krzycho Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 co za duzo to nie zdrowo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dygacHQ Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 Kozun ile to już klamerek natrzaskałeś? Bo ja już się pogubiłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łazior Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Kozun bogacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Rigel, plomien grenadierski to to chyba nie jest, bo go slabiutenko przypomina. Mi to sie kojarzy po odwroceniu zdjecia, z tylem glowy i kawalkiem plecow jakiegos czlowieka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 I wspominany hipis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 kozun ale ladne kolorki tych fantow pzdr))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wittman Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 a ja przechadzając sie lasem w poszukiwaniu rogów takie oto cuda ujrzałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wittman Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wittman Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wittman Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wittman Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wittman Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wittman Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wittman Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 ....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wittman Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 ........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wittman Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 ......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wittman Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 .......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wittman Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 juz mi sie niechce reszty zdjec formatowac :) reszta jak nadejda checi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Kolego wittman ja to rogi bym wolał:))) A tak na serio to gratuluje pieknych znalezisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L. King Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 tej nocy miałem sen o tak miałem sen powiadam wam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejde Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Hmm, prawie wszyscy sie zachwycają bo fanty są rzeczywiście super ALE ja jednak mam podobne wątpliwości do kolegi obert8 - te kolorki:-) Sam chodze juz nieco po miejscach walk ale nigdy nie znalazlem takiego nagromadzenia fantow. Oprócz jednego przypadku gdy natrafiłem na części umundurowania, pagon, ikonke podróżną itp w okolicy słupa wysokiego napięcia ustawionego w lesie. I też miały takie sine kolorki. W okolicy znalazłem również rozwłóczone kości. Co się okazało? Najprawdopodobniej w trakcie niwelowania terenu rozkopano groby (może 2) żołnierzy carskich i tylko dlatego znalzałem to wszystko. Po co to piszę? Jakoś nie chce mi się wierzyć żeby znaleźć tak sobie w okopie czy w lesie tyle rzeczy (klamer, pagonów, medali z wstążką itp). Chyba że wpadł tam jakiś wielki pocisk, zabił wielu żołnierzy i jeszcze ich przysypał ziemią. Na pewno takie sytuacje się zdarzały ale chyba nie często. Jaki wniosek? Hmmmm, mam wątpliwości czy aby ktoś nie narusza grobów ale może się mylę, a co Wy myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinkappa Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=315116???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Ja bym jednak nie generalizował, bo można kogoś niesłusznie posądzić o profanacje.Najpierw trzeba wiedzieć gdzie szukać, czyli mieć tzw. miejsce, a wiadomo, że są tereny fanto-nośne (patrz Mierzeja Wiślana) i mniej fanto- nośne (tych jest pewnie z 99% w skali całego kraju).A jak patrzę na zdjęcie co się tam komuś przyśniło" to nie sądzę, żeby kogoś chowali z tym, prędzej miejsce bitwy, lub poprostu olanie walki któa była bratobójcza i bezsensowna- znamy to z ostatniego wątku filmu CK DEZERTERZY", gdzie w okolicznym rowie (nie wiadomo jak długo) ale musiało leżeć sporo fantów :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejde Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Nie chcę nikogo oskarżać,to tylko wątpliwość nawet wiara dopuszcza zwątpienie:-) Zgadzam sie z Pokemonem co do różnorodności fantonośności terenu i mogę sobie wyobrazić że porzucano broń gdzieś w rowach ale całe mundury? No chyba że żołnierze carscy przebierali się w cywilki uzyskane od niemieckich bauerów i uciekali w przebraniu żeby nie dostać się do niewoli:-) W końcu co to dla nich za problem zagadać po niemiecku i poprosić chętnych do niesienia im pomocy Niemców:-). Sorki, zaczynam fantazjować:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pretorian2 Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 To nie jest tak do konca - rzeczy z tym charakterystycznym niebieskim nalotem jak równiez duze ilosci broni zgromadzonej w jednym miejscu mozna jeszcze znalezc i to nie koniecznie w miejscach pochówku żołnierzy ale przewaznie w dołach zrzutowych gdzie równiez przy okazji wepchnieto przewaznie martwego konika i jest jeszcze pare takich miejsc gdzie takie rzeczy wychodza, ale do tego trzeba miec troszeczke cierpliwosci i wykrywacz do głebokich poszukiwań.Ja znam osobiście jedno takie miejsce ( bardzo znane) gdzie tego typu fantów wychodzi jeszcze bardzo duzo. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.