finucha Napisano 13 Maj 2006 Autor Share Napisano 13 Maj 2006 witamponawiam pytanie jak konserwowac wykopana skore dostalem odpowiedz jakis text jak konserwowac ale po wyjeciu z kapieli znowu sztywna i lamliwa a chodzi o pas.napiszcie cos dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 Wielokrotne nacieranie lanoliną daje w miare pozytywne efekty. Osobiście rozcieńczam lanoline benzyną ekstrakcyjną, terpentyna prawdopodobnie jest do tego lepsza ale śmierdzi i zaprzestałem eksperymentów z nią.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 14 Maj 2006 Autor Share Napisano 14 Maj 2006 dzieki ja tez uzywam lanoliny ale chodzilo mi o kapiel skorzystam z rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M40 Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 U mnie pozytywne efekty dała gliceryna. Po 3-4 natarciach sztywne paski od 66 letniej manierki zrobiły się tak giętkie jak 20 - letnie troki WP :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 14 Maj 2006 Autor Share Napisano 14 Maj 2006 ok dzieki a skad wziasc gliceryne..lanoline mam na male skorki jest ok typu etui niesmiertelnika ale na grubsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 gliceryna jest w aptekach dobrze jest tez smarowac olejkiem kamforowym na przemian z gliceryna mlody mauser tak robil ladownice i wyszlo super pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 Gliceryna ładnie zmiękcza... ale jest na alkoholu i po jakimś czasie odparowuje, to raz, a dwa że jest higroskopijna i ściąga wilgoć.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 Żeby to dobrze zrobić trzeba też zadbać o właściwe pH skóry.PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 16 Maj 2006 Autor Share Napisano 16 Maj 2006 czyli tak biorac wszystko do kupy zaczac od namaczania w lanolinie z benzyna pozniej smarowac gliceryna a jak zadbac o odpowiednie ph?korzystac z reklam tvp?:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Gliceryne bym sobie darował. Działa szybko i fajnie ale krótko.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 Po glicerynie, to mi skamieniało. No i tego za nic nie idzie ruszyć.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 a wazelina tesz mozna czy zaszkodzi-wogle do skurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.