Normandii 44" mimo upomnienia na tym forum. Facet sam musi pokazać że wziął udział w filmie i koniec. Reszta grup to tylko dodatki. Dajcie mu się puszyć samodzielnie a co będziecie wyliczać inne GRH.Facet przejeżdża się po Normandii 44" jak po łysej kobyle na innych forach pisząc na przykład że w tej GRH są 12-13 letnie dzieci jak znowu na dws.org:http://dws.ozone.pl/forum/viewtopic.php?p=209254&sid=9d7d55005a3ab3d5dcd06de01bc6ea74#209254 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 23 Maj 2006 Share Napisano 23 Maj 2006 Po kiego diabła wszczynasz następną kłótnie , jakos twoje odczucia są diametralnie inne od moich. Rozmawiałem z Festung Breslau w sobotę , nikt ze mnie się nie śmiał , nie puszył ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 23 Maj 2006 Autor Share Napisano 23 Maj 2006 Że co????O rety... nie wiedziałem, że można tak odebrać to, co napisałem... Puszę się?! Nie trawię Normandi 44???? Matko Święta... Aż mi się ręce trzęsą.Jadę po Normandii ???? Gdzie?! Jak?! W przytoczonym przez Ciebie linku napisałem jednemu z użytkowników który martwił się, że jest niepełnoletni, że niekoniecznie trzeba mieć ukończone ileś tam lat, żeby móc bawić się w reenacting i podałem przykład Normandii, do której faktycznie należy kilku młodych ludzi. To wszystko! Clifter, nie wyrywaj proszę zdań z kontekstu, bo niebezpiecznie zahaczasz o czystą manipulację.Past słusznie wymienił Normandię, jako jedną z GRH które brały udział w różnych filmowych przedsięwzięciach, ale nie pominąłem tej grupy celowo! Po prostu wymieniłem akurat Big Red One, bo rozmawiałem dzień wcześniej z jej członkami i opowiadali nam jak było na planie Twierdzy szyfrów". To, że nie wymieniłem akurat innej grupy, nie znaczy że jej nie trawię! Rety! Ten sam wątek podjąłem na forum DWS, ponieważ nie wszyscy partycypują tu i tam jednocześnie, a ciekaw jestem również zdania użytkowników forum DWS. Przekleiłem go żywcem stąd, dlatego znów nie ma tam Normandii (co już niezwłocznie poprawiam). Nie wiedziałem, że może kogoś to aż tak zaboleć.To, że wzięliśmy udział w filmie, było dla nas niesamowitym przeżyciem i wyróżnieniem i normalne chyba jest to, że miło mi jest się tym z Wami podzielić, a przy okazji zapytać, jakie Wy macie doświadczenia, związane z takimi wydarzeniami. Nasza rólka jest niczym, w porównaniu do ogromu wkładu, jaki miało chociażby SRH Odwach w widowiska Wołoszańskiego. A to, że wymieniłem tutaj przykładowo chłopaków z SRH Odwach, nie znaczy że nie trawię innych grup, które przecież też często uświetniały swoją obecnością widowiska z serii SXXW.Przepraszam Cię Clifter, i wszystkich, których zabolał mój post. Nie mam tutaj niestety możliwości dopisania Normandii 44 do grup, które wymieniłem, ale na forum DWS niezwłocznie to poprawię. Dodam tylko raz jeszcze, że naprawdę bardzo mi przykro, że odebrano mój post jako obraźliwy dla kogokolwiek. Naprawdę nie miałem wobec nikogo złych intencji...MichałGRH Festung Breslau Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldman Napisano 23 Maj 2006 Share Napisano 23 Maj 2006 Dla mnie tez nie ma problemu. Zapraszam do obejrzenia fotek z planu Twierdzy Szyfrow" na nasze forum pod linkiem przeslanym przez Pasta.PrzemekNormandia 44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Kovalski Napisano 23 Maj 2006 Share Napisano 23 Maj 2006 Również zapraszamy do naszej galerii z planu filmowego http://www.bigredone.pl/film/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 Clifter, proszę Cię abyś nie udzielał się w sprawach w których nie masz nic mądrego do powiedzenia.To co napisałeś o naszym koledze, naraża Cię również na krykę z naszej strony (GRH Festung Breslau) a także ze strony innych grup co zresztą widać w pisanych postach.Wzieliśmy,jako grupa, udział w filmie i uważam ten epizod w naszej grupie jako bardzo pouczający i Twoja uwaga że kolega nasz pominął w poście jakąkolwiek z grup jest nie na miejscu.Zadał zwięzłe pytanie i prośbę o podzielenie się odczuciami wyniesionymi z planu filmowego, a Ty zaraz na niego najeżdżasz!!!Jak wcześniej wspomniałem, jeśli nie masz nic mądrego do dodania w temacie który zapoczątkował Michał to lepiej w ogóle się nie odzywaj!!!Pozdrwiam lecz nie Ciebie Clifter.PawełGRH Festung Breslau Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 Dobra PanowieProponuję wrócić do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 mr2z bez przesady tak w tym graniu Odwachu w filmach bo to raptem były dwa odcinki u Wołoszańskiego i jakies tam drobne epizody dla BBC,TVP3, telwizji ukrainskiej i dwoch niezaleznych filmowców.Prawdziwymi gwiazdami" jest 7AA to oni maja najwiecej kamero/godzin wykreconych nie tylko u Bogusia. Schrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 25 Maj 2006 Autor Share Napisano 25 Maj 2006 Wreszcie udało mi się obejrzeć wszystkie foty :) I chyba wszędzie jest tak samo - dobra zabawa i nowe doświadczenie. Plus fakt, że zazwyczaj istnieje możliwość poznania ludzi, których widzi się tylko przez szybkę. A to już samo w sobie musi być ciekawym wrażeniem.http://www.bigredone.pl/film/pict0116.jpg - jeśli chce się namówić kobietę do przystąpienia do GRH, należy użyć takiego argumentu ;)No i możliwość znalezienia się pośród rekwizytów i dekoracji, na które zazwyczaj idzie taka kasa, że na żadnej zwykłej" inscenizacji historycznej, nie będzie nam dane poczuć takiego klimatu. No bo kto, poza filmowcami, odważy się udekorować zamek w Książu tak, jak widać to na fotkach na stronie Big Red One? Którego z organizatorów inscenizacji będzie stać na ściągnięcie takich ilości sprzętu jeżdżącego? Chociaż kto wie... :)http://www.normandia44.com/imprezy/albums/12/images/009.jpg - Oldman, ten Trench Gun to Wasz firmowy? Czy rekwizyt? Pytam, bo nigdy nie mialem przyjemności widzieć go gdzie indziej, niż na... filmach :)http://www.normandia44.com/imprezy/albums/12/images/073.jpg - Amerykanie... :)Co do Sensacji XX Wieku", napisałem o Odwachu, bo rozpoznałem tam kilka twarzy właśnie z tego stowarzyszenia. A czy w rolę sekretarza wpisującego powstańców wielkopolskich na listę, nie wcieliłeś się Ty, Schrek? :)Co do AA7, to oprócz ich niejednokrotnego udziału w SXXW, interesuje mnie jeszcze jedno pozainscenizacyjne" przedsięwzięcie. Jakis czas temu, chłopaki z tej grupy wzięli udział w kampanii promocyjnej gry Call of Duty, podczas której w Wilczym Szańcu uprowadzili" grupę dziennikarzy pism komputerowych :) Może któryś z członków AA7 zdradziłby nam kulisy tej akcji? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldman Napisano 25 Maj 2006 Share Napisano 25 Maj 2006 Trench gun, ktorego jestem przeszkolonym uzytkownikiem" (Modlin, plan filmowy) jest jednym z dwoch udostepnianych na rekonstrukcje lub do filmow przez wyspecjalizowana firme pana K. Strzelanie z tego to duzy fun, ale trzeba uwazac przy przeladowywaniu, bo cofajacy sie zamek ma tendencje do bolesnego ranienia okolicy kciuka. Przepraszam za ten off-topic z dziedziny BHP Pola Walki ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 20 Listopad 2006 Autor Share Napisano 20 Listopad 2006 Trochę nowych fotek z planu Tajemnicy Twierdzy Szyfrów":http://www.festungbreslau.wroclaw.pl/main.php?target=tts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosab Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 CzołemDorzuce link do galerii fot z planu filmowego TTSz" z czerwca tego roku w którym udział wzieła nasza GRH 1 SBSBylismy na planie jeszcze dwukrotnieod czerwca i bedziemy kilka razy jeszcze do konca grudnia ale foty niebawem na naszej stroncePozdroSosabhttp://www.arnhem1944.civ.pl/film/film.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutno Napisano 23 Listopad 2006 Share Napisano 23 Listopad 2006 w galerii odkrywcy są foty nasze z poligonu w Wesołej pod Wawą .. był tam kręcony epizod do Twierdzy Szyfrów , sam osobiście wróciłem dziś z Lubomierza także z planu tej samej produkcji .. nudy ,nudy ,nudy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Heh, w linku podanym przez mr2z na pierwszej focie Kubla za kierownica jego wlasciciel i moj bardzo dobry znajomy Maciek :) Ciekawe czy zgodzil sie wpuscic kogos innego za kierownice - reszta zdjec z obcymi" kierowcami wyglada na statyczne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 24 Listopad 2006 Autor Share Napisano 24 Listopad 2006 Spieszę donieść, że w Kubelku Maćka czujemy się już prawie jak u siebie ;) Jest to już drugi film w którym jako obcy kierowcy" bierzemy udział wraz z pojazdem Maćka i po opanowaniu kłopotów z wrzuceniem wstecznego biegu zrobiliśmy już tym Kubelkiem parę ładnych kilometrów.Na potwierdzenie mych słów zapraszam do galerii z planu zdjęć do poprzedniego filmu w którym braliśmy udział, gdzie zdjęcia są już znacznie mniej statyczne :)http://www.festungbreslau.wroclaw.pl/main.php?target=b24W dziale wydarzenia" pobrać można również filmik, gdzie widać ten pojazd w akcji" :)PozdrawiamMichał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Wlasnie o skrzynie mi chodzilo :) Z moich podrozy nim powiem tylko, ze 100 km w styczniu przy temp -10 C to przezycie ktore na dlugo zapada w pamiec :-DWyslalem Ci tez privaPozdrawiamJacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.