Skocz do zawartości
  • 0

Szabla i bagnet

Gaer

Pytanie

Napisano
Szabla i bagnet, pochodzenie to samo, tylko z jakich lat i z jakiej armii? Dlugosc bagnetu swiadczy ze to chyba nie II wojna swiatowa...

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
bardzo dziekuje za pomoc. Orientujecie sie moze czy ciezko dostac oryginalne głownie? I czy te bronie sa cokolwiek warte? :)
Napisano
Witam . W tej aukcji była jeszcze skóra dlatego taka cena - kompletna pochwa do M71 kosztuje w granicach 300zł, a same okucia myślę że między 60zl - a 150 zł. Pozdrawiam .
Napisano
Pewnie, w sumie razem kilkaset złotych, w zasadzie trudno stwierdzić ile dokładnie są warte, bo to wykopy.
Pozdrawiam
Napisano

Witam
Może i tak ,allegro jest nieprzewidywalne ... jednak ja ze swoją skórą bym się nie rozstał....no bo co by mi wtedy pozostało

pozdrawiam- Waldek

Napisano
Szabla i bagnet, pochodzenie to samo, tylko z jakich lat i z jakiej armii? Dlugosc bagnetu swiadczy ze to chyba nie II wojna swiatowa...
Napisano
Jeśli mosiężne okucia do 71- dynki są w dobrej kondycji to są o wiele rzadsze jak bagnet w tym stanie i z pewnością więcej warte od niego samego.

Waldek
Napisano

tu sa oznaczenia (na gornej metalowej czesci pochwy)
139.R.3 133.

Poniez widac dwa znaki: 2 razy B (nad pierwszym B widnieje korona)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie