fanatyk6 Posted May 11, 2006 Author Share Posted May 11, 2006 witam,mam do zidentyfikowania epolety. wiem ze sa to epolety niemieckiego sierzanta, jeno nie wiem z jakiego okresu. nie widze zadnych stempli i numerkow na guzikach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanatyk6 Posted May 11, 2006 Author Share Posted May 11, 2006 witam,mam do zidentyfikowania epolety. wiem ze sa to epolety niemieckiego sierzanta, jeno nie wiem z jakiego okresu. nie widze zadnych stempli i numerkow na guzikach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanatyk6 Posted May 11, 2006 Author Share Posted May 11, 2006 ile może być wart ten medal? zd1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanatyk6 Posted May 11, 2006 Author Share Posted May 11, 2006 zd2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanatyk6 Posted May 11, 2006 Author Share Posted May 11, 2006 intersuje mnie rowniez wartosc tego medalu.pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanatyk6 Posted May 11, 2006 Author Share Posted May 11, 2006 z jednej strony widac napis: 45 lat 1944-1989 i kure i orła z tarcza amazonek a z drugiej stylizowany celownik, z czolgiem i kalaszem oraz napis do okola: jednostka wojskowa 3644 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanatyk6 Posted July 4, 2006 Author Share Posted July 4, 2006 Ponawiam pytanie o wartość tych pagonów i medali.Pozdrawiam,Fanatyk6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gibki9 Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 wiesiek to nie ta sprawa:)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Towarzysz Iwan Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 Pagony - obstawiałbym NVA z NRD - guziki mają obrys" jak część wschodnioniemieckich. Daj foto dołu pagonów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 Guziki 100% DDR Link to comment Share on other sites More sharing options...
grba Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 Für den Schutz der Arbeiter und Bauern Macht - W obronie władzy robotników i chłopów Link to comment Share on other sites More sharing options...
grba Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 Znałem człowieka, który oglądał Narodową Armię Ludową NRD podczas rocznicowej parady. Opowiadał, że kiedy zobaczył Wachregiments - kompanię honorową w bardzo podobnych mundurach do...,kiedy ujrzał na głowach te stahlhelmy (M54), ten krok marszowy i usłyszał marsz Preußens Gloria", zamarł. Nagle wróciło pięć młodych lat spędzonych w Wehrmachcie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
fanatyk6
witam,
mam do zidentyfikowania epolety. wiem ze sa to epolety niemieckiego sierzanta, jeno nie wiem z jakiego okresu. nie widze zadnych stempli i numerkow na guzikach.
11 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.